21 Kasım 2010

13. Hafta | Orduspor 1-2 TKİ Tavşanlı Linyitspor

BÖYLEYDİ
Ordu 2-1 Giresun
Ordu 4-0 Güngören


BÖYLE OLDU
Ordu 1-1 Rize
Ordu 1-2 Altay

Ordu 0-0 Kartal
Ordu 1-2 Tavşanlı

18 Kasım 2010

Haftanın Maçı | Orduspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor


İlk yarının sonlarına doğru yaklaşıyoruz yavaş yavaş. Bu haftaki rakip Kütahya ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor...
21 Kasım Pazar günü Ordu'da saat 13:30'da başlayacak olan maçın hakemi İstanbul bölgesinden Mete KALKAVAN. Maçın televizyon yayını da olacak.

Tavşanlı Linyit, 1943 yılında kurulmuş bir takım. En büyük başarılarını geçen sene 2. Lig play off'larından 1. Lig'e çıkarak gerçekleştirdiler. Şu anda Kütahya'yı profesyonel liglerde temsil eden tek takım konumundalar. Maçlarını kendi statlarında oynayamıyorlar. Normalde maçlarını ilçede Ada Stadyumu'nda oynaması gereken Tavşanlı Linyit, bu stadyumun lig kriterlerine uymadığı için Kütahya merkezdeki Dumlupınar Stadyumu'nda oynuyorlar. Kütahya ile Tavşanlı arasının 50 km. olduğunu belirtelim. Stadyumdaki çalışmalar devam ediyor ama Tavşanlı yönetimi Dumlupınar'dan gelen hasılattan memnun olacak ki işi ağırdan tutuyormuş. Muhtemelen ligin 2. yarısına kendi stadyumlarına geçerler.

Hızlı bir yükseliş gösterdiler bu seneye kadar. Bu takım 1996-2006 yılları arasında kalan 10 sene içinde hep amatör ligde mücadele etti. 2006'da gelen başarı sonrası tekrar 3. Lig'e çıkmayı başardılar. İşte o yükseliş burada bitmedi. Çıktıkları 3. Lig'de Yükselme Grubu'na kalan Tavşanlı, o grubu 3. bitirerek 2. Lig'e çıktı. Ama yetmedi. Tavşanlı'da yönetim olsun halk olsun bu başarıyı bekliyorlar mıydı bilinmez ama işte bu takım geçen sene çıktığı 2. Lig'de Klasman Grubu'nu 1. bitirip play off'lara kaldı. Play Off'lar da ise kimsenin şans vermediği bu takım Antalya'da oynanan maçlar sonrasında sırasıyla Adana Demirspor, Şimdiki adıyla 1461 Trabzon eski adıyla Trabzon Karadenizspor'u ve finalde Eyüpspor'u yenip tarihinin en büyük başarısına imza attılar. Evet artık Bank Asya'da ismini belkide bi çoğunuzun yeni duyduğu bir takım vardı. Kanın kırmızısı, kömürün karasını renk edinmiş TKİ Tavşanlı Linyitspor...


Bu sezon lige iyi başlayamadılar. Ben dahil bu ligi takip eden birçok kişinin bu sezon düşecek 2 takımdan birisinin Tavşanlı Linyit olacağını düşünüyordu. Tam 5 maç gol atamadılar. Lige böyle kötü bir başlangıç. Toparlanırız diyorlardı aslında. Giresun maçı tam bir milad oldu gelen ilk gol alınan ilk galibiyet. O Tavşanlı işte son 6 maçta sadece 1 gol yedi. Aslında arada 5 gol yedikleri Bolu maçı dışında 1 golden fazlasınıda yemediler. Maç kazanamadıkları o ilk 5 haftada bile rakiplerinden daha iyi oyun ortaya koydular. Ama golü bulan taraf olamadılar. Yavaş yavaş ısınıyorlar lige. Toplamda 13 puan elde ettiler. Son 6 haftada ise 11 puan. Geçen hafta ligin Süper Lig adaylarından Erciyesspor'dan 1 puan aldılar öne geçtikleri maçta.
Tavşanlı'yı geçen seneden beri Mustafa Reşit AKÇAY çalıştırıyor. Daha önce Trabzonspor, Vanspor, Göztepe, Sakaryaspor, Antalyaspor, Gümüşhanespor, Elazığspor, Ofspor, Beylerbeyispor gibi klüplerde görev almıştı.

Yaş ortalaması 26 olan bir takım Tavşanlı. Takımda Soner SİTAR ve İbrahim SÜLEYMANA gibi zamanında Orduspor'umuzun kadrosunda bulunan ama bizim pek göremediğimiz oyuncular bulunuyor. Bunların yanında Mehmet AKYÜZ ve İshak TOPÇU gibi hücum hattında etkili isimleri var. Kalelerini ise Türk futbolunun pek yabancı olmadığı bir isim olan Oğuz DAĞLAROĞLU koruyor. Takımın en çok gol atan oyuncusu oynadığı 11 maçta attığı 3 golle Mehmet AKYÜZ... En çok süre alan isimler ise 990 dakikayla İsmail DİNLER ve Oğuz DAĞLAROĞLU... 10 maçta gördüğü 5 sarı kart ile de Tanju YAVUZ takımın en çok kart gören oyuncusu konumunda.

Bizim için şunları diyebilirim. Kaybetme lüksü yok. Kendi sahamızda o kadar çok puan kaybettik ki. Bu maçla iç sahadaki kötü performansa son verilmeli artık. Hatta belli bir seriyi yakalamalıyız. Geçen hafta gördüğü kırmızı kart sonrası bugün PFDK'dan Emrullah'a 3 maç ceza geldiğini hatırlatalım.
Ne diyelim, 1-0 olsun bizim olsun...

15 Kasım 2010

Mekanın Cennet Olsun ÖZGÜR SOYLU !


2 sene önce bugün...
Unutmadık Unutmayacağız...
Mekanın cennet olsun Özgür SOYLU!....

Acı çekmek özgürlükse, ÖZGÜR'üz hepimizde..

Maç Sonu | Adanaspor 3-1 Orduspor


Deplasmanda ilk mağlubiyetimizide almış bulunduk bu hafta itibariyle. Olmayacak bi sonuç değil Adana'da yenilmek. Olağan bi sonuçtu. Olabilirdi yani olduda. Hangimiz istemezdik 3 puanı? Bu sefer olmadı.

Bi alt tarafta maç öncesi yazısında verdiğim istatiktiklerde söylemiştim. Adana'ya karşı yakın zamanda şansımızın tutmadığını zaten hepimiz biliyorduk ama eskilere doğru yol alınca gördüğümüz tabloda Adana'da bu zamana kadar hiç maç kazanamamıştık. Evet! Kural değişmedi... Yine kazanamadık. Aslında bu maç ile ilgili söylenecekleri merak edenler bir kaç hafta önceki Altay maçı yazsını okurlarsa hemen hemen aynı şeylerden bahsederim.


Karşımızdaki takımlar, rica ediyorum şu hoca değişikliklerinizi bizim maçtan önce yapmayın. Olmuyor işte Türk futbolunun genel kuralı gibi birşey hoca değiştiren takımlar her zaman ilk maçlarından puan alıyorlar. Adana'da aynı tarifeyi uyguladı bu hafta bize. Ama Altay'dan daha değişik bir durumları var onların. Gerçekten kaliteli bi kadroları var. Hani bizim maçı kazandılar bundan sonra 2 3 maç daha kaybederler diyemeyiz kolay kolay. Gerçekten bu maç onlar bi çıkış maçıydı ve kazandılar. Devamı gelebilir.

Hızlı başladık maça. Ah Muarrem!... Dakika 5, 1-0 öne geçsek ne güzel olurdu? Olmadı... Sonrasında tarafsız bi gözle izleyenler için çok zevkli bi maç ortaya çıktı. Fevzi topu içerden çıkardı hakem devam ettirdi top kornere gitti. Korner sonrasında Abdullah topu BENCE çizgi üstünden çıkardı ama aklı önceki pozisyonda kalan yardımcı hakem golü verdi. Sonra 2. golüde gördük kalemizde. Yine korner. Yine Abdullah çıkardı ama yine içerden. Sahi Abdullah niye çizgi üstünde durmuyorsun kornerden gelen toplarda?


Bu takım hemen şu an ilk aklıma gelenler, Altay'dan bi gol yedi korner sonrası,Akhisar'dan bi gol yedi korner sonrası, Bolu'dan bi gol yedi korner sonrası, Adana'dan 2 gol yedi korner sonrası. Türk futbolunun genel bi zaafı olan yan toplar bu sene bizimde başımıza çok işler açtı. Bundan sonra da açmaya devam edecek. Her korner sonrası yüreğimiz ağzımızda "lan yoksa ?" diyeceğiz. Neyse, takım aslında kötü top oynamadı 3'ü yiyene kadar. Topun kontrolü hep bizdeydi. Biz çevirdik topu biz oynamaya çalıştık. 2-0 da bile gayet sakin pas alışverişleri yaptık. Deplasman takımının girmesi gereken pozisyonlarada girdik. Pozisyonlarda verdik tabi ki. Sonuçta deplasmandayız bundan doğal şeyde olamaz. Ama işte Adana'nın oynadığı oyuna saygısızlık etmek gibi olmasın zira TRT spikerinin de dediği gibi top ağlara bile gitmeden 2 gol yedik.

Oyunun devamında 3. golü gördük kalemizde. Emrullah, bi anlık refleksle kırmızı gördü. Çokta pişman oldu ama iş işten geçmişti. Selçuk'un attığı muhteşem gol parmağımıza bal çaldı. Ve sahadan 3-1 yenik ayrıldık.

Bu ligde köprünün altından çok sular akacağı aşikar. Üstteki takımların hepsi birbirine denk. Bugün biz kaybettik yarın onlar kaybedecek. Bu hafta itibariyle Denizli'de Erciyes'de Antep Belediye'de puan kaybetti. Rize haftanın kârlı ayrılan takımıydı. Alt taraftan ise Samsun ve Bolu bu yarışın içinde bizde varız diyorlar.

Fotoğraflar; http://www.mackolik.com/

12 Kasım 2010

12. Hafta | Adanaspor - Orduspor


2 hafta oldu karalayamadık birşeyler buralara. 1 hafta aradan sonra tekrar dönüyoruz lige. Bu hafta Adana'dayız...
13 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'da Adana 5 Ocak Stadyumu'nda oynananacak karşılaşamayı Malatya bölgesinden Suat ARSLANBOĞA yönetecek. Maçın televizon yayını var. TRT 1 ve TRT 6 maçı aynı anda yayınlayacak. Ayrıca TRT 14. haftaya kadar ki tüm karşılaşmaları canlı yayınlayacak.

Pek uzun tutmayacağım bu hafta yazıyı. Rakip Adanaspor, lig başlamadan önce hepimizin mutlak ilk 2 favorisiydi. Ama işler yolunda gitmedi şu an düşme hattının üstündeler. Bu kötü gidiş yanında teknik direktör değişiklikleri de getirdi tabi. Kemal KILIÇ ile başladıkları sezona Cemal Gürsel MENTEŞE ile devam ettiler ama 2 hafta önce oynadıkları Denizlispor maçından sonra bu hocanın görevine de son verildi. Hafta içinde yeni bir teknik direktörle anlaştılar. Ve bu hoca tıpkı Altay maçında yaşadığımız gibi ilk maçında bize karşı görev yapacaklar. Bu isim Osman ÖZDEMİR... Geçen sene 8. haftaya kadar hocalığımızı yapmıştı ama maya tutmamıştı. Son sırayı görmüştük Osman hocayla.

Bizde moraller yerinde. 2 hafta önce alınan Bolu galibiyeti sonrası verdiğimiz 1 haftalık arayı takım Antalya'da kamp yaparak değerlendirdi. İklime 1 hafta önceden alışmış oldular böylece. Adana'nın hoca değiştirmesi takıma nasıl yansır tam bir muamma ama Adanspor'un her hafta oynadıkları takımların bir önceki haftayı bay geçirmesi onlar için bi dezavantaj yarattığını söyleyebiliriz.

Kısa bi şekilde Adanaspor'dan futbolcu istatistikleri verelim. Takımın en çok gol atan oyuncusu oynadığı 10 maçta attığı 3 golle Mbilla ETAME. 10 maçta 90 dakika oynayan 2 oyuncuları var. Bunlar; Tolgahan ACAR ve İzzet YILDIRIM. Rakipte bu zamana kadar ki tek kırmızı ise Recep YILDIZ gördü.

Adanaspor son 2 senede bize çok ters gelen bi takım. Hem içerde hem dışarda yenemiyoruz bu takımı. Bu sefer inşallah bu şannsızlığı kırarız diyorum ve Adanaspor ile bu zamana kadar lig tarihinde oynadığımız maçları sıralıyorum şu satırlara;
1967-1968 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 2:1 Adana , Adana 1:0 Ordu
1968-1969 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 0:0 Adana , Adana 0:0 Ordu
1969-1970 (2. Lig): Ordu 0:0 Adana , Adana 2:1 Ordu
1970-1971 (2. Lig): Ordu 1:0 Adana, Adana 3:0 Ordu
1975-1976 (1. Lig): Ordu 1:0 Adana , Adana 1:0 Ordu
1976-1977 (1. Lig): Ordu 1:0 Adana , Adana 1:1 Ordu
1977-1978 (1. Lig): Ordu 1:0 Adana , Adana 0:0 Ordu
1978-1979 (1. Lig): Ordu 3:2 Adana , Adana 3:2 Ordu
1979-1980 (1. Lig): Ordu 2:0 Adana , Adana 1:1 Ordu
1980-1981 (1. Lig): Ordu 2:0 Adana , Adana 2:0 Ordu
1983-1984 (1. Lig): Ordu 1:0 Adana , Adana 1:0 Ordu
1986-1987 (2. Lig Grup B): Ordu 1:1 Adana , Adana 1:0 Ordu
1987-1988 (2. Lig Grup B): Ordu 0:0 Adana , Adana 2:2 Ordu
2008-2009 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:2 Adana , Adana 1:1 Ordu
2009-2010 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 1:2 Adana , Adana 2:0 Ordu
Görüldüğü üzere son 2 sezonda inanılmaz bir şanssızlık var Adanaspor'a karşı. Ve malesef bu zamana kadar Adana'da hiç bir maçı kazanamadık.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...