29 Temmuz 2013

Michel ''Dada'' Landel Orduspor'da


Orduspor'umuz geçtiğimiz sezonu Fransa Lig 2 takımı Le Mans'da geçiren Gineli Milli futbolcu Michel Landel ile sözleşme imzaladı. Landel iki gündür takımımızın Bolu kampında yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Le Mans forması ile 13 maçta forma giyen 23 yaşındaki Landel, ortaya koyduğu performans neticesinde Gine Milli Takımına kadar yükselmiş. Önlibero mevkinde forma giyen Landel'i oyunun her iki yönünü oynayabilen, hücum yönünden daha etkili olan önliberolar kategorisine koyabiliriz. Fiziksel anlamda önlibero mevkii için yeterli görünmese de Torric Jebrin, Theo Weeks gibi kıvraklığını iyi kullanan, dikine gidebilen, ayaklarına hakim bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bütün transferlerimizde olduğu gibi Landel'de de duyumlarımıza ve izlenimlerimize göre yorum yapıyoruz. Umarız orta alandaki eksikliğimizi giderecek bir performans ortaya koyar. Takımımız adına hayırlı olsun.

17 Temmuz 2013

Faruk Bayar Orduspor'da


Orduspor'umuz geçtiğimiz sezon Tavşanlı Linyitspor forması giyen Faruk Bayar ile iki yıllık sözleşme imzaladı.  Ordu'da başlayan ilk etap kampında da yer alan 32 yaşındaki tecrübeli futbolcunun performansından memnun kalınması üzerine Bolu kampı öncesi transfer resmiyet kazandı ve resmi sitemizden ilan edildi.

Futbol hayatına Eskişehirspor'da başlayan ve yine Eskişehirspor'da profesyonel olan Faruk sırasıyla Eskişehirspor, İstanbulspor, Gaziantepspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Mersin İdman Yurdu ve Tavşanlı Linyitspor formalarını giydi. Bir dönem yıldız adayı olarak da lanse edilen Faruk Bayar'ı yeteneklerini olumlu kullanamayan futbolcu kategorisine koyabiliriz. İstanbulspor formasıyla milli takıma kadar yükselip Gaziantepspor ve Sivasspor formasıyla Süper Ligde olumlu izlenimler bırakan Faruk'un kariyerinin son üç sezondur düşüşte olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Mevcut kadro yapımızda şimdilik alternatif olarak görülen Faruk'un takım içindeki durumunu kendi performansının belirleyeceğini söyleyebiliriz. Sol kanatta forma giyen Faruk kolay adam eksiltebilen, sol kanadı iyi kullanan, hücum gücü yüksek bir futbolcu. Profesyonel liglerde 250'den fazla maçta forma giyen Faruk tecrübesiyle önümüzdeki sezon bize katkı sağlayabilecek bir isim. Futbolunun son demlerini yaşarken kariyerinin son anlarını nasıl geçireceğini ortaya koyacağı performans belirleyecek. Umarız hem kendi adına hem de Orduspor'umuz adına hayırlı olur.

Henry Orduspor'da


Orduspor'umuz Ordu'da başladığı yeni sezonun ilk etap çalışmalarını sonlandırdı ve üç günlü izne ayrıldı. 20 Temmuzda başlayacak ve 13 gün sürecek olan Bolu kampında yer alacak futbolcular belirlendi. Ordu'da başlayan çalışmalarda denenen yabancı futbolculardan ise sadece Henry Bolu kampında yer alacak. Erkan Hoca'nın beğenisi kazanan Henry Ezeh İsviçre'den gelecek olan diğer iki yabancı futbolcu ile önümüzde sezon kadromuzda yer alacak. 

Henry hakkında görsel verilere sahip olmadığımız için referansının Erkan Hoca olduğunu söyleyebiliriz. 1991 Nijerya doğumlu olan Henry, Hindistan liginden ülkemize geliyor. Hindistan Ligi takımlarından Air India F.C.'de forma giyen 1991 doğumlu Nijeryalı forvet Henry Ezeh, 2011-2012 sezonunda 36 maçta 15 gol kaydederken, 2012-2013 sezonunda oynadığı 25 lig maçında 9 gol kaydetti.

Yaptığımız bütün transferler gibi Henry de şimdilik bizim için kapalı kutu. Umarız önümüzdeki sezon bizim arzu ettiğimiz performansı sahaya yansıtırlar. Hayırlı olsun.

16 Temmuz 2013

Volkan Koçaloğlu Orduspor'da


Orduspor'umuz geçtiğimiz sezona Boluspor'da başlayıp ligin ikinci devresinde Tavşanlı Linyitspor'da forma giyen Volkan Koçaloğlu ile anlaşarak defans hattındaki eksikliği büyük ölçüde giderdi. Geçtiğimiz sezon  PTT 1. ligde 10 maçta forma giyen Volkan Koçaloğlu'nun PTT 1. ligin tecrübeli savunmacılarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Tavşanlı Linyitspor ile ilişiğini kesen Volkan'ın bu akşam yada yarın Ordu'ya gelip kampa katılması bekleniyor.

Ufukhan Bayraktar, Özbek Kletskov, Adem Sağlam gibi defansın ortasında forma giyen üç futbolcu ile daha önce sözleşme imzalayan Orduspor, geçtiğimiz sezon forma şansı bulamayan Yasin Kocatepe ve Volkan Koçaloğlu transferi ile beş stopere sahip oldu. Ufukhan ve Kletskov'un iki formanın ilk adayları olduğunu düşündüğümüzde Volkan'ın bu iki isimden sonra formayı zorlayacak ilk isim olduğunu söyleyebiliriz. Ufukhan'ı çoğumuz az çok izlemişizdir ama Kletskov'un nasıl çıkacağını bilmediğimiz için Volkan'ın 11'in direk adaylarından biri olduğunu da söyleyebiliriz.

Volkan Koçaloğlu'nun kariyerine baktığımız zaman geçtiğimiz sezon haricinde oldukça istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz. Futbola Çarşambaspor'da başlayıp yine Çarşambaspor'da profesyonel olan Volkan Koçaloğlu sırasıyla Adıyamanspor, İstanbul BBSK, Çaykurrizespor, Konyaspor, Giresunspor, Boluspor ve Tavşanlı Linyitspor formalarını giydi. Profesyonel kariyerinde 400'e yakın resmi maçta forma giyen Volkan'ın önümüzdeki sezon tecrübesiyle defans hattımızın önemli isimlerinden biri olacağını temenni ediyoruz.

12 Temmuz 2013

Aleksandr Kletskov Orduspor'da


Defans hattına yaptığımız takviyelere devam ediyoruz. Ufukhan Bayraktar, Erkan Sekman, Muslu Nalbantoğlu gibi tecrübeli isimlerin ardından bir tecrübeli ismi daha kadromuza kattık. Geçtiğimiz sezon Özbek liginde forma giyen milli futbolcu Aleksandr Kletskov 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı ve sağlık kontrolünden geçti. Garcia'nın ayrılacak olmasının kesinleşmesinin ardından ortaya çıkan stoper ihtiyacımızı Kletskov ile bir nebze olsun dindirdik. 1.85 boyunda 27 yaşında olan Kletskov dolu dolu bir kariyere sahip. Özbekistan liginde yaşadığı şampiyonlukların yanı sıra yolu Çin'e kadar uzanmış. Futbolcu hakkında çok fazla görsel veri  olmadığı için istatistikler üzerinden konuşmanın çok fazla anlamı yok. Ufukhan ile iyi bir ikili oluşturabilirlerse beklerde oynayacak olan Erkan Sekman, Muslu, Kerem Gülbahar ve Ferhat Öztorun(!) ile iyi bir defans hattına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz.

Kletskov hakkında kısaca;

2004-2008 yılları arasında Pakhtakor Tashkent takımı ile 5 sezonda 4 şampiyonluk yaşayan Kletskov, 2009 ve 2010 yıllarında Çin'in Jiangsu Shuntian takımında forma giymiş ve ardından yeniden Pakhtakor Tashken takımına geri dönmüştü. Geçtiğimiz sezon Pakhtakor Tashken ile Özbek Süper Liginde şampiyonluk sevinci yaşayan Aleksandr Kletskov, bu yıl başında Özbek Süper Ligi ekiplerinden Dinamo Samarkand takımına transfer olmuştu. Aslen rus asıllı olan 27 yaşındaki Aleksandr Kletskov daha önce 11 kez Özbekistan milli takım formasını giydi.

Youtube'da görüntüsü çok kaliteli olmasa da fikir edinmemiz adına bir video mevcut. Görüntülerden hamleli, hava hakimiyeti iyi bir stoper olduğu görülüyor ama canlı izlemeden çok fazla fikir beyan etmek sağlıklı değil.

Hayırlı olsun.




Transfer Dosyamız | SİL BAŞTAN...

 

Banahane bizim futbolcumuz, fesih durumu yok. Önümüzdeki sezon bizimle... Elini kolunu sallaya sallaya Şanlıurfa'ya gitti.
Fornezzi bizimle kalacak... Sözleşmesindeki küme düşerse serbest kalır maddesini yürürlüğü koydu, gitti! Taraftara paramı alamadım, alsaydım kalabilirdim dedi.
Garcia kalacak, şu gün geliyor, bu gün geliyor... Gelmedi, yollar ayrıldı.

Durumun az çok farkındayız. Hiçbir şey güllük gülistanlık değil. 2 milyon Euro verdiğimiz Barral'ın peşinden su döktük. Bir o kadar verdiğimiz Stancu da yok pahasına ya da bedava gidecek. Bolluk varken hesabı yapılmayan yanlışlıklar bir bir çıkacak. Durum böylesine kötü iken, attan inip eşeğe dahi binemezken taraftarın gönlünü hoş tutmak adına bu tarz şeylere hiç gerek yok. Durum neyse onu söyleyin. Umut yükleyip pembe tablo çizmektense taraftara içinde bulunduğumuz kötü durumdan nasıl el ele çıkacağımızı anlatın. Bu sezon ki asıl amacımız ne onu söyleyin.

*

Dosyayı yaptık daha çok yazar çizeriz dedik. 15 günde kalır dediklerimiz gitti, gelir dediklerimiz gelmedi, geldi dediklerimiz yol değiştirdi. Sil baştan...

Javito olayı vardı, ses yok..
Muhammet Özdin peşinat alamadığı için gitti.
Kaldı denilen Müslüm, İrfan gitti.
Kulga gitti.
Orkun tamam denildi, torbadan Ferhat çıktı.
Ufukhan Bayraktar, Erkan Sekman geldi.
Muslu geldi.
Üç yeni yabancı gelecek. Sukaj gibi mi çıkar Jerry gibi mi, hayırlısı...
Kampta 30 küsür futbolcu var.

*

Geçtiğimiz yılın kadrosundan son 3-4 hafta mecburiyetten oynayan Anıl kalacak gibi sadece. Belli olmaz o bile gider belki. Sil baştan, sıfırdan... Bank Asya'da Şükrü Bodur'lu sezonları anımsatan bir tablo... Aşı tutarsa güzel bir sezon bizi bekler. Peki, ya tutmazsa?

*

Soru işareti ile biten cümlenin sonrası karanlık. Girmeye gözüm kesmedi. Kadromuzu güncelleyelim.

GELENLER
Erkan Sözeri, Alişan Şeker (Kırklarelispor), Kerem Gülbahar&Salih Sefercik (Balıkesirspor), Adem Sağlam (Körfez), Emre Aygün (Bugsaşspor), Branimir Subasic (Karabağ), Ziya Alkurt (Bayrampaşaspor), Eren Özen (Gaziantep BB), Ufukhan Bayraktar (Adana Demirspor), Muslu Nalbantoğlu, Erkan Sekman (Konyaspor), Ferhat Odabaşı (Göztepe)

GÜNDEMDEKİ İSİMLER
Gökhan Alsan (1461 Trabzon)

GİDENLER
Nizamettin Çalışkan (Gençlerbirliği), İbrahim Kaş (Bursaspor, KB), Ayila Yusuf (Dinamo Kiev, KB), Fevzi Elmas, Banahane (Şanlıurfaspor), Abdülkadir Kayalı, Fornezzi, Bruno, Ferhat Çökmüş, Hasan Kabze, Ali Çamdalı, Şamil Cinaz (Bursaspor), Atila Turan, Agus, Roversio, Atila Turan, Barral, Stancu, Umbides, Monje, Romero, Garcia, İrfan Başaran, Müslüm Yelken, Ömer Kulga,

DURUMU BELİRSİZ OLANLAR
Ferhat Öztorun,
KALANLAR
Anıl Taşdemir, Murat Torun, Cantuğ Temel, Hüsamettin Tut, Yasin Kocatepe, 
MEVCUT KADRO YAPISI
KALE: Cantuğ Temel,  Alişan Şeker, Ferhat Odabaşı
DEFANS: Kerem Gülbahar, Hüsammettin Tut, Yasin Kocatepe, Adem Sağlam, Ufukhan Bayraktar, Muslu Nalbantoğlu, Erkan Sekman
ORTASAHA: Anıl Taşdemir, Salih Sefercik,  Emre Aygün, Ziya Alkurt, Eren Özen
FORVET: Murat Torun, Subasic,


football formations

Eksik çok...
Forvet lazım.
Sağ kanat lazım.
Ön libero lazım.
Stoper lazım.

Aşının tutması lazım.
Lazım oğlu lazım.

Hadi hayırlısı...

5 Temmuz 2013

Ufukhan Bayraktar ve Erkan Sekman Orduspor'da


Son dönemde yaptığımız tecrübe aşısına devam ediyoruz. Muslu Nalbantoğlu'ndan sonra iki tecrübeli ismi daha kadromuza kattık. Son olarak geçtiğimiz sezon Adana Demirspor'da forma giyen Ufukhan Bayraktar ve Konyaspor'da forma giyen Erkan Sekman önümüzdeki sezon Orduspor forması giyecek.

Muslu Nalbantoğlu'dan sonra yine bir sağbek olan Erkan Sekman'ın transferiyle geçtiğimiz gün bahsettiğimiz Garcia'nın tandemde düşünülmesi olayı deyim yerindeyse kesinleşmiş oldu. Önümüzdeki sezon Muslu ve Erkan Sekman bir forma için çekişecekler. Erkan Sekman Beşiktaş altyapısında yetişip Beşiktaş'da profesyonel olduktan sonra uzun yıllar Süper Ligde farklı takımların forması altında ter dökmüş tecrübeli bir futbolcu. Fakat son yıllardaki istatistiklerine baktığımız zaman kariyerinde düşüş bariz olarak göze çarpıyor. Son yıllarda ortalama 14-15 maçta forma giyen Erkan büyük ihtimal Muslu'nun alternatifi olarak düşünüldü. Ligin uzun bir maraton olduğunu ve bazı futbolculardan zaman zaman maksimum verim alınamadığını düşündüğümüzde Ptt şartlarında iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.


Ufukhan Bayraktar transferi ise şahsım adına oldukça olumlu bir transfer. Geçtiğimiz günlerde Ömer Kulga'nın aldığı yıllık ücrette indirime yanaşmadığı için ayrılmak istediğinden bahsedilmişti. Ufukhan transferi ile de Ömer'in gidişinin kesinleştiğini söyleyebiliriz. Ömer'in Ptt'de bizim adımıza olumlu bir isim olduğunu düşünüyordum ama Ufukhan'dan ondan beklediğimiz verimi alabiliriz. Ufukhan Trabzonspor altyapısından yetişip yine Trabzonspor'da profesyonel olmuş, genç sayılabilecek yaşına rağmen oldukça fazla takım değiştirmiş, deyim yerindeyse Ptt 1. lig'in en tecrübeli stoperlerinden biri. Garcia, Muhammet Özdin, Muslu, Erkan Sekman, Kerem Gülbahar'dan oluşan defans hattında Ferhat Öztorun'u da tutabilirsek Ptt 1. Lig'in üzerinde bir defans hattına sahip olacağız.

İki futbolcu da kulübümüz adına hayırlı olsun.

3 Temmuz 2013

u20 Dünya Kupası 2. Tur | Fransa 4:1 Türkiye

Futbolsuz geçen yaz aylarını futbolla dolduran bir organizasyon var malumunuz bu sene ülkemizde. "Yıldızlar buradan yükseliyor" sloganıyla birşeyler yapılmaya çalışılsada tam manasıyla sınıfta kaldığımız aşikar. Böyle bir organizasyon, milli maç öncesi anons arabalarıyla "Haydi Antep maça!" şeklinde, amatörce yapılmamalıydı. İnsanlar maçlara sadece maç izlemek için gitmeseydi mesela. Onları cezbedecek, stadyumlara çekecek faaliyetler yapılabilirdi maç öncesinde, maç sonrasında. Şehir seçimlerinde yanlışlar vardı mesela. Gaziantep, Bursa, Antalya, İstanbul gibi futbola doymuş şehirlerde oynanırsa stadyumların bomboş kalması gayet normal karşılanır. Görünen o ki biz futbol ülkesi değiliz. Biz şehrimizin, tuttuğumuz takımın milliyetçisiyiz. Bize kavga lazım. Elin takımlarının yaşı küçük oyuncuları gelmiş, gidin 30-40 lira bilet parası verin maçları izleyin. İzlemezler. Bu sene Süper Lig maçları boş tribünlere oynarken, bu turnuvada tribünlerin dolu olacağına inananlar var mıydı bilmiyorum. Böylesine futbola doymuş şehirler dışında, İç Anadolu'da Trakya'da, Karadeniz'de yıllardır şehrinde futbol olarak büyük organizasyonlara hasret yerler seçilseydi, hem yöre halkı güncel şehirlere göre daha çok ilgi gösterir, hem bahanesiyle yeni stadyumlara yeni tesislere kavuşurlardı. Sonuçta bu turnuvaya stadyum kriterleri olarak bakarsak çok ahım şahım stadyumlarda oynanmadığını göreceğiz. Antalya Üniversite Stadyumu'nda FİFA böyle bir organizasyona izin veriyorsa, stadyumu olmayan bir şehire bu bahaneyle kalbur üstü bir stadyumda yapılabilirdi fazla maliyetsiz. Organizasyonda gerçekten çok büyük sıkıntılar var. Gün içerisinde 2 maç izliyorsun bir biletle. Ve bu 2 maç toplamda 18.00da başlayıp 23.00'da bitiyor. Sen bu saate kadar stadyumda duruyorsun ve dışarı çıkamıyorsun. Yemek yiyemiyorsun, aç kalıyorsun. Ortada 2 maç, elinde bir bilet. Çıkarsan giremiyorsun. Mantık güzel. Tribünler sonra boş. Ayrıca bizim ülkemizde kimse 30-40 lira veripte bu maçları izlemez. Bu u20'lerin abileri gelse yine izlemezler. Futbolu sevmiyoruz.

TFF, bugün sitesinde Gaziantep halkına teşekkür etmiş. Maçı izleyenler görmüştür turnuvanın en kalabalık maçını oynadı Türkiye ile Fransa. Yersen. Stadyuma biletli olarak 4 bin kişi ya girdi ya girmedi. Gün içersinde herkesin elinde bedava biletler dolaşıyordu, bazı akıllılar bu bedava biletleri parayla satmaya çalışıyordu. Maç başlarken tribünler yine boş kaldı, kapılar açıldı. Organizasyon tam bir balon. Elini kolunu sallayan herkes içeri alındıktan sonra sahaya pet şişede atılır, Feyyaz İstifa diyede tempo tutulur :)

Milli takımın bu maça kadar olan bir maçını dahi izlemedim. Yapılan yorumlar eşliğinde çok kötü bir takım olduığumuzu ve bu maçta şansımızın olmadığı herkesin dilinde olan birşeydi. Sahaya çıkan çoğu futbolcuyu tanımıyordum bile ama Salih, Kerim ve Artun gibi isimlerin yedek çıkması bana bile tuhaf gelmişti. İzlemediğimden herhalde diye düşündüm. İki takım sahaya çıktığında aradaki siklet farkı ilk bakışta belli oluyordu. Fransa'nın saha içindeki boy ortalaması 1.80 falan olmalıydı. Birde o kadroda gerçek Fransız var mıydı ? Düdükten önce dua eden 3 Fransız oyuncuya gözümüz takılmadı değil. Aradaki cüsse farkı maç içerisinde de çoğu anda belli etti kendini. Tekniksiz ve taktiksiz bir takım olduğumuz, öylesine uzun boylu bir defansa karşı ısrarla havadan oynamaya kalkışmamızdan belliydi. Fransa daha 15. dakikada kalemize 5 - 6 şut çekmiş ve bunalrın neredeyse hepsi kalemizi bulmuştu. Kalemizi koruyan Aykut bu maça kadar gayet iyi bir oyun sergilemiş ama ben ilk defa izledim kendisini. Aşırı heyecanlıydı, heyecanını da çok belli etti ve maç boyunca bu heyecanı üzerinden atamadı. Kalecimizin bu heyecanı rakibe daha çok cesaret verdi. Göztepeli Halil vardı birde, pek futbolcu gibi değildi. Torpille oyuncu alındı cümlesine inanır oldum şu oyuncuları görünce. 14 numaralı forvetimiz, tek golümüzü attı atmasına ama kaçıordıklarına ne demeli bilmiyorum.Torpille futbolcu seçimi yapıldıysa en büyük torpil kendisindeydi sanırım. İlk yarı 2:0 aleyhimize sonuçlanınca oyuna giren Salih ve Kerim ilk 20 dakika oyunu lehimize çevirdi ama durumun ciddiyetine varan Fransa oyunu toparlayıp kalemize 2 gol daha bırakarak ve bir penaltı kaçırarak sahadan 4:1 galip ayrıldı.

Dün oynanan maç Türk futbolunun neden gelişmediğinin ve gelişmeyeceğinin en büyük örneğiydi. Bizim küçüklerimizde abilerinin yolunda emin adımlarla gidiyorlar şüphesiz ki.

Son olarak yine dün oynanan Yunanistan - Özbekistan maçından bir kareyle bitiriyoruz yazıyı. İyi akşamlar...


Muslu Nalbantoğlu Orduspor'da


Orduspor'umuz dün gerçekleştirdiği transfer ile gurbetçi futbolcu Muslu Nalbantoğlu'nu iki yıllığına kadromuza kattı. Muhammet Özdin, Eren Özen, Emre Aygün gibi tecrübeli isimlerden sonra bir tecrübeli futbolcuyu daha transfer ederek olumlu bir hamle yaptık.

Profesyonel kariyerine Hollanda'da başlayan Muslu'nun oldukça istikrarlı bir kariyere sahip olduğunu görüyoruz. NEC Nijmegen forması ile 2004 - 2008 yılları arasında 100'ün üzerinde maçta forma giyen Muslu bir dönem Süper Lig takımlarının gözdesi olmuş, nitekim 2008-2009 sezonunda Kayserispor'a transfer olup Türk Milli Takımını seçmişti. Transferi gerçekleştikten sonra performansı merak konusu olan Muslu Kayserispor'da sadece bir hazırlık maçında forma giyip daha sonra Hollanda'ya geri dönmüştü. Kayserispor'dan uyum sorunu adı altında yolları ayrılan Muslu'nun o dönem Kayserispor'un hocası olan Tolunay Kafkas ile sorun yaşadığı ve bu sebepten dolayı Türkiye kariyerinin başlamadan bittiği uzun süre konuşulmuştu.

Türkiye'de geçen yarım sezonluk hayal kırıklığından sonra Hollanda'ya geri dönen Muslu Nalbantoğlu üç sezon De Graafschap formasını giymiş, geçtiğimiz sezonu ise Hollanda 2. lig takımlarından FC Oss'da geçirdi.  

Muslu'nun tecrübeli ve dengeli oyunuyla önümüzdeki sezon Orduspor'da olumlu işler yapacağını düşünüyorum. Bu transfere diğer bir boyutu ise Garcia ve Muslu ile birlikte oldukça tecrübeli iki sağbek'e sahip olmuş olmamız. İki futbolcudan da maksimum verim alınacağını düşündüğümüzde önümüzdeki sezon Garcia'nın daha çok tandemde görev alacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Ömer Kulga'nın da ayrılmak istemesine dair söylentiler bu ihtimali güçlendiriyor. Ferhat'ın da kalma ihtimalinin düşük olduğunu düşündüğümüzde geri dörtlü Muslu Nalbantoğlu - Garcia - Muhammet Özdin - Kerem Gülbahar isimlerinden oluşacak gibi görünüyor.

Orduspor'umuz ve Muslu adına hayırlı olsun. Umarız her iki taraf adına da başarılı bir sezon olur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...