30 Aralık 2013

Teşekkürler Çocuklar... | Orduspor : 2 Şanlıurfaspor : 0


Zorlu lig maratonunun ilk yarısını evimizde Şanlıurfaspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanla kapatmayı başardık. Her iki taraf içinde büyük önem taşıyan bu karşılaşmayı kazanan taraf olan Orduspor, ligin ilk yarısını 36 puanla 3.sırada tamamlayarak başarılı bir performans sergiledi. Sıfırdan oluşan bir kadro ile ekonomik zorluklara rağmen bu başarıyı yakalamak hiçte kolay bir iş değil ! O yüzden vermiş olduğunuz bu onur mücadelesi için, bizlere yaşattığınız bu güzellikler için gönülden TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR...

Şanlıurfaspor maçında çok iyi bir futbol ortaya koyduğumuz söylenemez. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi rakibin Banahene gibi etkili bir silahından yoksun olması bizim açımızdan büyük bir avantaj oldu. Bizim maça kadar deplasmanda oynadığı 8 maçın 7'sinde gol atmayı başaran Şanlıurfaspor, son 4 deplasman maçında ise sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Kazanılan bu son 4 maçın tamamında Banahene'nin golü vardı. Banahene'nin yanı sıra takımın en golcü ismi olan İsmail Haktan'ın kadro dışı bırakılması, Sercan'ın haftalardır formsuz oluşu Şanlıurfaspor'un bu maçta gol yollarında büyük sorun yaşayacağının habercisiydi.

Orduspor'un bu sezon ki en büyük silahının kaptan Anıl olduğunu Şanlıurfaspor karşılaşmasında bir kez daha anladık. Anıl'a bu karşılaşmada büyük görev düşeceğini söylemiştim. Nitekim bir gol atıp bir de asist yapan Anıl, takımı galibiyete taşıyan isim oldu. Maçtan önce ki yazımda "Gençlere taş çıkaran yaşlı kurt Volkan ile Soro'nun oluşturacağı tandemin sağında formda bir Erkan, solunda Ferhat olduğunda bu defansın kolay kolay pozisyon vermediğini bi çok maçta izledik" demiştim, Şanlıurfaspor maçıda o maçlardan biri oldu. PTT 1.Lig'in en iyi defans dörtlüsüne sahip olduğumuz kesin. Ancak orta alanda yine vasatın üstüne çıkamadık. Emre ve Landel yine bizleri şaşırtmadı ! Emre'nin kanat oyuncusu olmadığını bu maçta bir kez daha gördük. Ayrıca her maç daha da kötüye giden Landel, bu karşılaşmada ezdiği ve kaybettiği toplarla kötü gidişatını devam ettirdi. Başta da dediğim gibi çok iyi oynamadık ama seyircimizin desteği ile rakibe fazla fırsat vermeden rahat bir galibiyet aldık diyebiliriz. Ayrıca eski kalecimiz Fevzi'nin bu galibiyette ki payınıda unutmayalım !

Sonuç olarak zorlu bir ilk yarıyı geride bıraktık. 36 puanla ligin ilk yarısını 3.sırada bitirmek bizim için çok iyi bir başarı diyebiliriz. Deplasmanda oynadığı son 4 maçı kazanan Şanlıurfaspor'u, evinde oynadığı son 3 maçı kazanamayan bir ekip olarak mağlup ederek ligin ilk yarısını 3 puanla kapatmak hepimiz için büyük bir moral oldu. Devre arasında transfer yasağımız olduğu için mevcut kadro ile kurtuluşa giden bu yolda mücadelemize devam edeceğiz gibi gözüküyor. Oyuncularımızın birbirleri ile olan dostlukları, her maç öncesi kenetlenmeleri, gol sonrası sevinçleri bu yola yüreklerini koyduklarının en büyük göstergesidir. Umarız lige verilen bu arada özellikle Landel ve Emre kendini sezon başında ki seviyeye yeniden çıkartır. Ayrıca Eren'in ve Ufukhan'ın sahalara geri dönmesini de sabırsızlıkla bekliyorum. Bu takım tam kadro olduğu vakit sezon sonuna kadar zirve yarışının içerisinde olacaktır. Bizlere beklentilerimizin üzerinde biri ilk yarı yaşatan tüm oyuncularımıza ve teknik ekibe DAG Blog adına teşekkür ediyor, yeni yılın hepimize sağlık mutluluk ve ŞAMPİYONLUK getirmesini diliyorum.

29 Aralık 2013

Haftanın Maçı #19 | Orduspor - Şanlıurfaspor

Süper Lige veda etmenin etkisiyle zor bir sezon geçiren Orduspor, bu zorlu maratonun ilk yarısını sahasında oynayacağı Şanlıurfaspor karşılaşması ile geride bırakacak. Yaşanan zorluklara rağmen lige bir çoğumuzun beklemediği şekilde iyi bir başlangıç yapan bu ekip, her ne kadar sonradan bir düşüş yaşasada ligi çok iyi bir noktada bitirmek üzere...



Geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankaraspor'a farklı mağlup olarak zirve yolunda büyük bir yara alan Orduspor'un bu hafta ki rakibi ilk 6 mücadelesi veren Şanlıurfaspor. Her iki ekip içinde kritik bir mücadele olacağı kesin ! Lider İstanbul BSB'nin evinde lig üçüncüsü Balıkesirspor ile golsüz berabere kalması, lig ikincisi Ankaraspor'un da deplasmanında puan kaybetmesinin ardından Orduspor'un eline çok önemli bir fırsat geçmiş oldu. Nitekim sahamızda Şanlıurfaspor'u mağlup edersek hem sahamızda ki kötü gidişe bir dur demiş olacağız hem de zirve yarışından kopmamış olacağız. Öyle ki rakiplerimizin puan kaybı yaşadığı bu haftada alınacak bir galibiyet bize 3 puandan çok daha fazlasını verecek.

Ankaraspor maçında cezalı olan Ferhat'ın bu karşılaşmada sahada yerini alacak olması takımın en büyük artısı olacak. Geçen hafta onun yokluğunda savunma hattında ki zaafiyeti hep beraber izledik. Ayrıca diğer bir artımızda geçen hafta son yarım saat sahada yer alabilen kaptan Anıl'ın bu karşılaşmada hazır bir şekilde ilk 11'de yer alacak olması. Takımın kalitesini biliyoruz. Gençlere taş çıkaran yaşlı kurt Volkan ile Soro'nun oluşturacağı tandemin sağında formda bir Erkan, solunda Ferhat olduğunda bu defansın kolay kolay pozisyon vermediğini bi çok maçta izledik. Defans bloğunun önünde yer alan takımın dinamosu Salih'in performansı hemen hemen her maç üst seviyede ve bu maçta da onun performansı yine büyük önem taşıyor.

En büyük sıkıntımız maalesef hücum hattında ! Eren'in yokluğunda sol kanata bi türlü tam anlamıyla çare bulamadık. Son maçlarda Ziya bu kanatta başarılı oldu diyebiliriz. Çizgiye kadar rahat inebilen, süratli bir Ziya bu maçta bizi gol yollarında rahatlatabilir. Orta alanda Bilal'in yetersiz kaldığını Ankaraspor maçında gördük. Buna bir de formsuz Landel ve Emre eklenince Ankaraspor maçında orta alan oyundan çabuk düştü ve hücumda etkisiz kaldık. Bu maçta kaptan Anıl'a büyük iş düşecek. Erkan hoca nasıl bir taktik dener bilinmez ama Emre Aygün'ü artık kanatlarda kullanmamalı ! Ortada yanyana oynayacak Emre ve Anıl ikilisinin ileride Subasiç'i çok daha rahat pozisyona sokacağı kanısındayım.

Şanlıurfaspor'un en golcü isimlerinden Banahene'nin cezalı oluşu, İsmail Haktan'ın kadro dışı kalması bizim için büyük bir avantaj gibi gözüksede rakibin bizim gibi deplasmanda başarılı olduğunu asla unutmamalıyız. Deplasmanda son 4 maçını kazanan Şanlıurfaspor'un bu başarısında ki en etkili silah Banahene'nin yokluğunda oynarsa eğer Youssef'e dikkat etmeliyiz. Belki de hücum olarak bu kadar zayıf bir Şanlıurfaspor'u bir daha yakalayamayız.

Bi tarafta evinde zor kazanan ve gol bulmakta zorlanan Orduspor, diğer tarafta deplasmanda kolay kazanan ve az gol yiyen bir Şanlıurfaspor. Her iki taraf içinde büyük önem taşıyan bu karşılaşmada golü bulan tarafın maçı kazanma ihtimali yüksek ! Rakibin eksikleride göz önüne alındığında ibre bizden yana gözüküyor. Taraftarında desteği ile umarız sezonun ilk yarısını 3 puanla kapatır ve yolumuza emin adımlarla ilerleriz.

23 Aralık 2013

Ankara'da Dağıldık... 4-0

Öncelikle uzun bir aradan sonra tüm #DAG blog takipçilerine yeniden merhaba diyelim. Kendi işlerimizin peşine düşünce ister istemez blogdan biraz uzak kaldık. Geçtiğimiz hafta #DAG blog ekibi olarak Tv 52'de yayınlanan Tam Saha programına konuk olduk. Orduspor'u yakından takip etmemize rağmen ekip olarak uzun bir zamandır birlikte takımı ilk kez değerlendirme fırsatı yakaladık diyebiliriz. Tabir-i caizse pasımızı attık. Gelelim uzun bir aradan sonra yapacağımız maç değerlendirmesine...



Hafta sonu deplasmanda karşılaştığımız lider Ankaraspor karşısında oynadığımız kötü futbolun ardından ligde ki ilk deplasman mağlubiyetimizi farklı bir skorla aldık. Sonuçta deplasmanda ki bu yenilmezlik serisi bir yerde son bulacaktı. Ancak bu mağlubiyetin zirve mücadelesi verdiğimiz Ankaraspor'a karşı hem de farklı bir skorla olması bizleri üzdü. Aslında yaşanan sakatlıkların ve cezalı oyuncuların eksikliğinde alınan bu farklı mağlubiyet bizleri pek fazla şaşırttı diyemeyiz. Son haftalarda takımda ki düşüşün hemen hemen hepimiz farkındayız. Landel'in haftalardır süren formsuzluğu, Eren'in ve Ufukhan'ın uzun süren sakatlığına bir de Anıl'ın sakatlığının dahil olması, üstüne Ferhat'ın kart cezalısı oluşu zor olan Ankaraspor deplasmanını bizler için daha da zor hale getirdi. 

Erkan hoca, kart cezalısı Ferhat'ın yokluğunda sol bek'de genç Canberk'e yer verirken, Ziya'yı kulübeye çekip Selçuk'u ilk 11'e aldı ve Buca maçının aksine orta sahayı biraz daha kalabalık tutmayı tercih etti. İlk 15 dakika oyun dengede gibi gözükse de kadro kalitesi bu dakikadan sonra kendini gösterdi ve daha sonra Ankaraspor oyun üstünlüğünü son dakikaya kadar elden bırakmadı. Kalemizde gördüğümüz ilk golde defans oyuncularının yerini kaybetmesi ve kademe hatası yapması sonucu bomboş pozisyonda Galip, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve golü buldu. Ferhat'ın yokluğunda forma şansı bulan Canberk'in sol kanatta fazla ileri çıkması, arada bir yerini kaybetmesi ile Volkan'ın karşılaşmada ki yükü de artmış oldu ve rakip çok rahat pozisyonlar buldu. Haftalardır formsuzluğu devam eden Landel, bu karşılaşmada da pek farklı değildi. Erkan hoca, Bilal ile birlikte orta alan ofansif oynatmaya çalıştığı Selçuk'dan istediği verimi alamayınca ikinci yarının başında onun yerine Ziya'yı oyuna dahil etti. Ziya'nın sola geçmesi ile Emre biraz daha orta alana gelip hücum gücünü arttırmaya çalışsada bu pek başarılı olmadı. Emre'nin ve Landel'in yanı sıra orta alanda üretken olamayan Bilal'in de oyundan düşmesi ile rakip Ankaraspor, 60.dakikadan sonra etkisini daha fazla arttırdı ve çok geçmeden Soro'nun bireysel hatası sonucu farkı ikiye çıkardı. Yenilen ikinci gol takımın gardını tamamen düşürdü ve sonrasında Ankaraspor rahat bir oyunla sahadan farklı galip ayrıldı. Özet olarak haftalardır devam eden form düşüklüğünün ardından Ankara'da dağıldık diyebiliriz. 

Son 5-6 haftadır artarak devam eden form düşüklüğünün ardından alınan bu sonuç bizleri çok üzsede açıkcası pek şaşırtmadı. Sezon içerisinde yaşanan sakatlıklar ve cezalardan dolayı Orduspor'un ilk 11'i hemen hemen her maç mecburiyetten rotasyona uğradı. Erkan hoca yaşanan kadro darlığında bazı oyunculardan asıl mevkileri dışında faydalanmaya çalıştı. Eren'in ve Ufukhan'ın uzun süren sakatlığı, sakatlıktan yeni çıkan Anıl'ın hazır olmayışı, Ferhat'ın cezalı oluşu, Subasiç'in hücum anlamında yetersizliği, Emre'nin, Fomichev'in ve Landel'in formsuzluğu, Soro'nun hatası, Canberk'in yetersiz oluşu... Özetle farklı Ankaraspor yenilgisine çok fazla neden sıralayabiliriz. Kimimiz oyuncuları eleştirebilir, kimimiz ise hocayı. Sonuç olarak takım halinde oynanan kötü bir oyunun ardından lidere farklı mağlup olduk. Ancak unutulmaması gereken şu ki biz bu noktaya yine bu oyuncularla geldik. 

Sezon başında muhtemelen hiç kimse bu takımın 17 maçta 33 puan toplayacağını tahmin etmiyordu. Her takımın sezon içerisinde muhakkak inişili çıkışlı bir dönemi vardır. Bizler Orduspor'un 5-6 haftadır süren formsuzluğunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Önemli olan yaşanan puan kayıplarından, alınan mağlubiyetlerden ders çıkarabilmek. Önümüzde zorlu bir Şanlıurfaspor karşılaşması var ve bu maçı kazanarak ligi 36 puanla tamamlarsak ligi bize göre çok çok iyi bir noktada tamamlamış olacağız. O sebepten Ankaraspor mağlubiyetini bir uyarı olarak değerlendirmeli, bu maçtan ders çıkarmalı ve tamamen Şanlıurfaspor maçına odaklanmalıyız. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...