30 Ağustos 2014

Sancılı Başlangıç | Orduspor vs Kayserispor


Düzgün bir yönetim ve futbolcu topluluğu ile 26 yıl sonra Süper Lige çıkan Orduspor, Süper Ligdeki ikinci sezonunda düşerken hiçbirimiz sonuçların bu kadar da kötü olacağını tahmin etmemiştik. Süper Ligde geçirilen 2 sezonda düzgün yönetilemeyen kulüp uygulanan yanlış transfer politikası ile şuan içinde bulunulan borç batağının temellerini attı. 

Süper Lige çıktık çıkmasına ama deyim yerindeyse burnumuzdan misli misli geldi yaşadıklarımız. Öylesine kötü düştük ki hala çoğumuzun içinde acıdır. Göz göre göre, acı çeke çeke... Karaktersiz ve bir o kadar umursuz bir futbolcu topluluğuyla... Sonrasında öylesine bir futbolcu topluluğu bir araya geldi ki hiç ummadığımız, beklemediğimiz bir sezonda Süper Ligin kapısından döndük. Gerçek Orduspor sevdalıları bağrına bastı takımı ama şehir sırtını döndü. İstediğimiz çoğu duyguyu hissettiremedik onlara. Yaşanılan travma, şehrin takıma duyarsızlaşması ile 3.lige düştüğümüz, ikinci ligdeki en kötü sezonlarımızda bile görmediğimiz tribünlere oynayan takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Hep bir adım uzak kaldık şampiyonluğa. Ama o adımı atamadık. Üzüldük.. En çok da geçtiğimiz sezonki futbolcu topluluğunun başarısını taçlandıramamış olmasına...

Bahsi edilen ekonomik çıkmazın etkilerini bekliyorduk ama böylesine bir etkiyi de düşünmedik. Bir hal yolu bulunur, Orduspor ortada kalmaz diye düşündük. Önce başkan devam etmeyeceğini ve kongrede aday olmayacağını açıkladı. Sonrasında bir aday çıktı ama tüzüğe takıldı. Başka da aday çıkmayınca destek sözü alan Nedim Türkmen yeniden aday oldu ve seçildi. Transfer çalışmaları başladı. Bütçeye göre iyi kötü transferler yapıldı. Takım Bolu'da ve Ordu'da geçirdiği kamp döneminden sonra ligi beklemeye koyulmuşken ekonomik kriz yeniden kapımızı çaldı.

Eski futbolculara olan alacaklardan dolayı federasyon tahtayı kapattı. Yeni transferler de dahil olmak üzere futbolculara peşinat verilemedi. Lisanslar çıkmadı.. Sonrasında Nedim Türkmen'in ulusal bir kanala bağlanarak istifa edeceğini şehrin takıma sahip çıkmadığını verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Muhatabı Büyükşehir Belediyesi'ydi. Belirsizlik sürerken kulüp tarafından Orduspor için bir forma da sen al kampanyası başlatıldı. Uyduda yayın yapan yerel bir kanalın da destek çıktığı bu kampanya beklenilen desteği bulamasa da Orduspor taraftarının durumun ciddiyetinin farkına varmasını sağladı. 2 gün canlı yayın yapan yerel kanalın çağrıları sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz canlı yayına katıldı ve Orduspor'un durumu ile ilgili olarak kendilerine yöneltilenlere cevap verdi. Belediye Başkanı olduktan sonra Orduspor için yaptıklarını sıraladı. Madde madde yazdırdı. Sonrasında restini çekti. ''O para ödenecek, herkes işini yapacak!'' Bu cümle ve diğer söyledikleriyle her ne kadar bizler hoşnut olmasak da Orduspor siyasetin kucağına artık oturtulmuştu. Kaçış yoktu... Takımın siyasilere muhtaç hale gelmesine sebep olan mevcut yönetim sessiz kaldı. İstifa söylemi televizyon programında konuşulduğuyla kaldı. Ne idüğü belirsiz bir ortam ve ortada 50 milyona yakın borç ile Orduspor baş başa kaldı.

Ne olacak diye çaresiz beklerken dün federasyona yatırılması gereken paranın yatırıldığı ve Orduspor'un Kayserispor maçına tam kadro çıkacağı söylentileri çıktı sosyal medyada. Eski futbolcularn lisansları çıktı ama yeni transferlerin lisansları tff'nin sitesine yansımadı. Sonrasında federasyon ve başkanı tüpçünün yapılan uzlaşmaya uymadığı haberlerini duyduk. Orduspor ve federasyon yatırılması gereken paranın öncelikle yarısının yatırılması konusunda anlaşmış fakat federasyon son dakika da verdiği sözü yutmuştu..

Sonuç olarak Ptt 1. ligin 2014-2015 sezonu dün başladı. Yarın ligin en iyi takımlarından Kayserispor ile oynayacağız. Ortada yeni transferlerine lisans çıkaramamış, kimin oynayacağı, ne olacağı belirsiz bir takım var. Ortada paralarını alamamış, saçma sapan bir ortamın içerisinde kendisini bulmuş futbolcu topluluğu var. Lisansı çıkmaz ise ortada kalacak, yarım sezon futbol oynayamayacak futbolcular var. Ortada hiçbir boktan haberi olmayan öylece ne olacak diye bekleyen Orduspor taraftarları var. 

Yarınki maç için kadrolar kurup nasıl oynayacağımız üzerine bir şeyler karalamak isterdik ama içinde bulunduğumuz durum maalesef buna engel. Böyle bir ortamda yarınki maçtan bir şeyler beklemek de saçma olur. Fakat her şeye rağmen biz Orduspor'u çok özledik! 

Son olarak en başta yazmamız gerekeni sona iliştirelim. Uzun bir aranın ardından yeniden ''merhaba''...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...