13 Aralık 2010

Haftanın Ardından #16


Evet daha hafta bitmeden haftanın ardından dedik ama yarın zaten bizim maçı özel olarak konuşacağımız için bu geceden yazayım dedim. Belki her haftanın yorumunu yapamayacaz burada ama fırsat bulduğumuz haftalarda burada olacağız.

16. hafta sonunda ortaya bizim adımıza çok güzel sonuçlar çıktı. İşte çıkan bu sonuçlar, yarın oynayacağımız Karşıyaka maçına daha bir anlam kattı. Düşünün bi, ilk devreyi lider biterme şansımız olacak yarın kazanırsak. Bu fırsat kaçmamalı. Kaçmamalı uşaklar. 1 değil 3 puanı alın getirin bizlere...

Şüphesiz ki bu haftaya damgasını vuran en önemli olay hava şartları oldu. Bu hafta düzgün bir zemin üzerinde toplasan 2 maç anca oynanmıştır. Yarın İzmir'e bir yağmur yağarsa o saha hemen çamur olur, bunun daha önce örneklerini yaşadı İzmir Alsancak Stadyumu. Dileyelim ki yeşil bir zemin üzerinde oynansın maçımız.
Hava şartları dışında bu haftaya damgasını vuran bir diğer olay ise hakem hataları oldu. Denizli ve Bolu maçlarında yaşanan hakem hataları Denizli ve Mersin cephesinde tepkiye yol açtı.
Son olarak da Samsunspor teknik direktörü Hüseyin KALPAR kazandıkları GBB maçından sonra istifa sinyalleri verdi.

Rize yenilmesine rağmen zirvede kalmayı başardı, Giresun uzun süre sonra düşme potasından çıktı. Haftanın en farklı sonucuna Samsun imza attı. Adana-Akhisar maçına yaşanan kaleci hataları damga vurdu.

Tavşanlı Linyitspor 2-0 Çaykur Rizespor: Tavşanlı Linyitspor... Son 10 maçta alınan 6 galibiyet ve yaşanan sadece 1 mağlubiyet... Bu tabloda Mehmet AKYÜZ'ün çok büyük payı var. Takım oyununu çok iyi oynuyor Tavşanlı. İşte o oyunun tamamlayacısı konumuda da Mehmet var. Tavşanlı'nın attığı 13 golün 7'sinin sahibi...
Maçta baştan sona üstün bir oyun sergiledi Tavşanlı. İlk golü erken buldular ama o gole kadar bile kaçırdıkları 2 3 net pozsiyon var. 14. dakikada Onur'un attığı gol haftanın en güzel golüydü şu ana kadar. İzlenmesi gerekir... Golden sonrada disiplini hiç elden bırakmadılar. Rakibe pek pozisyon vermediler. Ve hakettikleri bir galibiyet aldılar.
Rize bugün yenildi ama liderliği kaptırmamaları onlar için bir teselli. 4 maç üstüste kazandıktan sonra böyle kötü oynayarak mağlup olmak üzmüştür Rizeli arkadaşları. Haftaya oynayacakları Samsun maçı büyük önem taşıyor. Haftanın en önemli maçlarından birisi orada olacak. Tabi bi diğeride yine Karadeniz'de, bizim memlkette...
Denizlispor 1-1 Kayseri Erciyesspor: Denizlispor'un kazanamama serisi 5'e çıktı. Bugün çok yaklaşmışlardı. Ne diyelim tek kelimeyle hakem kurbanı oldular...
Ligin en iyi kadrosundan birisine sahip olan Denizlispor son haftalarda yaşanan hayal kırklığını bu maçla atmak istiyordu. 3 puanı isteyen taraf onlardı. Erciyes ise 1 puanı alayım gideyim derdindeydi. Zaten maç içinde akılda kalan tek bir pozisyonu yoktu Erciyes'in. Denizli, Youla'nın yokluğunu arıyor mu ne?
Aşırı gol kaçırdılar. İlk yarıda bir gol buldular ama yan hakem ofsayt dedi. Tartışılır... 2. yarıda ise golü buldu Denizli ama golden sonra stres yaptılar. Biraz skoru korumaya çalıştılar atabiliyorsak 2.yi bulalım derdine düştüler. İşte o ara bi topları direkten döndü... 2'yi bulamadı Denizli.
Peki son dakikada ne oldu? Erciyesliler kontraya kalktı Denizli ceza sahasına girdi, karşımıza çıkan tablo şaşırtıcı. Denizli 1-0 önde skoru korumaya yönelik oynuyor ama ceza sahası içinde 4 Erciyesli varken sadece 2 Denizlili oyuncu onları karşılıyordu. Ve gol... 1-1... Ama ne gol... Yazık oldu Denizli'ye. Kabul bizim için güzel bi sonuç oldu ama her ne kadar rakip olsa da kimse böyle puan kaybetmemeli. İlk yarıda Denizli'nin bir golünü vermeyen aynı yardımcı hakem, bu sefer öyle net bir ofsaytı göremedi... Olan da tabi Denizli'nin 2 puanına ve liderlik şansına oldu.
Erciyes ise geçen hafta 90. dakikada kaybettiği 2 puanı bu hafta 90. dakikada aldığı golle telafi etti.
Samsunspor 4-0 Gaziantep B.B.: Haftanın şaşırtıcı sonuçlarından birisi. Hani Samsun'un kazanması normal ama 4 tane atarak ve bir 4 tanede bomboş pozisyonda kaçırarak... Samsunlular da böyle maç beklemiyordu. Maçı statta izledim önce belirteyim. Bizim maçta yaşadıkları hayal kırıklığı bi şekilde atlatılırdı ama Güngören karşısında alınann yenilgi Samsun'da tüm hevesleri kırmaya yetmişti.
Zaten tribünlerede yansıdı bu durum. Bizim maçta 20 bini bulan Samsun taraftarı bu maçta takımını yalnız bıraktı.
Dedik ya umutsuzdu tüm Samsunlular. Özellikle Güngören maçında oynanan kötü futbol ve Antep'in de dişli rakip olması bu maçta alınanacak kötü sonuca pek şaşırmazlardı.
Bu hafta oynanan maçlar içinde, en düzgün saha şartlarından birisi Samsun'daydı. Ama çok soğuk bi hava vardı, maçtan sonra 3 4 saat kendime gelemedim ve bu yazıyı yazarkende başım çatlıyor resmen... Bu ligde izlemesi en zevkli olan takımlardan biri Samsun. İzlerken keyif veriyorlar. Bu maç için belki çok şey yazılabilirdi ama alınan sonuç buna pek izin vermiyor. Haftalardır eleştirilen Abdülaziz bu hafta 2 gol 1 asist yaptı. Agbetu aynı şekilde, onunda 1 golü var. Antep bildiğimiz Antep değildi. Ardarda gelen gollerden sonra toparlayamadılar. Orta sahayı geçmekte zorlandılar. Bugün o statta tarihi bi fark çıkabilirdi. Atamadı Samsun...
Hüseyin KALPAR maç sonunda istifa edeceğini söyledi. Şehirde çoğu kesim gitmesini istiyordu aslında. Oda belki kaybedilen bir Güngören maçıyla değilde sansasyonel bir Gaziantep Belediye galibiyetiyle istifa etmeyi düşündü belki. Yönetim kabul edecek mi etmeyecek mi bu istifayı merak konusu.
Son olarak Antep'in kazanamama serisinin 5'e çıktığını belirtip bu sezon ilk defa 4 gol yediklerini ekleyeyim.
Boluspor 2-1 Mersin İdman Yurdu: Futbolu sevdiren maç...
Son zamanların en muhteşem maçı oldu. Bir kere lapa lapa kar yağarken, saha kar içindeyken renkli topla maç izlemenin keyfi başka oluyor. O keyfi Bolu'da bol bol yaşadık...
Maça gelirsek iki takımıda kutlamak gerek. Öyle bi zeminde öyle bir futbol ortaya koymak kolay değil. Bolu baştan sona üstün bir oyun ortaya koydu ev sahibi olmanın avantajıyla. İlk yarının ilk 40 dakikasında maçın mutlak hakimiyken son 5 hatta uzatmalarla bi 10 dakika o hakimiyeti Mersin'e kaptırdılar. O zaman diliminde Mersin'in birde penaltısı verilmedi ki aman aman.. Çok net bir elle oynamayı görmedi maçın hakemi. 2. yarıya, ilk yarının sonlarında kaybettiği oyunun hakimiyetini tekrar eline alarak başladı Bolu. Yine kaçırdığı pozisyonlar... Zaten sene başından beri en büyük dertleri değil mi? "Geliyoruz geliyoruz atamıyoruz..." Bize benziyorlar bu konuda. Bu arada Bolu gol kaçıradursun dakika 80, hop Mersin golü buldu 0-1... İşte bu planda yoktu... Sonra tribünlerden gelen Levent hoca istifa sesleri. Bulunduğum her ortamda derim Levent ERİŞ'i birgün kendi takımımın başında görmek isterim. "Söylesene Levent hoca bu takım niye oynamıyor?" diyen Bolulularla farklı maç izlediğimi düşünüyorum. Zira Bolu gayet güzel oynadı.
Bolu haketmişti gerçekten. 3 puanı da aldılar. 90+1 ve 90+6'da, Erdem'in attığı 2 frikik golüyle maçı kopardılar. 2. frikik öncesi hakemin kararı çok tartışıldı. Orta hakem devam dedi, yardımcı hakem ısrarla bayrak kaldırdı, Sonrasında gol geldi. Ne galibiyet bee... 90'da 2 gol buluyorsun. Başka bir sevinç bu. Ama Mersinliler sitemkar maçın hakemine. Sahi Levent ERİŞ istifa diyenlerde sevindi mi bu gollere?
Adanaspor 2-2 Akhisar Belediye: Osman ÖZDEMİR ile yakaladıkları çıkış yavaş yavaş kendini inişe doğru bırakıyor Adana'da.
Aralıksız yağan yağmur zeminle birlikte kalecileri de etkiledi. Bir futbol maçında kolay kolay görülemeyecek 2 hata aynı maçta ortaya çıktı, 2 takımın kalecileri tarafından. İlk yarısında gol sesi çıkmayan maçın 2. yarısında 4 gol atıldı. Adana 54'de öne geçti sevinemeden 1 dakika sonra golü yedi. Sonra ki 2 gol ıslak topun marifetleri. 62'de Emre vurdu Atahan elindeki top kaçırdı içerden çıkardı. 1-2... 86'da havalanan top, Ahmet'in kontrolünde ağlarda. Kendi kalesine gol attı gibi bir durum ortaya çıktı...
2-2 biten maç sonrasında Akhisar için şu notu verelim, ilk devre boyunca deplasmanda galibiyet yüzü göremediler. Akhisar'ın bir örneğinide birazdan göreceksiniz zaten.
Diyarbakırspor 0-0 Güngören B.: Diyarbakırspor'un direk rakibiyle oynadığı bir maç oldu. Kaybetselerdi iyice batabilirlerdi. Devre arasına kadar alabildikleri her puan puandır. Devre arası önemli Diyarbakır için. Sorunlarını halledip transfer yaparlarsa hala hiç birşey bitmiş değil. Ama sıkıntılar aynı şekilde devam ederse 2. devre başlamadan düşecek ilk takım bi nevi belli olmuş olur.
Pozisyonu bol bir maç olmuş Diyarbakır'da. İki takımda birbirine bi üstünlük kuramamış. Maçın hakkı buydu diyebiliriz.
Giresunspor 1-0 Kartalspor: 2 haftadır kazanıyor Giresun. 2 haftayı da 1-0 ile kapattılar. 2 haftada 2 gol atıp takıma 6 puan kazandıran isim ise Cleyton BOKA...
Uzun bir süre sonra o kırmızı hattın dışına çıktı Giresun. Seri yakalamak önemli. Haftaya Erciyes maçı Giresun'da bazı şeylerin yoluna girip girmediğini anlamak için bi ölçü olacaktır.
Kartalspor ise tez konusu bir takım. Söylenecek sözler pek bir kifayetsiz kalıyor. Hani nasıl bi uğursuzluk var o takımın üstünde anlamak mümkün değil. Giresun'da da bir dolu gol kaçırdılar.
Hafta içinde Ergün PENBE'yle yolları ayırdılar. Bakalım sorun Ergün hocada mıymış yoksa takımın genel bi uğursuzluğu mu bunu zaman gösterecek.
Belirtelim Kartalspor'un kendi sahasında hala golü yok. Deplasmanda da galibiyeti yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...