28 Şubat 2011

23. Hafta | Akhisar B.Spor Maçına Derinlemesine Bakış

Son 3 haftadır kaybettiğimiz puanları düşününce yenmemiz gereken bir maçtı. Rakibin zayıf olmasına rağmen düşme potasının içinde olması ve Orduspor'un kesinlikle 3 puan alması gerektiği maçlarda nedense sıkıntı yaşaması maç öncesi bizi korkutuyordu. Bu tribünlere de yansımıştı ki, Maraton'u kullanamamıza rağmen Kapalı'da ve Kale Arkalarında yer yer boşluklar görülüyordu. Boş Maraton'a alışamamıza rağmen Kale Arkasında Akıncılar ve Fidangör grupları maç boyunca Orduspor'a bu dönemde en ihtiyaçları olan desteği bir dakika bile susmadan verdi. Onları tekrardan tebrik etmek gerek.



Maça gelirsek, taktik anlamında değişikliklerle başladık bu maça. En ileride İbrahim arkasında Murat Akın'ın, kanatlarda ise Mehmet ve Muarrem'in oynadığı 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıktık. Maç başında eski futbolumuzdan uzak ama kontrollü bir oyun anlayışı içerisindeydik. Zaten 2 gün daha maç yapsak gol atamayacak bir Akhisar Belediye vardı karşımızda. Buna rağmen atak yapmakta sıkıntı yaşayacağız gibi duruyorduk maç başında. Bireysel olarak Murat ve Ali'den gelen 2 güzel golle beraber ilk yarıyı rahat bir skorla kapattık ve maçı da ilk yarı da aldık diyebiliriz. 2.yarıyla beraber özellikle sağ kanattan Abdullah, Ali, Murat ve Mehmet'in organize ataklarını izledik. Maç sonlarına doğru iyice oyundan düşen Akhisar'a karşı oyun genelinde çok performans göstermesede oyundan hiç düşmemesiyle biri penaltıdan olmak üzere İbrahim 2 gol buldu ve güzel bir skorla maçı tamamladık. İbrahim'in sene içerisinde son dakikalarda bu tarz çok gol bulacağını düşünüyorum çünkü hem son dakikalara doğru yorulan savunmalara çok büyük bir fizik üstünlüğü sağlayabiliyor ve maç içinde konsantrasyonunu bir dakika kaybetmiyor ki bu iki özellik de bir forvet için çok önemli özelliklerdir.


Bireysel performanslara gelirsek, bu takımın en önemli 2 halkası diyebileceğim Ali ve Murat yine bizi galibiyeti getiren iki isim oldular. Twitter hesabımızda yazdığım gibi umarım bu ikiliyi gelecek sene de ayırmayız. Yine Abdullah bitmeyen hırsıyla çoğu atağımız da rol oynadı, özellikle 2. yarıyla beraber Mehmet'le yakaladığı uyum bize 3. ve 4. golleri getirdi. Kalede yine güven veren Fevzi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle son dakikalarda bize 2 gol kazandıran İbrahim oyunun diğer göze batan isimleriydi. Ayrıca Uğur hocanın stoperde Emre ile başlamasını çok doğru buldum. Hep söylemişimdir Emre gibi bir oyuncuyu yedekte bırakmak Bank Asya klübü için bir lükstür. Stoper yokluğunda Emre'den burda yararlanmak doğru ve akıllıca bir tercihti. Emre'de bu mevki de hocasını utandırmadı ve uzun süreçte bize burada da yararlı olabileceğini gösterdi. Takımın savunma yükünü çeken fakat top kullanmaktan çok uzak Emrullah ve kanatta fiziğiyle zayıf kalan Murrem günün vasatlarıydı diyebiliriz.


Maç sonundaki takım ve taraftarın bütünleşmesi ise bize bu 3 puandan bile daha gerekli bir olaydı. Bu takım son 3 haftada 7 puan kaybetmesine rağmen, bu ligin hala lideri ve biz seneler sonra ilk defa süper lige bu kadar yakınız. Hem başkana hem sporcularımıza sene sonuna kadar sonuç,durum ne olursa olsun bir dakika durmadan destek vermemiz gerekiyor. Şimdi futbolcu tabiriyle önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor, Altay maçından ne olursa olsun 3 puan almalı ve evimizdeki Mersin maçına kafamız rahat çıkmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...