16 Aralık 2011

Tarih Neden Tekerrür Etmesin ?

Lig tarihinde Galatasaray'ı Ordu'dan 3-0'lık skorla eli boş gönderen ve Türkiye Kupasında da rakibini çeyrek finalde eleyen Orduspor, çeyrek asır sonra sarı kırmızılı ekiple ligde ilk kez karşı karşıya geliyor.

Spor Toto Süper Ligde son 5 hafta rakiplerine mağlup olan Orduspor, 19 Eylül Stadyumunda oynanacak Galatasaray mücadelesi ile bu kötü gidişe son vermek istiyor. Hafta içinde teknik direktör Metin Diyadin'in görevden ayrılması ile sonuçlanan mağlubiyet serisine, kendi seyircisi önünde son vermek isteyen Morbeyaz'lı ekip, bu zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi.

Ligde 19.Karşılaşma

Spor Toto Süper Ligin 16.hafta açılış mücadelesinde bu akşam saat 20:00'da sahasında Galatasaray'ı konuk edecek Orduspor'da Fatih Tekke ve İrfan Başaran sakat oldukları için kadroda yer almayacak. 44 yıllık tarihinde daha önce toplam 9 sezon Süper Ligde mücadele eden Orduspor, Galatasaray ile bugüne kadar 18'i Ligde, 5'i Türkiye Kupasında olmak üzere toplam 23 kez karşı karşıya geldi. İşte çeyrek asır sonra ligde Galatasaray ile karşılaşacak olan Orduspor'un rakibi ile yaptığı resmi karşılaşmaların detayları;

İlk Resmi Maç 1972'de Oynandı

İlk olarak 1 Kasım 1972 tarihinde İstanbul'da oynanan Türkiye Kupası 1.Tur karşılaşmasında Galatasaray ile karşılaşan Orduspor, bu maçta rakibine 5-1 mağlup olurken, Ordu'da oynanan rövanş mücadelesinde de 2-1'lik skorla sahadan mağlup ayrılan taraf oldu.

Spor Toto Süper Ligde ise ilk olarak 1975-1976 sezonunun 3.haftasında karşı karşıya gelen Orduspor ve Galatasaray'ın, Ordu'da ki mücadelesi 1-1 beraberlikle sona ermişti. 21 Eylül 1975'de oynanan bu ilk karşılaşmada Orduspor'un Galatasaray'a karşı ilk golünü 8.dakikada Salih Aydoğan atarken, Galatasaray'ın golünü ise 72.dakikada Şevki Şenlen kaydetmişti.
Orduspor'dan 3-0'lık Galibiyet

Spor Toto Süper Ligde uzun bir süre Galatasaray'a karşı galibiyet elde edemeyen Orduspor, ilk galibiyetini ise 1 Nisan 1984 tarihinde 3-0'lık skorla elde etmişti. 1983-1984 sezonunun 26.haftasında oynanan mücadelede Orduspor'un gollerini 49.dakikada Güven Türközer, 59.dakikada Bedri Taner ve 63.dakikada Yücel Uyar kaydetmişti.

Bugüne kadar Spor Toto Süper Ligde Galatasaray ile 18.kez karşılaşan Orduspor, rakibi karşısında sadece bir galibiyet elde ederken, 8 karşılaşma Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. Ordu'da oynanan 9 karşılaşmada ise Orduspor rakibine sadece 2 kez mağlup olmuş, 6 maçta ise sahadan beraberlikle ayrılan taraf oldu. Ordu'da oynanan karşılaşmalarda rakip ağları 6 kez havalandırma başarısı gösteren Morbeyaz'lı ekip, kalesinde ise sadece 5 gol gördü.

Galatasaray'ı Eleyen Orduspor Yarı Finale Yükseldi

1976-1977 sezonunda Türkiye Kupasında mücadele eden Orduspor, Bursaspor'u 1-1 ve 3-0, Vefa'yı 3-2 ve 3-1'lik skorlarla eleyerek çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşmişti. 9 Mart 1977 tarihinde İstanbul'da İnönü Stadyumunda oynanan ilk karşılaşmada Orduspor kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen, 40.dakikada Cihan'ın attığı golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmayı başarır.

30 Mart 1977'de Ordu'da oynanan rövanş karşılaşmasında herkes Galatasaray'ı favori gösterirken, Orduspor 10 kişi kalan Galatasaray ile golsüz berabere kalır ve rakibini çeyrek finalde eleyerek tarihinde 2.kez Türkiye Kupası yarı finaline katılma hakkını elde eder.
En Son 10 Ocak 2010'da Karşılaştılar

Spor Toto Süper Ligde en son 16 Mart 1986'da Galatasaray ile karşılaşan Orduspor, bu karşılaşmada rakibine deplasmanda 3-2 mağlup olurken, iki rakip son olarak yıllar sonra Türkiye Kupası mücadelesinde 2 yıl önce tekrar karşı karşıya geldi. Türkiye Kupası grup maçında 10 Ocak 2010 tarihinde sahasında Galatasaray ile karşılaşan Orduspor, 4.dakikada Erol Yükseker'in kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldığı karşılaşmada sahadan 3-0 mağlup ayrılan taraf oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...