12 Şubat 2012

Gece, Gündüz | Orduspor 3 - 2 Antalyaspor

İki devre ve gece gündüz gibi birbirine zıt bir görüntü sergileyen iki ayrı Orduspor. Öncelikle maç bizim adımıza zor mu geçti yoksa kolay mı oldu bişey diyemiyorum. İlk yarısını 3-0 önde bitirdiğimiz bir maçı ikinci yarıda iki gol yiyerek sıkıntıya sokmamız gerçekten enterasan. İki takımında ahım şahım futbol oynadığını söyleyemeyiz. Çok kötü bir Antalyaspor vardı karşımızda. Kötü Antalyaspor'a nazaran ayakları yere basan Orduspor ilk yarıya üç gol sığdırdı. Javito'nun kaçırdıklarını dahil edersek ilk yarısı 4-5 olabilecek bir ilk yarı izledik ama bu sonucun bu şekilde olmasında en az bizim kadar Antalyaspor'un da katkısı oldu. Kötü defans anlayışı, kaleci Ömer ile savunma elemanlarının uyumsuzluğu, adam paylaşımı gibi basit hatalar yaparak üç golü kolay bir şekilde bulmamıza yardımcı oldular.

Böyle bir ilk yarıyı izlemişken normal şartlarda bu maçın ikinci yarısının bizim hakimiyetimizde, bizim keyfimize göre geçmesi gerekirdi. Ayağa paslarla rakibin umudunu tamamen kırıp maçı bitsede gitsek havasına sokmamız gerekirdi ama öyle olmadı. Topun kontrolünü tamamen Antalyaspor'a verdik. Onlar oynadı ve birşeyler yapmaya çalıştılar ikinci yarı. 70. dakikaya kadar etkili denebilecek bir atakları yoktu ama 60'lı dakikalarda sen 3-0 öndeyken kendi sahanda rakibin senden 200 fazla ayağa pas yaptıysa bu işte bir saçmalık var demektir. Nitekim o saçmalık bizden kaynaklanıyor. Her maç günah keçisi gibi ikisine yükleniyorum ama Ali ve Onur'un topla etkisiz futbolu bizim böyle bir profil içerisine girmemize neden oluyor. Culio ortada oynarken bu kadar sorun olmuyordu ama onunda çizgide oynamaya başlamasıyla bu düzendeki tek sorunumuz oyuna hakim olamamamız. Culio ve Javito topu iyi taşıyor, Hasan Kabze ön tarafta etkili oluyor, gol atıyor. Stancu oyunun içinde görünmese de gollerine devam ediyor ama orta alanda pas alışverişini yapacak futbolcumuz olmadığı için ipleri rakibe veriyoruz. Bunun sıkıntısını Bursaspor maçındada yaşadık, bugünde yaşadık. Javito'nun ve Culio'nun kişisel becerileriyle getirdiği toplara Hasan Kabze ve Stancu son vuruşu yaparak golü kazandırdı takıma. Bu atakların ikiside kenardan geldi. Maç boyuncada ataklarımız zaten hep Culio'nun ve Javito'nun getirdiği toplarla oldu. Orta alanda pas alışverişini sağlaması gereken iki futbolcumuz etkisiz kalınca ikinci yarı neredeyse tamamen Antalyaspor'un kontrolü altında geçti. Nitekim topun sürekli onlarda olması bizi hataya sürükledi ve sahanın en kısa boylu futbolcusu Jaba'nın vuruşunda top ağlarımıza gitti. Bu dakikadan sonrada maç Antalyaspor'un kontrolü altında geçti. Birkaç pozisyon daha buldular ama onları umutlandıracak gol çok geç geldi. Maç yazısında bahsettiğim, ilk maçtada oyuna girdikten sonra çok iyi oynayan Emrah Başsan oyuna girdi ve 90. dakikada çok güzel bir frikik golü attı. O gol biraz daha erken gelseydi ciddi sıkıntılar yaşayabilirdik ama neyseki son dakikada farkı 1'e indirdi Antalyaspor.

Bugünkü senaryonun aynısını Karabükspor maçındada yaşamıştık. Maçtan sonra Hector Cuper durumun farkında olduğunu ve çok sinirlendiğinden bahsetti. Bundan sonrası için bu durumun üzerine düşeceğini söyledi. Kadro beklediğimiz şekildeydi ama birkaç değişiklik vardı. Fornezzi'nin sakatlığı geçmişti ve bu hafta takımla birlikte çalışmıştı. Fakat bugün 18'e alınmadı. Sanırım sakatlığının tekrarlamaması için sakatlığın tamamen geçmesi bekleniyor. Diğer bir değişiklik ise tandemde oldu. İkinci yarının ilk maçlarında Garcia stoperde oynamış ve çok iyi maçlar çıkarmıştı. Fakat ikinci yarıda aldığımız tek mağlubiyet olan Samsunspor maçından sonra Cuper onu tandemde oynatmamıştı bugüne kadar. 2 haftadır iyi bir performans sergileyen Ömer Kulga'yı kulübeye çekti ve Garcia'ya tekrar defansın ortasında görev verdi. Garcia'da Yalçın'da yediğimiz ilk gol haricinde çok iyi bir performans sergiledi. Göze batan diğer futbolcularımız ise Javito, Abdurrahman ve Hasan Kabze'ydi. Javito çok iyi bir maç çıkardı ama net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsaydı bugünkü güzel futbolunu golle süsleyebilirdi. Abdurrahman Javito'nun arkasında son derece iyiydi. Zaman zaman hücumada katkı sağladı. Hasan Kabze ile ilgili ise konuşulabilecek çok şey var. İbrahimoviç'i alsaydık onun sağladığı etkiyi sağlamazdı belkide. Çok güzel bir gol attı. Zaman zaman geriye kadar gelip top aldı. Neredeyse her pozisyonun içinde vardı. Stancu'da gol atıyor ama attığı gol haricinde oyunun içinde hiç göremezsiniz onu. Fakat Hasan öyle değil. Deyim yerindeyse futbol oynamak için çıkıyor sahaya. Ne diyelim, inşallah nazar değmez.

Kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. 35 puana yükseldik ve 9. sıradaki yerimizi aldık. Antalyaspor maçıyla birlikte ilk yarıdaki zinciri olumlu bir şekilde kırdık. Sıra Gaziantep'de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...