Sayfalar

28 Ekim 2012

Haftanın Maçı #9 | Gaziantepspor-Orduspor


Takımın içinde bulunduğu psikolojiyle ilgili son Elazığ maçında fikir sahibi olduk. Ligin tek namağlup takımı olmanın, bunun üstüne liderlik şansına sahip olmanın üstümüzde yarattığı stres ve rehavet bu sezonun ilk mağlubiyetini, hem de Aralık 2011’den beri yenilmediğimiz mabette almamıza yol açıyordu. Neyse ki şanslıydık. Cuper’in hafta boyunca takım üzerindeki bahsettiğimiz psikolojiyi kırmaya çabaladığını biliyoruz. Bunu başarıp başaramadığını göreceğiz.

Takımın üzerindeki psikoloji bir yana, bu sezonun ilk mağlubiyetini deplasmanda alacağımızı düşünmüyorum. Cuper’in takıma yerleştirdiği mantalite buna izin vermeyecektir. Hikmet Karaman’ın oyun anlayışı Gaziantepspor’u iç sahada topa sahip olan ve önde oynamaya çalışan bir takım görünümüne sokuyor. Bu anlayış tam da bizim istediğimiz, çözmekte zorlanmadığımız türden. Cuper Karabük maçının ilk yarısında aradığı macerayı burada aramaz ve Barral-Stancu ikilisiyle başlarsa zor olan bir maç ilk yarıda bulunacak bir kontra golüyle kolaylaşabilir. Öte yandan can sıkıcı Monje ve Hasan sakatlıkları da yansıtmak istediğimiz oyunu sekteye uğratabilir. Bu noktada solda başlaması muhtemel formsuz bir Yiğit’in veya son maçtaki etkili oyunuyla ilk 11’e uzak görünmeyen Müslüm’ün performansları da maçın zorluğunu belirleyecektir. Sağ kanatta uzun süredir formsuz gözüken Umbides’in de artık takıma ağırlığını koymasını bekliyoruz. Monje ve Hasan’ın yokluğunda Umbides’in alacağı insiyatife ihtiyacımız var.

Rakibe gelirsek, geçen sezon oynadığımız 3 maçta da yenemediğimiz Gaziantep’e şansımızın çok tuttuğu söylenemez. Geçtiğimiz sezon Ordu’daki maç 0-0, Antep’teki Culio’nun penaltı kaçırdığı maç da 1-0 sonuçlanmıştı. Spor Toto Kupası finalinde de İnönü’de 3-1 lik skorla kupaya uzanmışlardı. İlk bakışta Antep’in ligdeki konumu topladığı puanlar bizi şaşırtabilir. Ancak lig başını Fener-Trabzon-Kasımpaşa-Beşiktaş-Bursa şeklinde bir fikstürle geçtiklerini belirtelim. Üstelik topladıkları 8 puanın 7’sini bu zorlu periyottan topladılar. Yükselişin başlangıcı olarak gördükleri son iki haftada Antalya’ya evlerinde 1-0 mağlup olmaları ve Akhisar’dan da 0-0’lık beraberlikle dönmelerinın, bu maçı onlar için bambaşka bir anlama soktuğunu söyleyebiliriz. Antep için, Orduspor maçı tam bir diriliş maçı. Üstelik ellerinde bu ligin yenilgisiz tek takımını yenmek gibi bir ekstra motivasyonları da var.

Uzun lafın kısası,takımın bu değerlendirmeler ışığında maçın zorluğunun farkında olarak ve en az bir Galatasaray maçı kadar motive bir şekilde sahada olması istediğimiz sonucu almak için olmazsa olmazlarımız. Bu gerçekleştiğinde er yada geç maç bizim istediğimiz şekle dönecektir.

#TresPuntos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...