25 Ağustos 2013

Haftanın Maçı #2 | Orduspor vs Mersin İdman Yurdu




Bu akşam saat 20:00’da, Ordu 19 Eylül Stadyumu’nda Mersin İdman Yurdu maçıyla yeni sezona taraftarlarımız önünde merhaba diyecek takım. Maçın yayını TRT Spor’da. Maçın hakemi ise Serkan Tokat.

2013/2014 sezonuna Adana’da rüya gibi bir skorla başlangıç yaptık. Hafta içi maç yazısında da belirttiğim gibi, beraberliğe razı olacağımız maçta 4:0 gibi bir skor hepimizi sevindirdi, ufakta olsa umutlandırdı. Erken hayallere dalmamayı 2 senedir canlı olarak yaşadık. O yüzden bu sefer temkinli olmamız gerekir. Önümüzdeki 10 hafta – 15 haftaya kadar bir şeyler konuşmak için çok erken. Tabi bu lig 1. Lig ise çok çok erken. Bizim ilk hedefimiz toplayabildiğim kadar puan toplamak olmalıdır. Sonrasında hedefimiz kendi kendine belli olacaktır. Bu akşam Adana maçından sonra yine bir Akdeniz ekibi olan Mersin İdman Yurdu ile karşılaşıyoruz. Adana’nın pazartesi ve dün oynadığı maçlara bakıldığında lige hazır olmadığı aşikar. O yüzden 4:0’lık galibiyetimiz çokta ölçü sayılmaması gerekiyor genel olarak bakarsak. Bu akşam takımın gücünü nispeten daha rahat göreceğimize inanıyorum. Mersin İdman Yurdu, Adanaspor’a göre daha iyi bir kadroda ve daha hazır görüntüde. Son zamanlarda en çok maç yaptığımız takımlardan bir tanesi Mersin İdman Yurdu. Sezon öncesi hazırlık maçında karşılaştığımız Mersin’e 1:0 kaybetmiştik. Rakip ilk haftayı “BAY” geçti. Dolayısıyla ilk ciddi sınavını bize karşı verecekler. Taraftarları ilk defa seyredecekleri takımlarını merak ediyorlardır. Kader ortağımız Mersin İdman Yurdu ile Süper Lig’e aynı sezonda çıkmış, aynı sezonda düşmüştük. Böyle bir ortak yapı içerisinde birbirimizi kıyasladığımız zaman onlar geçen sene ki kadrodan daha çok isim tuttular kadrolarında. Ne olursa olsun bu ligin üzerinde olan oyuncuları var hala takımda. Bu oyuncular yanında yaptıkları transferler;  Emrah Bozkurt, Kenan Şahin (Kayseri Erciyesspor), Mahmut Temür (Regensburg), Efe Halil Özarslan (Bucaspor), Mahmut Bezgin (Gaziantepspor), Coşkun Kayhan (Sollenau), Murat Kalkan (Torku Konyaspor), Ali Tandoğan (Antalyaspor), Ömer Alp Kulga (Orduspor), Behram Zülaloğlu (Körfez FK), Veli Acar (Denizlispor), Muammer Yıldırım (Belediye Vanspor), Güven Varol (Kardemir Karabükspor) şeklinde. Gelen isimler içerisinde Emrah Bozkurt, Kenan Şahin, Mahmut Bezgin, Ali Tandoğan, Ömer Alp Kulga, Veli Acar, Behram Zülaloğlu ve Güven Varol bu lig için gayet yeterli isimler diyebiliriz. Ömer Alp Kulga’nın neden hala takımımızda tutulmadığını merak ediyorum. Rotasyonlu kadroda çok işimize yarayacağını düşünüyordum. Murat Kalkan ise Süper Lig’deyken eski oyuncumuzdu. Hiçbir varlığını göremedik kendisinin ama 1. Lig’de iş yapar mı bekleyip göreceğiz.

İlk hafta olduğu için elimizde istatistiki veriler yok. Fazla yorum yapabileceğimiz bir ortamda yok zaten. En iyisi maç sonucunu bekleyip öyle bir şeyler yazmak daha mantıklı. Mantığımız bu maç hakkında konuşmak için erken diyor ama gönlümüz 1:0 olsun bizim olsun diyor. Kazanamayabiliriz. Üst lige da çıkamayabiliriz. Ben bu sene takımdan tek bir şey istiyorum. 2 senenin kötü izlerini silmeleri açısından her maçın Adanaspor maçı gibi olmasını. Göze hoş gelen bir futbolu, cesur olmayı. Sahada aciz kalmamayı. Bunları gerçekleştirelim, gerekirse diyelim ki istedik ama olmadı.

Mersin İdman Yurdu ile 21. Maçımıza çıkıyoruz.  Oynanan 20 maç sonunda Orduspor’umuz aldığı 8 galibiyete Mersin İdman Yurdu 6 galibiyet ile cevap verdi. 6 maç ise berabere bitti. Son zamanlarda Mersin İdman Yurdu’nun,  Ordu’da tutan bir şansı söz konusu. Ama genel olarak bakıldığı zaman Ordu’da ki maçlarda 5:3’lük üstünlüğümüz var. 2 maç ise berabere bitti. Ordu’da en son oynana maç geçen sene Süper Lig’de 1:1 berabere kaldığımız maç idi. O maçta Mersin ekibi Nduka ile 1:0 öne geçmiş, biz ise 87.dakikada Şamil ile beraberliği yakalamıştık. 2005/2006 ile 2010/2011 sezonlarında 1. Lig’de Mersin’de oynana ve 4:1 kazandığımız maçlar iki takım arasındaki en gollü en ve en farklı maçlar olarak tarihe geçti.

İlk hedefimiz; lider girdiğimiz haftayı aynı yerde bitirmek olsun. Başarılar mor menekşem…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...