30 Aralık 2013

Teşekkürler Çocuklar... | Orduspor : 2 Şanlıurfaspor : 0


Zorlu lig maratonunun ilk yarısını evimizde Şanlıurfaspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanla kapatmayı başardık. Her iki taraf içinde büyük önem taşıyan bu karşılaşmayı kazanan taraf olan Orduspor, ligin ilk yarısını 36 puanla 3.sırada tamamlayarak başarılı bir performans sergiledi. Sıfırdan oluşan bir kadro ile ekonomik zorluklara rağmen bu başarıyı yakalamak hiçte kolay bir iş değil ! O yüzden vermiş olduğunuz bu onur mücadelesi için, bizlere yaşattığınız bu güzellikler için gönülden TEŞEKKÜRLER ÇOCUKLAR...

Şanlıurfaspor maçında çok iyi bir futbol ortaya koyduğumuz söylenemez. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi rakibin Banahene gibi etkili bir silahından yoksun olması bizim açımızdan büyük bir avantaj oldu. Bizim maça kadar deplasmanda oynadığı 8 maçın 7'sinde gol atmayı başaran Şanlıurfaspor, son 4 deplasman maçında ise sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Kazanılan bu son 4 maçın tamamında Banahene'nin golü vardı. Banahene'nin yanı sıra takımın en golcü ismi olan İsmail Haktan'ın kadro dışı bırakılması, Sercan'ın haftalardır formsuz oluşu Şanlıurfaspor'un bu maçta gol yollarında büyük sorun yaşayacağının habercisiydi.

Orduspor'un bu sezon ki en büyük silahının kaptan Anıl olduğunu Şanlıurfaspor karşılaşmasında bir kez daha anladık. Anıl'a bu karşılaşmada büyük görev düşeceğini söylemiştim. Nitekim bir gol atıp bir de asist yapan Anıl, takımı galibiyete taşıyan isim oldu. Maçtan önce ki yazımda "Gençlere taş çıkaran yaşlı kurt Volkan ile Soro'nun oluşturacağı tandemin sağında formda bir Erkan, solunda Ferhat olduğunda bu defansın kolay kolay pozisyon vermediğini bi çok maçta izledik" demiştim, Şanlıurfaspor maçıda o maçlardan biri oldu. PTT 1.Lig'in en iyi defans dörtlüsüne sahip olduğumuz kesin. Ancak orta alanda yine vasatın üstüne çıkamadık. Emre ve Landel yine bizleri şaşırtmadı ! Emre'nin kanat oyuncusu olmadığını bu maçta bir kez daha gördük. Ayrıca her maç daha da kötüye giden Landel, bu karşılaşmada ezdiği ve kaybettiği toplarla kötü gidişatını devam ettirdi. Başta da dediğim gibi çok iyi oynamadık ama seyircimizin desteği ile rakibe fazla fırsat vermeden rahat bir galibiyet aldık diyebiliriz. Ayrıca eski kalecimiz Fevzi'nin bu galibiyette ki payınıda unutmayalım !

Sonuç olarak zorlu bir ilk yarıyı geride bıraktık. 36 puanla ligin ilk yarısını 3.sırada bitirmek bizim için çok iyi bir başarı diyebiliriz. Deplasmanda oynadığı son 4 maçı kazanan Şanlıurfaspor'u, evinde oynadığı son 3 maçı kazanamayan bir ekip olarak mağlup ederek ligin ilk yarısını 3 puanla kapatmak hepimiz için büyük bir moral oldu. Devre arasında transfer yasağımız olduğu için mevcut kadro ile kurtuluşa giden bu yolda mücadelemize devam edeceğiz gibi gözüküyor. Oyuncularımızın birbirleri ile olan dostlukları, her maç öncesi kenetlenmeleri, gol sonrası sevinçleri bu yola yüreklerini koyduklarının en büyük göstergesidir. Umarız lige verilen bu arada özellikle Landel ve Emre kendini sezon başında ki seviyeye yeniden çıkartır. Ayrıca Eren'in ve Ufukhan'ın sahalara geri dönmesini de sabırsızlıkla bekliyorum. Bu takım tam kadro olduğu vakit sezon sonuna kadar zirve yarışının içerisinde olacaktır. Bizlere beklentilerimizin üzerinde biri ilk yarı yaşatan tüm oyuncularımıza ve teknik ekibe DAG Blog adına teşekkür ediyor, yeni yılın hepimize sağlık mutluluk ve ŞAMPİYONLUK getirmesini diliyorum.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...