14 Haziran 2011

Önerilir | Selim TEBER (Bonservissiz)

Orduspor’umuz artık Süper Lig’de. Son 1 aydır yaşadığımız heyecan ve mutluluklardan sonra şimdi sıra takımı Süper Lige hazır duruma getirmek. Başkanımız ve yönetimimiz çok doğru bir iş yaparak, önceliği bizi Süper Lig’e taşıyan çekirdek kadromuzu korumaya verdi. Şimdi sıra eksik olduğumuz bölgelere yerli-yabancı takviyeler yaparak Orduspor’umuzu Süper Lig’de kalıcı hale getirebilmek. Bunu yaparken de hedefi olan genç oyuncuları(Belay, Garcia, Strasser, Emre Çolak)) ya da ligi tanıyan karakterli oyuncuları(Sivok, Stancu, Fink, Tekke) düşünmemiz gelecek adına çok olumlu.Benim önereceğim isim ise aslında birçoğumuzun tanıdığı tam bir fırsat önerisi; SELİM TEBER.

Selim Teber bundan 3-4 sene önce Almanya’yı kasıp kavuran Hoffenheim’ın kaptanı, gurbette adından ciddi derecede söz ettiren başarılı bir futbolcu. Futbola Almanya’da forvet olarak başlayan Teber 2005 yılında bir Denizlispor macerası daha yaşamış fakat başarısız olmuştu.2006 yılında Hoffenheim’la beraber 3. ligden 1. lige hatta neredeyse şampiyonluğa uzanan yolda büyük emek sarf etmiş fakat sonrasında takımın büyümesiyle geri planda kalmıştı. Bir sene Eintracht Frankfurt macerasından sonra Süleyman Hurma sayesinde gurbetçi avını çok başarılı bir şekilde sürdüren Kayserispor’a transfer oldu. Forvet olarak başladığı futbola son 10 yılını da forvet arkası mevkisinde oynayan Selim Shota’yla beraber tam bir box-to-box(oyunun iki yönünü birden oynayabilen) oyuncusu oldu. Kayserispor’un sezonun ilk yarısı orta ikilide Abullah’la beraber çok başarılı bir sezon geçiren Selim herkesten olumlu yorumlar alıyordu. Fakat Kayseri’nin durdurulamayan düşüşünden sonra takım içindeki dengeler bozuldu ve sene sonunda faturanın kesildiği isimlerden oldu ve sözleşmesi feshedildi.

Şu anda ücretsiz yurt içinden ve yurt dışından birkaç takımdan tekif alıyor. Futbol altyapısını Almanya’dan almış Ali ve Murat’la bir sene içerisinde ne kadar başarılı olduğumuzu düşündüğümüzde ayağına çok hakim bir Selim’in hem tecrübesi, hem süper ligi bilmesi hemde oyunu iki yönlü oynayabilecek kapasitede olması sebebiyle çok başarılı bir transfer olacağı düşüncesindeyim. Murat Akın’ın transferinde zorluk çıkma olasılığı veya Ali-Murat ikilisinin rotasyonunu sağlayacak 3. isim olarak kesinlike transfer edilmesi gereken bir isim. Ali’yle futbol tarzları benzemesi sebebiyle çok iyi anlaşacaklarını düşünmekteyim. Bonservislerin çok yüksek olduğu bir dönemde kaçırılmaması gereken bir fırsat olarka görüyorum kendisini. Umarım yönetimimizde bu konuda bize bir kulak verir ve Selim Teber ismi incelemeye alınır.


Ve önemli bir nokta daha, Selim’in duran toplar konusundaki yetenekleri de bizim bu konudaki yetersizliğimize bir son bulabilecek düzeyde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...