26 Nisan 2013

Nükleer Değil Yaşam, Yaşam İçin İsyan!


26 Nisan 1986'dan beri acının bin türlüsünü yaşadık. Çernobil kaynaklı ölümler Karadeniz'in kaderi oldu. En sevdiklerimizi kaybettik ve hala kaybetmeye devam ediyoruz. Çernebil çocukları dün gibi aklımızdayken, 27 yıl sonra bile bu felaket hala yüreğimizi yakarken insan hayatını, toprağımızı, suyumuzu, tüm canlıları yıllardır radyasyonla zehirleyen Çernobilin 27. yılında yine sokaklardayız, yine isyandayız!

Bugün yaşanmış ve sona ermiş bir felaketi değil izlerini hala taşıdığımız, her geçen gün yeni hastalıklara, sakat doğumlara sebebiyet veren bir felaketi hatırlatıyoruz. Acılar bu kadar tazeyken bu topraklar üzerinde hala nükleer enerji planları yapılmasına isyan ediyoruz.

DAG geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu 26 Nisan'da da Taksim'de!

Gün ölümlerin kader olmadığını haykırma günüdür. Gün sermayeyi insan hayatına tercih eden pörsümüş zihniyete, yaşama hakkının dokunulmazlığını hatırlatma günüdür.

Çernobili, kaybettiklerini unutma! Bu topraklar üzerinde nükleere izin verme!

****

DAVET: 27. Yılında Çernobil’e Lanet, Nükleere Hayır Yürüyüşü -
26 Nisan 2013 Cuma saat: 19.30 

26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinin 27. yılındayız. 27 yıldır sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. 27 yıl geçmesine rağmen hala her gün nükleere ve bunu başımıza bela eden sisteme lanet ediyoruz. 

Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen tüm dünyada sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet devam etmektedir. 

Nükleer santrali evdeki tüpgaza indirgeyen, “Bekarlık nükleerden daha risklidir” diyerek Sinop’a, Mersin’e, Trakya’ya ve henüz açıklanmayan başka yerlere nükleer santral yapmak, Karadeniz’i ve Akdeniz’i nükleer atık çöplüğüne çevirmek isteyen iktidar; sözde enerji ve kalkınma yalanlarıyla doğayı ve yaşamı hiçe sayan projeler üretmeye devam ediyor. Radyasyona bağlı hastalıklardan kaybettiğimiz binlerce yakınımızı ve sakat doğumları, sigara kullanımına ve strese bağlayan raporlar hazırlayıp insanlarla adeta dalga geçiyor.

26 Nisan'da yaşanmış, geçmiş bir acıyı anmıyoruz; halen süren ve daha nesillerce sürecek bir felakete ve değişmeyen bir zihniyete isyanımızı haykırıyoruz. Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları, yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 27. yılında, HES’lere, termik ve nükleer santrallere kısacası yaşamımızı, kültürümüzü yok eden rant projelerine, yağma, talan ve sömürüye karşı doğayı ve yaşamı savunmak için herkesi birlikte haykırmaya davet ediyoruz.

Çernobil’in 27. yılında; 26 Nisan Cuma bütün gün sokaktayız, bütün gün isyandayız! 

Nükleer Değil Yaşam, Yaşam İçin İsyan 
Yer: Taksim Meydanı Tramvay Durağı Tarih: 26 Nisan 2013 Cuma saat: 19.30 


KARADENİZ İSYANDADIR PLATFORMU
PROGRAM: 
Çernobil’i unutma, nükleere bulaşma! 

26 Nisan’da bütün gün sokaktayız, bütün gün isyandayız! 

15.00 - Gizem Akman Performans: Metamor(te)foz (Nükleer karşıtı bir söylem içerisindeki performans, Çernobil felaketine bağlı ölümlere, sakatlıklara ve sonrasında doğan yeni nesillerdeki bedensel mutasyonlara dikkat çekmeyi ve icra edildiği bölgede azami seyirci ile interaktif bir ilişki kurmayı hedeflemektedir.) Yer: Galatasaray Meydanı 

16.00 – Ezgi Mete Performans: Tulum dinletisi. Yer: Taksim Meydanı(Tramvay durağı) 

16.30 – Fuat Onan Performans: Palyaço Mutlucu (İnsan kendini yenilemezse, doğa kendini yenilemek için,insansız yoluna devam edecektir.) Yer: Taksim Meydanı (Tramvay Durağı) 

17.00 – Çima Performans: Müzik dinletisi. (86’nın Nisan ayında can alan da oldu istemeden… Kara bulutlarla yanaştı üzerimize; tanıyamadık her zaman ki dostumuzu… Sarı yağdığında şaşıramadık; koca koca insanlar yalanlar söylediler bizlere, kandırıldık!) Yer: Mis Sokak 

18.00 – Viramosa Performans: Müzik dinletisi. Yer:Galatasaray Meydanı 

18.30 – Mümtaz Yaşar Performans: Doyumsuz (Ben insanım. Dünyada yaşarım. Her daim açım. Dünyayı o kadar severim ki. Tamamını yemek isterim. Ne yapalım, böyledir benim doğam. Ben 'doyumsuzum'!) 

Yer: Taksim Meydanı (Tramvay durağı) Ve ayrıca tüm bu performansların yanında Ender Eren, Ertuğrul Akçaoğlu ve Mustafa Cevdet Arslan nükleer karşıtı mücadelenin süreci ve nükleer konusunda bilmek istenilen her konuda paylaşımda bulunmak üzere AYAKLI KÜTÜPHANE olarak bütün gün aramızda olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...