28 Nisan 2013

Menekşeler FİNAL’de…

Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi, camia olarak zor günler geçiriyoruz… A Futbol takımımızın sonuçları bizleri mutsuz etse de; Orduspor Bayan Basketbol Takımımızın almış olduğu sonuçlar ve başarılar bizleri mutlu ediyor. Bu haftaki rakibimiz hem normal ligde, hem de eleme liginde 3 kez karşılaştığımız ve her maçta üstün oynayıp, galip geldiğimiz Mersin Üniversitesiydi.


Potanın Menekşeleri maça; Simay-Kaptan Arzu-Melis-Miranda ve Aslı ilk beşiyle ; rakip Mersin Üniversitesi ise; Gizem Kumandanoğlu-İlkay-Rama-Şeyma ve Gizem Uca beşiyle mücadeleye başladılar. Hava atışını kazanan takımımız, ilk hücum hakkını elde etti. İlk sayısını dış şutla Aslı ile bulan Menekşeler ilk iki dakika da 6-0 öne geçti.Çabuk toparlanan Mersin Üniversitesi bir buçuk dakika içinde 9-0’lık seri yaparak durumu 6-9’a getirdi.İlk çeyrekte Miranda’nın etkili oyunu ve dış şutlardaki başarımız ilk yarıyı 32-19 önde bitirmemizi sağladı.İkinci çeyreğe oyuncu değişiklikleriyle başlayan Coach Alper Durur, oyunun rahatlamasıyla beraber hafta içinde antrenmanlar da çalıştığı oyun setlerini maç içinde  uygulamaya başladı.İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken; setlerde başarısız olan oyuncularına sinirlenen, Coach Alper Durur’un çabası gözlerden kaçmadı. İlk yarı Potanın Menekşelerinin 50-36 üstünlüğünle kapandı.

Set oyunlarına devam…

            Altılı Finaller öncesi için setleri denemek için güzel bir rakip olan Mersin Üniversitesi karşısında; üçüncü çeyrekte de set oyunlarına devam edildi. Rakip oyuncu Rama Ndiaye’nin pota altındaki etkili oyununa Gizem Sezer ve Aslı ile durduran Menekşeler, Ndiaye’nin bu periyot da sayı atmasına engel oldular. Pota altında etkili olamayan rakip, dış şutlarla etkili olsa da farkı kapatmaya engel olamadı ve üçüncü çeyrek takımımızın 68-53 üstünlüğü ile final periyoduna geçirdi. Sahasında ki son periyotları, Potanın Menekşeleri hep iyi oynamıştır. Bu maçta da böyle oldu… Aslı’nın üçlükleri yine bu periyot da devam etti ve beklide bu sezon en iyi oyununu çıkardı. Son periyotta momentumu yakalayan Potanın Menekşeleri çeyreğin ilk beş dakikasını 81-58 önde geçti. Coach’un son dakikalarda Beril ve Merve’ye forma şansı verirken; takımımız maçı 87-64 kazanmasını bildi ve Finallere lider olarak gitmeyi garantiledi.

 Melis’in etkisi; önemli…

Bu hafta MVP’yi hak eden oyuncumuz, maçı 19 sayı, 12 ribaunt’la oynayan ve double-double yapan Kanadalı Milli oyuncu Miranda Ayim olurken; 15 sayı, 5 asist üreten Melis, bu maçta topu taşımak dan öte; potaya yönelmesi de kendine ve takımının gücüne, güç katmıştır. Savunmasıyla tanıdığımız Aslı, hücuma dayalı yönünü de bu maçta gösterdi ve 12 sayı, 4 ribaunt ve 4 asist’lik performansıyla galibiyet de önemli rol oynadı.
            Potanın Menekşeleri, Mersin Üniversitesi maçıyla bu sezon Ordu daki son maçına çıktı. Basketbol severlerin son maça ilgisi bir hayli azdı. Aslında bu takım bunu hak etmiyor! TKBL’ne en büyük favori olarak gidiyor ama; uğurlarken az sayıdaki seyircinin varlığı Ordu ya yakışmadı. 22-27 Mayıs tarihleri arasında Muğla da düzenlenecek olan TKBL’ne yükselme maçlarına; Orduspor la beraber Ankara Orman Gençlikspor, Çankaya Üniversitesi, Adana Botaşspor ve Altay Konakspor garantilerken; son bileti Bursa BŞB ve Edirnespor arasında oynanacak maçtan sonra belli olacak…

            Haftaya Adana da Botaşspor ile grubun son maçına çıkacak olan Menekşeler, galip gelirse; hem namağlup ligden çıkacak, hem de yükselme grubundaki rakibi olan Adana Botaş ve diğer takımlara gözdağı vermek için önemli sayılabilecek bir maç olacak.

            25 maçta 24 galibiyet alan Kızlarımıza şimdiden başarılar diliyorum… Ve bu takımı kuran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…
  
Tan AŞKAN
foto:Ahmet BAYRAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...