13 Nisan 2013

Moralimiz, Potanın Menekşeleri

           Camia olarak zor günler geçirdiğimiz bu zamanlarda, Potanın Menekşeleri yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Liginde ikinci tur maçlarına nağmaglup devam eden Potanın Menekşeleri yedinci maçında da galibiyet alarak bu hafta da moral kaynağımız oldular.           

Bu haftaki rakibimiz grubumuzun zayıf takımlarından Samsun temsilci 55 Gençlikspor du. Henüz galibiyeti bulunmayan ve genç oyuncularla mücadele veren bir takımdır. Bu tür maçları yorumlamak zor olur…Nitekim de beklediğimiz gibi maçın başından sonuna kadar takımımızın üstünlüğü ile geçti.

Potanın Menekşeleri maça; Simay-Kaptan Arzu-Melis-Gizem Başaran ve Aynur ilk beşiyle ; rakip 55 Gençlik takımı ise; Nola Toylar-Dilan-Berdanur-Neslihan ve Merve beşiyle mücadeleye başladılar. Miranda’yı dinlendirmek isteyen Coach Alper Durur, bu maçta ona forma vermedi. Hava atışını kazanan takımımız, ilk hücum hakkını elde etti. İlk sayısını pota altından Gizem Başaran’la bulan Potanın Menekşeleri, ilk iki dakikayı 5-0’la önde geçti. Bu dakikalardan sonra takımımızın hızlı hücumları artmaya devam etti ve durum 18-6 oldu. Çeyreğin son üç dakikasına dört oyuncu değiştirilerek, savunmaya dayalı kurguya dönen Menekşeler, rakibi karşısında farkı açmaya devam etti. Çeyreği de 23-12 önde bitirdi. İkinci çeyreğe zayıf rakibi karşısında set oyunları deneyen Menekşeler, karşılıklı atılan sayılarla oyunu rölantiye alarak; devreye  39-30 önde girdi.
 
 
 
Momentum yine ikinci yarıda yükseldi.
       
            Potanın Menekşelerin maçlarını izleyenler bilirler... takımımız momentumu ikinci yarıda yakalayıp hem maçı, hem farkı açar. Sezon başından beri hep bu şekilde olmuştur. Bu maçta da bunun örneğini gördük. İkinci çeyreğe hızlı başlayan Menekşeler, Melis ve Simay’la sayılar bulmaya başladı ve çeyreğin ilk beş dakikasını 54-39 önde geçti. Bu dakikalardan sonra Kaptan Arzu’nun üçlük atışıyla daha da hücum gücünü artıran takımımız, Simay’ın ardı ardına atmış olduğu sayılar farkın açılmasına, çeyreğinde  17 sayılık farkla 67-50 önde bitirmesine katkıda bulunmuştur. Final periyoduna yine hızlı başlayan Menekşeler, Hande ve Julia’nın sayılarıyla damgasını vurduğu bir periyot geçirdik. Julia’nın pota altı sayıları, Hande’nin dış şutlarıyla maçı bitiren kızlarımız maçı da 92-65 kazanarak namaglûp unvanını korumuş oldu.

Bu hafta MVP’yi hak eden oyuncumuz bana göre, maçı 15 sayı, 5 asist ve 5 ribaunt’la oynayan ve Münevver’in yokluğunda takımı ileriye taşıyan Melis Talay olurken ; Simay’ın 18 sayısı ve 2 asisti, Hande Kayalar 17 sayı, 3 ribaunt ve 3 asist’i, Gizem Sezer’in (11sa.12rb) ve Julia’nın (10sa.13rb.) double-double yaparak takıma sağlamış olduğu performansları; takım olmanın gücünü tabelaya 92 sayı yazdırarak gösterdiler.

Moralimiz Sizsiniz; POTANIN MENEKŞELERİ…

  TAN AŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...