26 Kasım 2013

Ve Ekin Özgür!


Dün mutlu haberi veremedik ama Redhack soruşturmasında gözaltına alınan diğer kişilerle beraber Ekin kardeşimiz de serbest bırakıldı. Hepimize geçmiş olsun. Hukukun temek kavramları ile bağdaşmayan bir şekilde, amacının ne olduğunu az çok anlayabildiğimiz, gözaltı süresi içerisinde 14 kişinin ifadeleri dahi alınmadan özel yetkili savcı karşısına çıkarılmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. Terör suçu ile savcı karşısına çıkarılan 14 kişinin hepsinin savcı karşısına çıktıktan birkaç saat sonra serbest bırakılması da soruşturmanın ne kadar sığ olduğunun bir göstergesi olsa gerek.

Bütün bunlar bir tarafa dün mutlu haberi almamıza rağmen Ordu yerel basınından ulusal basına ve çeşitli haber sitelerine servis edilen bir haber bizleri oldukça üzdü. Haberin içeriğindeki saçma sapan ifadelerden ve kişinin özel hayatıyla ilgili verilen alakasız bilgilerden dolayı o haberi çeşitli medya organlarına paslayan kendini gazeteci olarak adlandıran bu şahıslara selamlarımızı sunarız. 

Haberde ismi kodlayıp haber içeriğinde Ekin'in fotoğrafına yer veren, hedef gösteren, olayı Orduspor ile bağdaştırıp, haber başlığında özellikle vurgu yaparak amaç ve niyetini açıkça ortaya koyan etikten yoksun, durumdan nasıl kendime pay çıkarırımın hesabını yapan ''gazeteci''nin bu haberi konu sosyal medyada ayyuka çıktıktan sonra yapması da mesleğine ne kadar vakıf olduğunun göstergesi olsa gerek! 

Son olarak haberi yapan şahısa Anayasa'da yer alan aşağıdaki maddeyi hatırlatmak isteriz. Belkide kişisel olarak da tanıdığı bir kişinin özel hayatına ilişkin verdiği bilgilerden, olayı çarpıtmasından dolayı bir tekzip yayınlaması ve özür dilemesi gerektiğini bildirmek isteriz. D.A.G 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 20 - Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...