29 Aralık 2013

Haftanın Maçı #19 | Orduspor - Şanlıurfaspor

Süper Lige veda etmenin etkisiyle zor bir sezon geçiren Orduspor, bu zorlu maratonun ilk yarısını sahasında oynayacağı Şanlıurfaspor karşılaşması ile geride bırakacak. Yaşanan zorluklara rağmen lige bir çoğumuzun beklemediği şekilde iyi bir başlangıç yapan bu ekip, her ne kadar sonradan bir düşüş yaşasada ligi çok iyi bir noktada bitirmek üzere...



Geçtiğimiz hafta deplasmanda Ankaraspor'a farklı mağlup olarak zirve yolunda büyük bir yara alan Orduspor'un bu hafta ki rakibi ilk 6 mücadelesi veren Şanlıurfaspor. Her iki ekip içinde kritik bir mücadele olacağı kesin ! Lider İstanbul BSB'nin evinde lig üçüncüsü Balıkesirspor ile golsüz berabere kalması, lig ikincisi Ankaraspor'un da deplasmanında puan kaybetmesinin ardından Orduspor'un eline çok önemli bir fırsat geçmiş oldu. Nitekim sahamızda Şanlıurfaspor'u mağlup edersek hem sahamızda ki kötü gidişe bir dur demiş olacağız hem de zirve yarışından kopmamış olacağız. Öyle ki rakiplerimizin puan kaybı yaşadığı bu haftada alınacak bir galibiyet bize 3 puandan çok daha fazlasını verecek.

Ankaraspor maçında cezalı olan Ferhat'ın bu karşılaşmada sahada yerini alacak olması takımın en büyük artısı olacak. Geçen hafta onun yokluğunda savunma hattında ki zaafiyeti hep beraber izledik. Ayrıca diğer bir artımızda geçen hafta son yarım saat sahada yer alabilen kaptan Anıl'ın bu karşılaşmada hazır bir şekilde ilk 11'de yer alacak olması. Takımın kalitesini biliyoruz. Gençlere taş çıkaran yaşlı kurt Volkan ile Soro'nun oluşturacağı tandemin sağında formda bir Erkan, solunda Ferhat olduğunda bu defansın kolay kolay pozisyon vermediğini bi çok maçta izledik. Defans bloğunun önünde yer alan takımın dinamosu Salih'in performansı hemen hemen her maç üst seviyede ve bu maçta da onun performansı yine büyük önem taşıyor.

En büyük sıkıntımız maalesef hücum hattında ! Eren'in yokluğunda sol kanata bi türlü tam anlamıyla çare bulamadık. Son maçlarda Ziya bu kanatta başarılı oldu diyebiliriz. Çizgiye kadar rahat inebilen, süratli bir Ziya bu maçta bizi gol yollarında rahatlatabilir. Orta alanda Bilal'in yetersiz kaldığını Ankaraspor maçında gördük. Buna bir de formsuz Landel ve Emre eklenince Ankaraspor maçında orta alan oyundan çabuk düştü ve hücumda etkisiz kaldık. Bu maçta kaptan Anıl'a büyük iş düşecek. Erkan hoca nasıl bir taktik dener bilinmez ama Emre Aygün'ü artık kanatlarda kullanmamalı ! Ortada yanyana oynayacak Emre ve Anıl ikilisinin ileride Subasiç'i çok daha rahat pozisyona sokacağı kanısındayım.

Şanlıurfaspor'un en golcü isimlerinden Banahene'nin cezalı oluşu, İsmail Haktan'ın kadro dışı kalması bizim için büyük bir avantaj gibi gözüksede rakibin bizim gibi deplasmanda başarılı olduğunu asla unutmamalıyız. Deplasmanda son 4 maçını kazanan Şanlıurfaspor'un bu başarısında ki en etkili silah Banahene'nin yokluğunda oynarsa eğer Youssef'e dikkat etmeliyiz. Belki de hücum olarak bu kadar zayıf bir Şanlıurfaspor'u bir daha yakalayamayız.

Bi tarafta evinde zor kazanan ve gol bulmakta zorlanan Orduspor, diğer tarafta deplasmanda kolay kazanan ve az gol yiyen bir Şanlıurfaspor. Her iki taraf içinde büyük önem taşıyan bu karşılaşmada golü bulan tarafın maçı kazanma ihtimali yüksek ! Rakibin eksikleride göz önüne alındığında ibre bizden yana gözüküyor. Taraftarında desteği ile umarız sezonun ilk yarısını 3 puanla kapatır ve yolumuza emin adımlarla ilerleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...