5 Nisan 2014

Adım Adım Süper Lige...

Ardarda maçlar kaybederek ağır bir şekilde küme düşmüş, kadrosunda köklü değişikliğe gitmek zorunda kalmış ve Süper Lig'den sadece iki oyuncusu ile yoluna devam etmiş, üstüne üstlük bir de transfer yasağı yemiş bir Orduspor'un ligde bugün ki noktaya geleceğini eminim ki sezon başında hiç kimse tahmin etmemiştir. Takımı sezon başında teknik direktör Erkan Sözeri'ye emanet eden Orduspor yönetimi, bir önceki sezondan kadrosunda sadece Ferhat Öztorun ve Anıl Taşdemir'i tutabilmiş, 3.Lig, 2.Lig ve 1.Lig'de forma giymiş bir çok yeni ismi kadrosuna dahil ederek sezona başlamıştı. Futbol otoritelerinin ligde kalma mücadelesi verir dediği Orduspor, lige iyi bir başlangıç yaparak 9.haftada liderlik koltuğuna oturdu ve 15.haftaya kadar zirvede ki yerini korudu. Her ne kadar böyle bir başarı elde edilmiş olsada, bir çok kişi bu başarının tesadüf olduğu düşüncesindeydi. Nitekim 12.haftada rakiplerinin 5 puan önünde zirvede yer alan Orduspor'un daha sonra düşüşe geçmiş olması ve 18.haftada liderin 5 puan gerisinde 4.sıraya gerilemesi, bu düşüncenin artmasında en büyük etken oldu. Transfer yasağı nedeniyle rakiplerinin aksine devre arasında kadrosuna takviye yapamayan, üstüne üstlük kalecisi Fomichev ile yollarını ayırmak zorunda kalan Orduspor, ligin ilk yarısında elde edilen başarının tesadüf olmadığını gösterircesine arka arkaya aldığı başarılı sonuçlarla bugün 33.hafta itibari ile 63 puanla ligde 2.sırada yer alıyor. Öyle ki ikinci yarıda düşme hattında ki takımlara karşı beklenmedik sürpriz puan kayıpları yaşanmasaydı bugün belki de liderlik koltuğunda en az 2-3 puan farkıyla oturuyor olacaktık.



Bugün gelinen nokta kesinlikle tesadüf değil ! Her ne kadar bazı maçlarda iyi futbol sergilenemesede, beklenmedik puan kayıpları yaşansada bu takım bu başarıyı bileğinin hakkı ile elde etti. Nitekim ligin en az gol yiyen takımı olmak, deplasmanda en fazla puanı toplayan ekip olabilmek asla ve asla şansa bağlanamaz. Bu sezon öyle bir sezon oldu ki, forma giyen hemen hemen her oyuncunun takıma katkısı oldu. Sakatlanan yada cezalı olan arkadaşının yerine formayı hangi oyuncu giydiyse görevini fazlası ile yerine getirdi. Bazen Anıl'ın bireysel yetenekleri, bazen Landel'in zekası, bazen Ufukhan'ın kafası bizlere gol sevinci yaşattı. Salih'in mücadelesi, Soro'nun yerinde müdahaleleri, Volkan'ın tecrübesi, Ferhat'ın azmi, Alişan'ın kurtarışları ise atılan bu golleri daha da anlamlı hale getirdi. Sonuç olarak ortaya konulan bir takım oyunu vardı ve bu takım oyunu Orduspor'a bugün ki başarısını getirdi. Şimdi elde edilen bu başarıyı taçlandırma zamanı geldi. Ligin bitmesine artık 5 hafta kaldı. Final niteliğinde ki kalan maçlarımızın 3'ünü bizimle birlikte Süper Lig mücadelesi veren Balıkesirspor, Samsunspor ve Ankaraspor'a karşı oynayacağız. İlk final maçımız Pazar günü deplasmanda Balıkesirspor'a karşı... Büyük Orduspor Taraftarına düşen en büyük görev, bu zorlu yolculukta bu takımın son saniyeye kadar yanında olmaktır. Umudunu kaybetmiş bir şehrin yeniden umudu olan ve adım adım Süper Lige yürüyen bu takım, inanıyoruz ki 3 yıl önce yaşadığımız o büyük sevinci bizlere tekrar yaşatacak ve adını tarihe altın harflerle yazdıracak. Adım Adım Süper Lige yürüyen bu takıma İnanıyoruz, Başaracağız !!!

Hüseyin Öztürk

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...