18 Ocak 2017

Bayrampaşa Hezimeti ve Hoca Değişikliği


İlk yarının bitmesinin ardından yaptığımız değerlendirmede Turgut Kural ve Hoca belirsizliği ile ilgili olarak aşağıdaki şekilde düşüncelerimizi ifade etmiştik.
Devre arasında öncelikli olarak hoca konusunun netleştirilmesi gerekiyor. Her ne kadar son dört sezondur profesyonel liglerde oynayan genç oyunculara sahip olsak da futbolcularımızın futbol zekası ve davranışları amatörlüğün bir tık üzerinde. Orduspor'un beklenmedik çöküşü ile hepsinin eline fırsat geçti ama açık söylemek gerekirse Orduspor bu durumlara düşmeseydi mevcut kadronun büyük çoğunluğu futboldan elini eteğini çeker bir kaç arkadaşımız hayatını futboldan kazanırdı. Bu sebeple hoca faktörü bizim takım için gerçekten önemli. Ziya Doğan ve Metin Altınay gibi biraz eski toprak diyebileceğimiz, tecrübeli teknik adamlar takım üzerinde belli bir etkiye sahip oldular. Bu iki isim haricinde gelen isimlerin hiçbiriyle gerekli iletişim kurulamadı. Bu ligde kalmak istiyorsak eğer, ince eleyip sık dokuyup Ziya Doğan ve Metin Altınay tarzında fakat bu iki isimden daha karakterli bir hocayı çok zaman geçmeden takımın başına getirmek gerekiyor. Turgut Kural ile risk alıp rus ruleti oynamanın anlamı yok.

Bunları dile getirmek için alim olmaya, futbol dahisi olmaya da gerek yoktu aslında. Her şey ap açık ortadaydı. Lafı eğip bükmeye gerek yok. Öylesine kötü yönetiliyor ki Orduspor yapılan yanlışlar, saçmalıklardan sonra kafamızda yolunacak saç kalmadı. Son şansımız diyoruz. Artık son hamleler bunlar, yanlış yapacak lüksümüz yok, bir aşağısı karanlık, uçurum, dönüşü olmayan yol diyoruz ama Orduspor çok kötü yönetiliyor. 

Devre arasını takım Turgut Kural ile geçirdi. Devre arasını iyi geçirip ikinci yarıya moralli ve toparlanmış bir şekilde başlamayı umut ederken Bayrampaşa karşısında sahada tel tel dökülen, karşısında yaş ortalaması yüksek bir takım olmasına rağmen 60. dakikadan sonra ayakta duramayacak duruma gelen, umursuz, isteksiz bir futbolcu topluluğu izledik. Rakibin attığı her golden sonra Ordu kümeye diye bağırması bile takımın kendine gelmesine yetmedi ve sahadan 6-1 gibi bir sonuçla hezimetle ayrıldık. 

Devre arasında Turgut Kural ile yolları ayırmayan yönetim ilk yarı bittikten sonra yeni bir hoca ile uyum sağlayıp ikinci yarıya hazırlanma şansını elinin tersiyle itmiş oldu. Turgut Kural'dan boşalan koltuğa U19 takımı antrenörümüz Yalçın Gürsoy getirildi.


 Ligin dibine demir atmış durumdayız ve son hamlelerimizi yapıyoruz. Fakat son hamlelerimizi yine bilinçsizce yapıyoruz. Yalçın Hocaya saygımız sonsuz ama mevcut durumda daha tecrübeli bir hocayı takımın başına getirip Yalçın Hoca'ya da A takım içerisinde sorumluluk verilmesi daha mantıklı olabilirdi. İleride bize faydalı olabilecek bir teknik adamı getirip ateşin ortasına bıraktı yönetim. Turgut Kural'ın elle tutulur hiç bir başarısı yokken Yalçın Hoca'nın da altyapı kariyerinden başka tecrübesi yokken Orduspor A Takımının başına getirilmesi mevcut yönetimin saçmalığından başka bir şey değil. Geçen sezon yapılan saçma sapan hoca değişiklikleri ile takımın küme düşmesine sebep olanların zerre akıllanmadığı da ortada.

Çakallar etrafımızı sarmış durumda. Hepsi Orduspor'un ölümünü bekliyor. Adımlarımızı daha sağlam atıp Orduspor'u çakallara yem etmemiz gerekiyor ama işimiz her geçen gün zorlaşıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...