18 Kasım 2010

Haftanın Maçı | Orduspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor


İlk yarının sonlarına doğru yaklaşıyoruz yavaş yavaş. Bu haftaki rakip Kütahya ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor...
21 Kasım Pazar günü Ordu'da saat 13:30'da başlayacak olan maçın hakemi İstanbul bölgesinden Mete KALKAVAN. Maçın televizyon yayını da olacak.

Tavşanlı Linyit, 1943 yılında kurulmuş bir takım. En büyük başarılarını geçen sene 2. Lig play off'larından 1. Lig'e çıkarak gerçekleştirdiler. Şu anda Kütahya'yı profesyonel liglerde temsil eden tek takım konumundalar. Maçlarını kendi statlarında oynayamıyorlar. Normalde maçlarını ilçede Ada Stadyumu'nda oynaması gereken Tavşanlı Linyit, bu stadyumun lig kriterlerine uymadığı için Kütahya merkezdeki Dumlupınar Stadyumu'nda oynuyorlar. Kütahya ile Tavşanlı arasının 50 km. olduğunu belirtelim. Stadyumdaki çalışmalar devam ediyor ama Tavşanlı yönetimi Dumlupınar'dan gelen hasılattan memnun olacak ki işi ağırdan tutuyormuş. Muhtemelen ligin 2. yarısına kendi stadyumlarına geçerler.

Hızlı bir yükseliş gösterdiler bu seneye kadar. Bu takım 1996-2006 yılları arasında kalan 10 sene içinde hep amatör ligde mücadele etti. 2006'da gelen başarı sonrası tekrar 3. Lig'e çıkmayı başardılar. İşte o yükseliş burada bitmedi. Çıktıkları 3. Lig'de Yükselme Grubu'na kalan Tavşanlı, o grubu 3. bitirerek 2. Lig'e çıktı. Ama yetmedi. Tavşanlı'da yönetim olsun halk olsun bu başarıyı bekliyorlar mıydı bilinmez ama işte bu takım geçen sene çıktığı 2. Lig'de Klasman Grubu'nu 1. bitirip play off'lara kaldı. Play Off'lar da ise kimsenin şans vermediği bu takım Antalya'da oynanan maçlar sonrasında sırasıyla Adana Demirspor, Şimdiki adıyla 1461 Trabzon eski adıyla Trabzon Karadenizspor'u ve finalde Eyüpspor'u yenip tarihinin en büyük başarısına imza attılar. Evet artık Bank Asya'da ismini belkide bi çoğunuzun yeni duyduğu bir takım vardı. Kanın kırmızısı, kömürün karasını renk edinmiş TKİ Tavşanlı Linyitspor...


Bu sezon lige iyi başlayamadılar. Ben dahil bu ligi takip eden birçok kişinin bu sezon düşecek 2 takımdan birisinin Tavşanlı Linyit olacağını düşünüyordu. Tam 5 maç gol atamadılar. Lige böyle kötü bir başlangıç. Toparlanırız diyorlardı aslında. Giresun maçı tam bir milad oldu gelen ilk gol alınan ilk galibiyet. O Tavşanlı işte son 6 maçta sadece 1 gol yedi. Aslında arada 5 gol yedikleri Bolu maçı dışında 1 golden fazlasınıda yemediler. Maç kazanamadıkları o ilk 5 haftada bile rakiplerinden daha iyi oyun ortaya koydular. Ama golü bulan taraf olamadılar. Yavaş yavaş ısınıyorlar lige. Toplamda 13 puan elde ettiler. Son 6 haftada ise 11 puan. Geçen hafta ligin Süper Lig adaylarından Erciyesspor'dan 1 puan aldılar öne geçtikleri maçta.
Tavşanlı'yı geçen seneden beri Mustafa Reşit AKÇAY çalıştırıyor. Daha önce Trabzonspor, Vanspor, Göztepe, Sakaryaspor, Antalyaspor, Gümüşhanespor, Elazığspor, Ofspor, Beylerbeyispor gibi klüplerde görev almıştı.

Yaş ortalaması 26 olan bir takım Tavşanlı. Takımda Soner SİTAR ve İbrahim SÜLEYMANA gibi zamanında Orduspor'umuzun kadrosunda bulunan ama bizim pek göremediğimiz oyuncular bulunuyor. Bunların yanında Mehmet AKYÜZ ve İshak TOPÇU gibi hücum hattında etkili isimleri var. Kalelerini ise Türk futbolunun pek yabancı olmadığı bir isim olan Oğuz DAĞLAROĞLU koruyor. Takımın en çok gol atan oyuncusu oynadığı 11 maçta attığı 3 golle Mehmet AKYÜZ... En çok süre alan isimler ise 990 dakikayla İsmail DİNLER ve Oğuz DAĞLAROĞLU... 10 maçta gördüğü 5 sarı kart ile de Tanju YAVUZ takımın en çok kart gören oyuncusu konumunda.

Bizim için şunları diyebilirim. Kaybetme lüksü yok. Kendi sahamızda o kadar çok puan kaybettik ki. Bu maçla iç sahadaki kötü performansa son verilmeli artık. Hatta belli bir seriyi yakalamalıyız. Geçen hafta gördüğü kırmızı kart sonrası bugün PFDK'dan Emrullah'a 3 maç ceza geldiğini hatırlatalım.
Ne diyelim, 1-0 olsun bizim olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...