21 Eylül 2013

ZTK 2. Tur | Rakip Gölcükspor

Fotoğraf: Gölcük Postası

Türkiye Kupası 2. Turu’nda rakibimiz Gölcükspor oldu. Hafta içi çekilen kuralar neticesinde 2 Ekim Çarşamba günü, saat 15:00 Gölcük Şehir Stadyumu’nda Gölcükspor ile karşılaşacağız. Tarihimizde ilk defa karşılaşacağımız Gölcükspor, Kocaeli iline bağlı Gölcük ilçesinin profesyonel tek takımı. İlçede bulunan tersane ve 1999 depreminden ismine aşina olduğumuz Gölcük, Kocaeli merkeze 26 km., yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta bir ilçe. Hafta içi maçı olmasına rağmen civarda bulunan Ordulular ve Ordusporlular için büyük bir fırsat.

Gölcükspor’un renkleri kırmızı ve siyahtan oluşuyor. Kuruluşu işe 1984 yılına. Çok eski bir takım değiller. Geçmişlerine biraz baktığımız zaman elde edilen tek büyük başarı kuruldukları sene yaşadıkları şampiyonluk olarak göze çarpıyor. 1984/1985 sezonunda 3. Lig’den 2. Lig’e yükselen Gölcükspor, şanssızlık o ya, çıktığı sene tekrar 3. Lig’e düşüyor. 2. Lig’e çıktığı sezon olan 1894/1985 yılında oynadığı son maçta Eskişehir Şekerspor’a karşı aldığı 5:4’lük galibiyet  Gölcükspor tarihinin en gollü maçı oluyordu. 1985/1986 yılında 2. Lig’den tekrar 3. Lig’e düşen Gölcükspor, o tarihten günümüze kadar bir daha şampiyonluk göremedi. Aslında olumlu tarafından bakarsak 27 senedir hep 3. Lig’de oynadığından dolayı hiç küme düşme gibi bir duyguyu da yaşamadılar.

Konu Türkiye Kupası olduğu için, Gölcükspor’un Türkiye Kupası macerasına da değinmeden olmaz diye düşündüm. Gölcükspor’un bu kupada geldiği en üst nokta 1990/1991 yılında gerçekleşti. Bu sezonda Gölcükspor sırayla Tavşanlı Linyitspor, Mustafakemalpaşaspor, Silivrispor ve Torbalıspor’u eleyerek 5. Tur’a yükselmeyi başardı. 5. Tur’da Bursa deplasmanına giden Gölcükspor, Bursaspor’a karşı 1:0 kaybederek bu maceraya bir son dedi. Aralık 1990 yılında oynanan mücadelede Bursaspor’un golü 72.dakikada Hakan Şükür’den geldi. Yeni statü sonrasında yıllar sonra ilk defa Türkiye Kupası’nda geçen sene boy gösteren Kocaeli ekibi, ilk turda Gebzespor’u 3:2 ile geçerken, 2. Tur’da Göztepe’ye 3:0 kaybederek kupaya veda etti.

Gölcük ve Gölcükspor’un en kara günü şüphesiz ki 19 Ağustos 1999. Gölcükspor, yaşanan bu acıdan sonra 2 sene boyunca liglerde mücadele etmedi.

Geçen seneyi 3. Lig 1. Grup’ta 44 puanla 11.sırada bitiren Gölcükspor’un bu sene başında, Metin Peken bulunuyor. Sezona 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik ile başlayan Gölcükspor’un kadrosuna ismine aşina olduğumuz herhangi bir isim bulunmuyor.

1 yorum:

  1. Yalova'dan bu maç için Gölcük'e gitmeyi düşünüyorum. Yalova'daki Ordulular iletişime geçebiliriz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...