9 Şubat 2014

Haftanın Maçı #23 | Manisaspor vs Orduspor



Bu akşam saat 19:00’da Manisa deplasmanına çıkıyoruz. TRTSpor ekranlarından yayınlanacak maçı Bülent YILDIRIM yönetecek.  Bülent YILDIRIM, Manisaspor maçı itibariyle takımımızın 10.maçını yönetecek. Bülent YILDIRIM yönetiminde çıktığımız 9 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet  aldık. Bu sezon PTT 1.Ligi’nde yöneteceği 4.maç olacak Manisaspor-Orduspor maçı. Yönettiği maçlara bakıldığında çok kart çıkartmayı seven bir hakem değil.

Direkt olarak rakibimizle oynayacağımız bir maça çıkacağız. Rakibimiz maç öncesinde ligde 6.sırada yer buluyor. İlk maçı Ordu’da 2:0 kazanmıştık.  Bu sezon Ankaraspor, İstanbul B.B., Balıkesirspor, Mersin İdman Yurdu gibi rakibimiz konumunda bulunan takımlara verdiğimiz puanlar hiç hoş bir tablo değil aslında. Manisaspor deplasmanında bu sıkıntıyı aşmamız gerek. Hem de ilk maçı 2:0 gibi net bir skorla almışken ikili averaj hesabına girildiğinde bir rakibimize karşı şimdiden üstte kalmayı başarabilmek bizim için önemli olacaktır. İlk 2’nin zor olduğunu artık hepimiz  kabullendik de, ilk 6 içerisinde puan bakımından erkenden rahatlama derdindeyiz. O yüzden bu tür maçlar çok önemli bir hal alıyor bizim için. Deplasmanlarda oynadığımız oyunu düşündüğümüz zaman, Manisa’dan 3 puan dahi getirmek zor olmasa gerek değil mi? Ama bazı olaylar can sıkıyor. Belli bir hava yakalamışken, takım içi arkadaşlık ve inanmışlık bu haftaya kadar en büyük artımız gibi duruyorken Anıl’ın kadro dışı bırakılması moralleri çok bozdu. Anıl mevzusu başlı başına konuşulacak bir konu olabilecek durumda ama belli bir hedef içerisinde kimseleri kırmak istemeyiz. Sosyal medyada çok keskin ayrılıklar var bu konuda. Erkan Sözeri’yi net haklı yada net haksız gören kesim arasında görüş ayrılıkları olsa da taraftar olarak bizim tek isteğimiz ve  tek ortak noktamız Orduspor’un menfaatleridir. Konu hakkında tek temennimiz, Orduspor’umuzun en az hasarla bu konuyu çözüme kavuşturmasıdır. Böyle sıkıntılı bir senede bizim taraftar, futbolcu, teknik heyet, yönetim olarak herkese ihtiyacımız var. Bu birlik beraberlik bozulmasının bozulması demek tüm emeğinin çöpe atılması demektir. Olmasın…

Ligin 6.sırasında bulunan Manisaspor  34 gol atarken kalesinde 22 gol gördü. Rakip attığı 11 golü 46’-60’ dakikaları arasında kaydetti.  Atılan 34 golün 21’ini forvet oyuncuları kaydederken, 21 golün 15’i ise ligin şu an itibariyle gol kralı Slavko PEROVIC’ten geldi. Manisaspor’un bu sezon en çok gol attığı takım Fethiyespor oldu. Fethiyespor maçında aldıkları 5:1’lik galibiyet sezonun en farklı galibiyeti olurken Tavşanlı Linyitspor maçında ortaya çıkan 3:3’lük skor ile Fethiyespor maçında çıkan 5:1’lik skor sezonun onlar adına en gollü maçları oldu.  Manisaspor bu sezon belli bir galibiyet serisi yakalayamadı. Mesela bu sezon 3 maç üst üste kazandıkları maç mevcut değil.  Sezon içerisinde 10 maç üst üste yenilmeme serisi yakalayan Manisaspor, ligin ilk yarısında Orduspor ve Karşıyaka maçlarını ardarda kaybettikten sonra 2 maç üst üste mağlubiyet yüzü görmedi.  Geçen hafta Mersin İdman Yuırdu’na 1:0 mağlup oldular.

Rakipte en fazla forma şansı bulan oyuncular  1980’ Bejamin FUCHS, 1893’ Murat GÜRBÜZEROL ile 1881’ Slavko PEROVIC. Skora en çok katkı yapan isimlere bakıldığında attığı 15 gol ve yaptığı 2 asistle atılan 34 golün 17’sinin içinde bulunan PEROVIC başı çekiyor. Bu sezon Manisaspor’da 5 oyuncu kırmızı kart gördü. Bunların içerisinde devre arasında Bursaspor’a transfer olan Bekir YILMAZ gördüğü 8 sarı kart ve 1 kırmızı kart ile takımın en hırçın oyuncusu durumundaydı. Bu sezona kadar 21 kez karşılaştığımız Manisaspor'a karşı 12 galibiyet 3 beraberlik alırken 6 maçtan da mağlubiyetle ayrıldık. İki takım arasındaki en gollü ve en farklı maçlar Manisa'da 1967/1968 ve 1970/1971 sezonlarında Manisaspor'un aldığı 4:1'lik galibiyetle geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...