5 Ocak 2017

Basiretsiz Başkan, Basiretsiz Yönetim ve Ayaklar Altına Alınan Orduspor!


3. lige düştük. Amatör liglerin bir adım uzağındayız. Sahip çıkamadık bu takıma. Koskoca Ordu iyi günde bu takımın yanındayken kötü günde basiretsiz yöneticilerin ellerine kulübü bıraktı ve uzaktan 50 yıllık mazinin çöpe gidişini izliyor. Sesini çıkarmıyor. Ne yapıyorsunuz siz arkadaş diyemiyor. Orduspor'u milyonlarca borca sokup ''bu işin matematiğinde bu var yeaa'' diyerek gözümüzün içine bakıp aklımızla dalga geçen adam ve şimdiki basiretsiz başkan kadar bizim de, Ordu'nun da suçu var. Batırıp gidenler bir tarafa Orduspor'u bir araya getireceğiz, bu takımı kurtaracağız diye kendini ortaya adam da taraftara cevap vermekten aciz. Mevcut yönetimin ve başkanın tek icraatı takımın sahaya çıkabilip, varlığını devam ettirebilmesi. Bu duruma şükreder olduk resmen.

Normal şartlarda Orduspor Kulübü'nün formasını giymeyi bırakın kapısından geçemeyecek adamlar Orduspor forması ile prim yaparak istediği zaman elini kolunu sallayarak gider oldu. Basiretsiz başkan, basiretsiz yönetim diyoruz ya tam da budur basiretsizlik kelimesinin altını dolduran. Ne kadar acınacak durumdayız ki kapının önünden geçemeyecek dediğimiz futbolculara mecburuz. Geçtiğimiz sezon elini kolunu sallayarak giden Mehmet Arı, Safa gibilere de mecburduk üç kuruşa satılan Burak Saban'a da. Futbolu bırakıp emekli olan Ahmet Kuru'ya formayı giydirirken de mecburduk, bize saç baş yolduran Emre Gemici'ye de. Beğenmediğimiz, mecburiyetten futbolcu olmuş gibi sahada duran Orduspor forması giyen bütün futbolculara Orduspor'un varlığını sürdürmesi için mecburuz. 


2 sene önce iki metre yanındaki adama pas atamayan Doğancan Aynacı da mecbur olduğumuz futbolculardan biriydi. O iki metre yanındaki adama pas atamayan Doğancan takımın en çok gelişme gösteren isimlerinden biri oldu. Zeka yerinde saymasına rağmen, yaptığı saçma sapan davranışlara rağmen bu takımın önemli bir parçası oldu. Ve o da dün itibariyle elini kolunu sallayarak takımdan ayrıldı, Darıca Gençler Birliği ile sözleşme imzaladı. Yaptığı disiplinsizlikler, terbiyesizlikler yanına kar kaldı. Belki de sırf gidebilmek için yaptığı saçmalıkların meyvesini alarak Darıca'ya gitti. Evet Darıca... Aynı ligde ve grupta olduğumuz rakiplerimizden birine 5-10 bin lira fazla para kazanabilmek daha doğrusu kendisini götüren menejere üç beş lira kazandırabilmek için gitti. İşin acı bir o kadar da ironik tarafı ise 2 ay önce disiplinsiz davranışları sebebi ile kadro dışı bırakılan Doğancan ve saygıdeğer başkanımızın sözleşme uzatılması sırasında çekilen ve kulübün resmi sayfalarında paylaşılan fotoğrafını görüyorsunuz yukarıda. Disiplinsiz davranışları ile kadro dışı bırakılan futbolcu sırıtarak sözleşme uzatıyor iki ay sonra da sözleşmeyi fesih edip gidiyor. Afedersiniz ama Orduspor Kulübü'nü kimler yönetiyor? Şu basiretsizliğin, iş bilmezliğin açıklamasını nasıl yapacaksınız? Disiplinsizdi, kalmak istemedi gönderdik mi diyeceksiniz? Tahtayı açıp transfer yapmayacaksanız ve böyle bir niyetiniz yoksa eğer U16 takımındaki çocuğun dahi gitmesine izin vermek Orduspor'a İHANETTİR. Kaldı ki siz ilk 11'in direk oynayan iki oyuncusunun elini kolunu sallayarak gitmesine izin veriyorsunuz. Bu takım düşme hattında ve transfer yasağı var. Hangi akla ve fikre sığar bu beceriksiz yönetim anlayışı açıklayamıyoruz. 

Bir şeyleri değiştireceğinizi, bu takımı düze çıkaracağınızı düşünerek geldiniz. İlk senenizde iki profesyonel takımın küme düşmesine engel olamayıp dişe dokunur tek icraat yapmadınız. Tek başarınız tahtayı bir transfer dönemi açmak idi o dönemi de ne kadar çöp varsa kulübe doldurarak heba ettiniz. Tüm bunların üzerine ''50. yılda diriliş diyerek'' Haziran ayında yeniden aday oldunuz ve başkanlığa devam ettiniz. Gelinen noktada amaç neydi ve o amacın neresindesiniz? Ne yapmayı planladınız neyi başardınız? Sezon sonunda eğer şimdiki bulunduğumuz yerde olursak Orduspor'un üzerine toprağı atıp arkanıza bakmadan giderken ne düşüneceksiniz? 

Ne yerel basın, ne de şehir sorgulamadığı için de kaçınılmaz sona doğru gidiyoruz ve hiçbir kimseye de izahat verme zorunluğu hissetmiyorsunuz. Orduspor'un gerçek sahibi taraftarıdır ve Orduspor taraftarını gidişat hakkında bilgilendirmek zorundasınız! Yapabileceğiniz tek şey kulübün sahaya çıkmasını sağlamak ise çok fazla o koltukta oturup gereksiz işgal yapmayın. Orduspor taraftarının artık görmezden gelecek sabrı kalmadı. Bir şeyler yapıldığını görmek, duymak, bilmek istiyoruz!

1 yorum:

  1. Bu kadar futbolcuya madem muhtactiniz da ne atip tutuyosun. Cok biliyosan cik sen oyna bu ne rezil yazidir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...