6 Ağustos 2010

Bolu Kampının Son Hazırlık Maçı ve Takım Değerlendirmesi

Öncelikle kamptan oldukça umutlu ayrıldığımı belirteyim. Takım gerçekten sağlam bir görüntü verdi.

Takımımız maça; Fevzi-Abdullah-Jerry-Kürşat-Sinan-Ali-Murat-Volkan-Muarrem-Jovan-Patrick ilk onbiriyle başladı.

Diziliş; dörtlü defansın önünde Ali tek önlibero,sağ kanat Murat Akın, Sol kanat Muarrem, Forvetlere yakın Orta Saha Volkan ,ileride çift forvet Jovan ve Patrick. (4-1-3-2)

Ancak bu diziliş maç içinde sürekli olarak değişkenlik gösterdi. Top rakipteyken orta sahamız beşleniyor. Murat ve Muarrem ortaya yaklaşarak alan daraltıyor. Volkan Ali'nin yanına geliyor,patrick veya jovan'dan biri de orta sahada Volkan'ın pozisyonuna kayıyor.

Top bize geçtiğinde de değişkenlik söz konusu. Zaman zaman takımın 4-3-3 oynadığı izlenimine kapılabiliyorsunuz. Sahaya çıkan takım bu şekilde de oynamaya müsaitti.

Takımda yardımlaşma üst düzeyde olsa da pas trafiği zaman zaman aksadı. Ancak takım içi organizasyon belli bir seviyeye gelmiş, lig başlayıncaya kadar daha da iyi olur.

İsim isim değerlendirecek olursak;


Muarrem : Ataklar denizli maçı için genelde onun kanadından şekillendi, nitekim gol de onun arapasıyla geldi. Bu lige damgasını vurabilecek bir oyuncu. Bir ara sol kanatta 3 kişiyi birden çalımladı, tekmeyle durduruldu. Yaratılan her tehlikenin için de bir şekilde var. Forvetlerden çok gol atabilir.

Patrick : Golde defansın arkasına sarktı, topu kalecinin üzerinden aşırtarak kurtardı ve boş kaleye topu yuvarladı. Ancak attığı gole rağmen uyumsuz gözüktü. Topsuz oyunda iyi,pozisyona girmekte zorlanmıyor, ancak girdiği pozisyonları sonuçlandırma da yetersiz. Henüz hazır değil.

Jovan : Fizik açıdan çok güçlü. İkili mücadelelerde hep ayakta kaldı. Birçok hava topunu indirdi. Defansın arkasına tehlikeli koşuları var. Sezon içinde bu koşularına takımdan yanıt alırsa, gol atmakta zorlanmayacak gibi.

Murat Akın : Bu maçta sağ kanatta oynadı. Yerini yadırgadı. Fizik olarak iyi durumda değil, fazla kiloları var. Kendini toparlamazsa kadroya girmekte zorlanabilir. Ancak yine de attığı bir kaç pasta kumaşının iyi olduğunu hissettirdi.

Sinan : Sol beklerimizin sakatlıkları sebebiyle oynayamadığı maça Sinan sol bek olarak başladı ve maç içinde Uğur hoca sık sık Sinan'ı uyardı. Bu seçimden Uğur hocanın Sinan'ın defansif yönünü geliştirmesini istediği izlenimini edindik. Nitekim bundan önceki maçlarda Sinan'ın sol kanatta defansa yardımda yetersiz kaldığı izlenimi edinilmişti. Bölgesini yadırgasa da iyi mücadele etti.

Ali : Arkadaşlarını yönlendirmede başarılı ancak henüz Emrullah kadar o bölgede oynamayı haketmiyor. Yine de mücadele yönünden iyiydi, ancak pas trafiğinde zaman zaman aksadı.

Abdullah : Çok beğendiğim isimlerden biri. Mücadelesi,hırsı maçın belli bölümlerinde arkadaşlarını bile ateşleyebiliyor. Ayaklarına hakim ve hızlı. Stoperlerle de uyumlu gözüktü. Önündeki Murat Akın'ın formsuzluğundan ofansif meziyetlerini gösteremese de, bir Müslüm veya bir Ayaz'la sağ koridorda çok canlar yakacağını hissettirdi.

Jerry : Bildiğimiz gibi. Hatasız oynadı. Sanırım kart konusunda uyarılmış. Bu maçta müdahaleleri de yerindeydi maçı kartsız tamamladı.

Kürşat : Sadece defansı değil, bütün takımı tecrübesiyle yönlendiriyor. Jerry ile uyumluydu. Sağlam bir görüntü verdi.

Volkan : Bu maçta orta sahadan forvetlere top taşıma görevi onundu. Pas trafiğinin de kilit adamı konumundaydı. Yüksek pas yüzdesiyle sağlam bir görüntü verdi.

Fevzi : Pek iş düşmese de, kalede olması bütün takıma güven veriyor. Hatasız oynadı.

İkinci yarının ortalarında takımın büyük bir bölümü değişti. İkinci yarıdaki takım hırsıyla göz doldurdu. Uyum anlamında ilk yarıdaki takımdan daha iyi gözüktüler. Mehmet Ayaz-Bilal-Emrullah-İrfan şeklinde oluşan orta saha birbirlerini tanıyor olmanın da avantajıyla pas trafiğinde ve pres konusunda oldukça başarılıydılar.

Ahmet Güven Kostovski'nin yerine oyuna dahil oldu. Topu ayağına ilk alışında iki denizlili futbolcunun arasında çok klas bir şekilde sıyrıldı, ancak aldığı darbeyle sakatlanarak oyunu terketti yerine Ahmet Kuru dahil oldu.Ahmet Kuru formayı zorlayacağının sinyallerini verdi. Kaleye sırtı dönük topu alıyor ve arkadaşlarını pozisyona sokmakta zorlanmıyor.

Defansta Numan hatasız oynadı. Hemen hemen bütün hava toplarını aldı. Abdullah'ın yerine dahil olan Taner de önündeki Ayaz'la ve defansla uyumluydu,sağlam bir görüntü verdi.

Son olarak özetlemek gerekirse takım bana güzel sinyaller verdi. Son yönetim-teknik kadro toplantısından takımdan kimsenin gönderilmeyeceği kararının çıkması sevindirici çünkü gördüğüm kadarıyla kimse bu takımdan gitmeyi haketmiyor. Özgür Öcal transferinde futbolcudan kaynaklı bir sorun mevcut. Net durum önümüzdeki günlerde belli olur,ancak Özgür alınmasa bile bu takım sağlam bir şekilde yoluna devam eder.

Cumartesi günü Bolu kampı sonlanıyor. Takım 3 günlük iznin ardından Ordu'da toplanacak. Ligin başlamasına iki haftadan fazla bir süre var. Bu süre zarfı da iyi değerlendirilir ve takım gördüğüm son durumunun üstüne koyarsa lige seri galibiyetlerle başlamamız içten bile değil. Yolumuz açık olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...