11 Ekim 2010

7. Hafta | Orduspor 1-2 Altay


7. Hafta bittiğinde ilk mağlubiyetimizi almış bulunuyorduk. Son 3 haftamız hep bir ilkler üzerine gitti öyle devam etti. Rize maçı kendi sahamızda ilk beraberlik, Akhisar maçı deplasmanda ilk galibiyet ve Altay maçı... Artık namağlup değiliz. Zaten ligi namağlup bitiremezdik. İyi yönünden bakıyorum bu ünvan 4 5 hafta daha sürseydi takıma ekstra bir stres yükleyebilirdi. 34 haftalık maraton olacak böyle kayıplar ama keşke kendi sahamızda olmasaydı. Hele bu şekilde.

Hayatta belli kurallar vardır, yazgılar hani öyle yazılmıştır öyle olur. Futboldada var böyle kurallar. Bunların bazıları futbolun genel kuralları, bazıları bizim Orduspor'umuzun kuralları. Bunlar ne mi?
1- Atamayanı atarlar.
2- Futbolun adaleti yoktur.
3- Altay'ı, Ordu'da yenemezsin. Yok abi Ordu'da Elazığ'a, Kocaeli'ye ve Altay'a kolay kolay şansımız tutmuyor.
4- Ordu'ya gelen rakipler ne kadar kanadı kırık gelirse (5 eksik, 10 eksik) mutlaka puan alırlar işi abartanlar olur Altay gibi 3 puan bile alıp giderler.
5- Teknik direktör değiştiren takımlar ilk maçlarını kaybetmezler genelliklede kazanırlar...

Üzüldük mü? Hayli çok... Yıkıldık mı? Evet... Kendi adıma konuşmalıyım ki evde 1 gün boyunca elinden oyuncağı alınmış bi çocuk gibi dolandım durdum. Bu nasıl bir hayal kırıklığıdır? Nasıl hazırlamıştım kendimi 3 puana. Maç başladı bizim uşaklar başladı yine golleri kaçırmaya. Alışıyor insan bi zaman sonra artık tepki bile vermiyor "ulaan nasıl kaçar bu gol bee" diye bile. O ara bi bakıyorsun skor tabelasına 0-1 yazıyor. Bi terslik olmalı inanası gelmiyor insanın. Rakip ilk kornerinden gol buluyor. Olacak iş değil. İlk golden sonra bi 10 dakika toparlanamadık. İlk yarının sonuda baskıda sonuç vermedi ve devre arası. İçimizden ahlar vahlar bari ilk yarı bitmeden bi gol atsak kesin alırdık bu maçı diyorum. 2. yarı başlıyor Muarrem başlar başlamaz atıyor işte tamam bitti bu iş ! Farka gideriz şu saatten sonra. Aslında haklı çıkıyorum, çıkmıyor muyum yani? Golün her türlüsünü kaçırdık. Röveşata bile attık altıpastan. Top bizi o gün sevmedi bu kesin. Size bu maçı vermeyeceğim dedi vermedi de. Hakkımızda yazılan buymuş, Altay'ın kalesini melekler korudu bizim kalede de vardı bi şeytanlık Fevzi kendisine yakışmayan 2 hata yaptı 2 gol yedi. Golü yemeden önce yine golü kaçıran taraf bizdik önde yakalandık kontra yedik. İşte tam o sırada dakika 60 falan golden hemen önce istatisliklerde kaleye çektiğimiz şut 13'dü. Fevzi o tereddütü yaşadığı an o iş bitmiştir zaten. Ya çıkacaksın ya çıkmayacaksın ortası olduğunda rakip çok beceriksiz olmadıkça affetmez. Bence koşmaya devam etseydi o topu alabilirdi Fevzi. Canı sağolsun. Bizi kurtardığı maçlarda var hatalarda yapacak. Asıl 2. goldeki hata defanstaydı. 3 kişisiniz orda ve 3 kişi 3 metrelik alanda aynı yerde kaldılar rakibi ve alanı paylaşamadılar. Cenk'de attı işte. Demoralize oldu sahadakiler. Rakip toplasan 2 kere gelmeden 2 gol attı. Sen her türlü gol pozsiyona girdin atamadın. Adalet bu değildi. Böyle olmamalıydı. Ama neydi işte futbolun adaleti yok. Takım kendini son 5 dakikada tıoplayabildi tekrar. Son 5 dakika rakip kaleyi sallamaya devam ettik atamadık ve yenildik.

Bu sefer hikayemiz mutlu sonla bitmedi. İşte bu sefer kötüler kazandı. Bu kötüler tabi ki Altaylı oyuncular değil Altay'ın oynadığı futbol. Aslında onlar gerekeni yaptı. Deplasmanda oynayan bi takımın en iyi yapması gereken şeyi yani kontratağı çok iyi uyguladılar. Böyle mağlup olunca insan daha bir üzülüyor. Ama eğer mağlup olacaksakta böyle mağlup olalım. Hangimiz memnun olmadık oynanan oyundan. En azından oyuncular terinin son damlasına kadar savaştılar. Sadece şans yanımızda değildi. Biz çift forvet deneyelim dedik hep ama 3 forvet bile oynadık maçta. 17 şut çektik kaleye sadece 1i girdi.

Gol sorunumuz var gol sorunumuz var diye diye geldik şu haftaya kadar. Öyle yada böyle şu haftaya kadar geldik işte ama bu sefer bu gol sorunu elimizde patladı. Hani nasıl olur nasıl olmalı bu iş bilmiyorum ama bi şekilde olmalı artık bi çaresi bulunmalı bu işin. Bu hafta kazansaydık 2. olacaktık Tam anlamıyla fırsatlar haftası oldu. Denizli, Erciyes ve Bolu'nun beraberliği Rize'nin mağlubiyeti. Böyle bi kombinasyonu ancak hayal ederdik belki, keşke olsa diye ama oldu işte biz değerlendiremedik. Tuhaftır ki mağlup olduk ve 1 sıra yükseldik haftanın ilginç detaylarından birisi budur sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...