4 Ağustos 2012

Faaliyet Toplantısının Satır Araları...


Bugün başkan Nedim Türkmen Durugöl'de düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz sezona ve bu sezona dair bilgilendirmeler yaptı. Projelerin ne aşamada olduğu, Orduspor'un hedeflerine ulaşması için neler yapmamız gerektiği ve çıktığımız yolda nelerle mücadele ettiğimizi, kimlerle mücadele ettiğimizi anlattı. Yaklaşık 1 saat sürdü basın toplantısı. Basın toplantısında öne çıkan satır aralarını, Nedim Türkmen'in söylediklerini bir özet geçip kısa bir değerlendirme yapalım.

Nedim Türkmen ;

  • 15 Eylül'den sonra web sitemizden Orduspor'a Ordu'da bulunan kuruluşlardan kim ne kadar reklam vermiş, kimler Orduspor'un başarısı için katkı yapmış hepsini açıklayacağız. Ordu kentinin Orduspor'a yaptığı katkı nedir herkes görsün istiyoruz.
  • Otobüs için bir kampanya yapalık dedik. 1500 sms anca atılmış. Biz otobüsü kendimiz de alırdık. Buradaki amaç taraftarın katkısı olsun isimleri otobüsde yazsın. Futbolcularda isimleri görünce taraftarın ne kadar destek verdiğini anlasın. Kampanya bu hızda devam ederse otobüsü 5 senede alamayız ama bir şekilde çözeceğiz bu sorunu da.
  • Formamıza reklam bulamadık. Firmalara gidiyoruz, biz Anadolu Kulüplerine reklam vermiyoruz, şampiyon olan takımlara veriyoruz diyorlar. Bu firmaların çoğu Anadoluda faaliyet gösteriyorlar ama bir türlü anlatamıyoruz.
  • Geçtiğimiz sezon Spor Toto'dan reklam için takımlar 800bin euro alırken, bir İstanbul takımı forma reklamı için yaklaşık olarak 11M Euro gibi rakamlar alıyor.
  • Anadolu takımlarının gelirlerinin %90'nını yayın gelirleri oluşturuyor. Fakat bu pasta da Türkiye'de adil bir şekilde dağıtılmıyor. Havuz'un kaymağını şampiyon olan takımlar yerken Anadolu takımlarından kısıtlı bütçelerle bu rekabete ortak olunması bekleniyor. Ben bu sezonu 3. dahi bitirsem gelecek sezon yine sıfırdan başlıyorum. Bu durumun değişmesi, Anadolu takımlarının da bu pastadan daha fazla pay olması için önerilerimiz oldu. İngiltere'de uygulanan sistem gayet adil, onu önerdik ama onu bile istemiyorlar. Paranın yarısı bütün takımlara eşit bir şekilde dağıtıldıktan sonra diğer yarısı ligdeki başarı durumuna göre dağıtılsın dedik ona da karşı çıkıyorlar.
  • Biz bu durumlarla mücadele etmeye çalışırken taraftarımızı da düşünüyoruz. Belli hedefler koyuyoruz, başarı istiyoruz, iyi futbolcu istiyoruz, stad istiyoruz, herşeyin en iyisini istiyoruz ama ne veriyoruz ? Türkiye'de adeletsiz bir sistem var. Gelirler bu denli adaletsiz dağıtılırken bizim hedeflerimize gidebilmemiz için Ordu halkının, taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var.
  • 5 yıl içinde şampiyon olacağız diyoruz. İstanbul takımları taraftarı onunla bile dalga geçiyor. Hayal mi görüyor diyorlar. Bu nasıl bir ego ? Artık hayallerimize bile karışıyorlar. Sonrada Türk futbolu ilerlesin diye bakıyorlar. Yıllardan beri süregelen bu düzenin içinde hedef koymak bazıları için hayal diye adlandırılıyor.
  • Alternatif bir sağ açık ve solbek transferi yapmak istiyoruz. Selçuk Şahin'in sakatlığı mevcut. Onun durumuna gre transfer yapacağız. Görüştüümüz futbolcular var. Cuper izliyor, acele etmiyoruz. Zaten geniş ve çok yönlü bir kadromuz var. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynayan Emre Özkan'ın dönmesi de söz konusu olabilir. Duruma göre değerlendireceğiz.
  • Takımdan ayrılan futbolculara gelecek olursak; Javito ve Ribeiro kiralıktılar takımlarına döndüler. Culio ile sezon devam ederken sözleşmemizi feshettik. Bruno, Dalmat, Banahene ile Cuper yetersiz oldukları için çalışmak istemedi ve yollarımız ayrıldı. Yalçın'ın gidişi konusunda çok söylem oldu. Yalçın geçtiğimiz sezon takımın en iyi futbolcularından biriydi biz yönetim olarak kalmasını istedik ama Cuper'i bu konuda ikna edemedik. Hector Cuper de Yalçın'ın çok önemli bir futbolcu olduğunu defalarca söyledi ama takım içinde sürekli sorun yaratan, huzuru kaçıran bir futbolcu ile çalışmak istememesinden dolayı yollarımız ayrıldı.
  • Hakan Özmert için Hector Cuper bana kadromuz çok kalabalık, o mevkide 3 oyuncumuz var. Kadroda yer bulmayacağını söyledi. Hakan'a borcumuz yoktu. Geçtiğimiz sezon 125 bin Euro bonservis bedeli vermiştik kendisi için. 80 bin Euro'sunu geri alıp yollarımızı ayırdık.
  • Gosso konusuna da açıklık getireyim. Gosso geçtiğimiz sezon bittikten sonra bana ve Hector Cuper'e gelip gelecek sezon Orduspor'da oynamak istemediğini söyledi. Biz de taliplisi olması durumunda karşımıza getirmesini değeri konusunda anlaşma sağlandığı takdirde sorunsuz bir şekilde yollarımızı ayırabileceğimizi söyledik. Gosso belli bir ücreti kendisi ödeyip bonservisini almak istedi ama düşük bir ücret olduğu için kabul etmedik. Sezon başı kampına kendisi katılmadı. Fifa'nın prosedürleri neyse aynı şekilde uyguluyoruz.
  • Kadromuza Cuper'in bizzat istediği isimleri kattık. O yüzden içimiz rahat. Gelsin dediği futbolcuları getirdik, gitsin dediği futbolcuları gönderdik. Bazı maliyetlere katlandık ama başarı istiyorsan bu maliyetleri
  • Orduspor'un geçtiğimiz sezondan Fatih Tekke hariç kimseye tek kuruş borcu yok. Onunla da sahte rapor düzenlemesinden dolayı davalık olduğumuz için ödeme yapılmadı. Sedat Bayrak birkaç yere alacağım var demiş. Buyrun size belgeyi gösteriyorum. 16bin TL'de fazla ödemişiz kendisine. Bu tarz şeyleri yazmadan önce bize ulaşabilirsiniz. Bu tür söylemleri ciddiye almayın.
  • Önümüzdeki sezon sağlık sponsorumuz olarak Acıbadem ile anlaştık.
  • Stadımızın bakım çalışması sürüyor. Kayserispor maçı ile Ordu'da oynamaya başlayacağız. Eskişehir maçını Ordu'da oynayamayacağız. Ünye yada Giresun'u düşünüyoruz. Kombineler geçerli olacak.
  • Stad bizim için çok önemli. 19 Eylül'e sürekli masraf yapıyoruz ama artık bizim biran önce stad sorununu çözmememiz lazım. Bir yatırımcı var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Elin adamı İsviçre'den Orduspor'un potansiyelini görmüş, Ordu'ya 5 yıldızlı bir stad yapmak istiyorlar ama bu konuda da daha önce söz veren siyasilerimizden destek bekliyoruz. Stadı aynı yerine yapmak istiyoruz. Parça parça yaparak kapasitesini artırıp bu işi yapabiliriz ama orada olmaması durumunda diğer alternatif yerimiz sıfırdan durugöl'e bir stad yapmak.
  • Orduspor Tv için anlaşmamızı yaptık. 2 ay içinde web sitemizden online yayına başlayacak. Abone sistemi ile, aylık ücreti 9 TL olacak. Liverpool'un 400bin üyesi varmış. Başlangıç olaarak biz de 15-20 bin civarında üye bekliyoruz. Lig Tv ile yapılan anlaşma gereği maçların yayınlanmasından iki gün sonra Orduspor Tv'den oynanan maç yayınlanacak. Aynı şekilde antrenman görüntüleri, röportajlar vs ile canlı bir kanal olacak.

Faaliyet toplantısında birçok konu konuşuldu aslında bizim yakalayabildiklerimiz bunlardı. Başkan, aslında taraftarı çok iyi bir şekilde aydınlattı. Yıllardır Anadolu takımlarına dayatılan sistemi gayet düzgün cümlelerle izah etti. Nasıl bir düzen içinde mücadele ettiğimizi, yürüdüğümüz yolun dikensiz gül bahçesi olmadığını söyledi. Bütün bunlar ile mücadele ederken de şehrin tam anlamıyla Orduspor'un yanında olmamasından dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Aslında toplantının asıl amacı da bunları dile getirmek idi diye düşünüyorum. Sosyal medyaya biraz gözgerdikten sonra Nedim Türkmen'e ön yargı ile yaklaşan diğer Anadolu takımı taraftarlarının dahi durumu Nedim Türkmen'in gayet iyi açıkladığını belirten yorumlar okudum. Bizim içimizde olmayanların dahi açıklanmaya çalışılan durumu gayet iyi yorumladıklarını düşündüğümüzde Orduspor taraftarının da başkanın sesine kulak vermesi gerektiği söylemek abes kaçmaz. Hedefler büyük ve mücadele ettiğimiz düzen adil değil bunu oldukça iyi biliyoruz ama bazı şeyleri başarabilemk için bir bütün olmak, fedakarlık yapmak gerekiyor. Ordu'da bulunan Sanayi kuruluşlarından, siyasilere, taraftardan şehire tam bir bütün olmak gerekiyor. Fakat bizim şuanda tam anlamıyla bir bütün olduğumuz söylenemez.

1 yorum:

  1. Bu maç Giresunda olmamalı, olay çıkmasıda muhtemel, kulübümüz ceza alabilir..

    Gidelim Samsunda maçımızı yapalım..
    Hatta stadımızı yetiştirmeye çalışalım.. daha 25 gün var.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...