25 Ağustos 2012

2. Hafta | Orduspor vs Eskişehirspor

 

Ligin 2. Haftasında Cumartesi akşamı saat 20:00'da Eskişehirspor ile karşılaşıyoruz.
Maçın hakemi Hüseyin Göçek.
Maç yayını ise LigTv3'de.

Dışarıdan bakınca kendi evimizde oynamamız gereken bir maçı sahamızın yetişmemesi neticesinde İstanbul'da oynamak zorunda kalacağız. Aslında bu maçın Giresun yada Samsun'da oynanması için federasyona talebimiz olmuştu ama Giresun Atatürk Stadyumu'nun Süper Lig için elverişsiz, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun ise selden dolayı zarar görmesi nedeniyle olumsuz yanıt alındı. Giresun'a onay verilmeyeceğini az biraz tahmin ediyorduk ama onay verilmesi ihtimalide bizi çokça düşündürdü, belli süre zarfında. Gereksiz gerginlik ortamı yaratılacaktı zira. Olimpiyat Stafyumu her iki taraf içinde en hayırlısı oldu. İstanbul'da ki taraftarlarımız bu sene kıskanılacak kadar şanslılar. Bu maçla birlikte İstanbul'da izleyecekleri en az 6 deplasman maçları var. Bu demek oluyor ki, 17 deplasman maçının 1/3'ünü onlara yerinde izleme şansı sunacak. Federasyon bu akşam 3. Haftanın programını yayınladı. Gençlerbirliği maçını cuma akşamına koymaları bende bir hayal kırıklığı daha yaşattı. Oysa 3 haftadır Ankara'nın planlarını yapıyordum. 19 Mayıs Stadyumu'nda da bir fotoğraf albümü oluşturmak güzel olacaktı blog adına.

Maça çok aşırı bir ilgi beklemiyorum açıkçası. En fazla geçen sene oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçındaki sayıya ulaşırız diye düşünüyorum. Eskişehirspor tarafında ise bir kırgınlık sözkonusu. 4 bin kişilik yer ayrıldı onlara ama Eskişehir'den şu an için fazla bir organizasyon yok gibiydi en son. Sıkıcı bir stad Olimpiyat. Canlı maç izlemedim ama televizyon başında orada maç izleyince hiç zevk almıyorum. Aynı şeyi Mersin'de de yaşadım. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'na akşam maçını yakıştıramıyorum. İzmir Atatürk Stadyumu'da aynı şekilde beni futboldan soğutan stadyumların başında geliyor.

Eskişehir maçları bizim açımızdan hep önemli maçlar olmuştur. Ordu'da oynanacak Giresunspor ve Eskişehirspor maçlarına taraftarlar ve futbolcular daha fazla bilenirler. Ki Eskişehirspor'a özellikle son yıllarda tutan bir şansımız var kendi sahamızda. Böylesine önem verdiğimiz bir maçın tarafsız sahaya denk gelmesi üzücü. Eskişehirspor tarafı için ise bir avantaj tabi. Geçen sene iki maçtanda galibiyetle ayrılmıştık Eskişehirspor'a karşı.

Lige biz Mersin İdman Yurdu deplasmanıyla, Eskişehirspor ise Akhisar Belediyespor maçıyla başladı. Biz Mersin'den 1 puanı alarak istediğimizi başardık ama Eskişehirspor için kaybedilen 3 puan büyük hayal kırıklığı oldu. Sezon öncesine dönelim öncelikle Eskişehir'de. Ersun Yanal yönetiminde ligi en erken açan takımlardan birisiydi Eskişehirspor. Uzun yıllardan sonra kendisini Avrupa'da bulan kırmızı şimşekler ilk turda İskoç rakibi St. Johnstone karşısında 2:0 ve 1:1'lik sonuçlarla turu geçen taraf olmuştu. Bu sonuçlardan sonra Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda son yıllarda belki de Eskişehirspor taraftarı en ciddi rakiplerini görüyorlardı Atatğrk Stadyumu'nda. Rakip Marsilya'ydı ve Eskişehir'de ortaya çıkan 1:1'lik skor umutları azaltıyordu tur adına. Fransa'da ise alınan 3:0 mağlubiyetle birlikte oynanan aşırı kötü futbol bir bardak moral bozukluğu bırakıyordu geriye. Zaten fazla birşey beklenilmiyordu Marsilya karşısında ve önemli olan bu saatten sonra lige konsantre olmaktı.

Sezon öncesi 7 futbolcuyla yollar ayrıldı Eskişehirspor'da. Bunlar içinde en önemlileri Batuhan'ın Beşiktaş'a kiralık olarak gönderilmesi, Volkan Yaman'ın Kasımpaşa'ya ve Serdar'ın Gaziantepspor'a gitmesini sayabiliriz. Ayrıca geçen sene en çok eleştirilen İveşa ise Elazığspor'a verildi, yerine West Ham'dan Boffin alındı. Lakin İveşa'nın yerine alınan bu kalecinin de en azından şu ana kadar pek güven verdiğini söyleyemeyiz. Gönderilen 7 oyuncunun yanında kadroya Boffin ile beraber katılan 9 futbolcu katıldı. Bunlardan en bilinenleri Mehmet Güven, Servet Çetin ve Nihui oldu. İsim olarak bakınca o kadarda kötü olmayan bir kadroya yerinde takviyelerle yine Avrupa mücadelesi verebilecek bir Eskişehirspor yaratıldı ama ilk hafta Akhisar karşısında o kadro hayal kırıklığı yaşadı. İsim olarak bakınca iyi bir kadro gibi görünmesine Eskişehirsporlu taraftarlar bu kadronun Akhisar karşısında tel tel döküldüğünü görünce umutsuzluğa kapıldılar. Ayrıca kadroyu oynatamadığını düşüncesinde olan taraftarlar ilk haftadan Ersun Yanal'a tepkilerini gösterdiler tezahüratlarıyla.

Bu maç Eskişehir tarafı için çok önemli. Alınacak kötü sonuçlar daha 2. haftadan çatlak seslerin çoğalmasına neden olacak. Belkide ligin en erken istifasını getirecek. O tarafta genel bir umutsuzluk hakimken, bizde Mersin karşısında oynanan ılımlı futbol bizi Eskişehirspor karşısında 3 puan için umutlandırıyor. Geçen hafta Cuper'in süpriz kadrosu bu hafta da olacak gibi. Ne olursa olsun Ali'nin defansta oynatılması büyük risk benim gözümde. Orta alan ise Şamil-Nizamettin ikilisiyle çok düz, ekstra özellikleri olmayan bir yapıdayız. Geçen sene Ali - Gosso, önceki sene Ali - Murat ikililerinden sonra bu ikiliden de ekstra özellikler bekliyorduk ama en azından Mersin maçı için beklentilerimizin karşılandığını pek söyleyemeyiz. Ve tabi 3 puan istiyorsak, en önemli nokta olan ileri hattımız. Hasan Kabze'nin neler yapabildiğini biliyoruz. Mersin'de ki kötü oyunun sadece o maça özel olduğunu düşünüyor, öyle umuyoruz. Barral'ın ise geçen hafta kaçırdıklarını bu hafta telafi etmesini düşlüyoruz. Biz Orduspor gibi oynarsak, disiplini hiç elden bırakmazsak Eskişehirspor'a kolay kolay puan kaptırmayız bu akşam.

 Bizim tarafta Selçuk ve Onur'un sakatlıkları devam ediyor. Eskişehirspor'da ise Sezgin sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Maçın hakemi en son Kayserispor'u, Ordu'da 1:0 yendiğimiz, Eskişehirspor'un ise Samsun'da 3:1 kaybettiği maçları yönetti. Son yıllarda Eskişehirspor'a şansımız tutuyor dedik ama toplamda oynadığımız 32 maçta 14:10'luk mağlubiyetimiz söz konusu. 8 maç ise berabere bitti. Alınan en farklı galibiyetler iki takımında birbirine karşı aldığı 4:0'lık sonuçlarla geldi. En gollü maçlara ise bakıldığında Eskişehirspor'un 1 maçta 3:2, 2 maçta ise 4:1'lik galibiyetleri bizim ise 2006-2007 sezonunda Ordu'da aldığımız 4:1'lik galibiyetimiz göze çarpıyor. Son bir not, kendi sahamızda 8 maçtır Eskişehirspor'a kaybetmiyoruz. Bunlardan 7'si galibiyet 1'i beraberlik şeklinde.

TRES PUNTOS...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...