19 Haziran 2013

Emre Aygün ve Branimir Subasic Orduspor'da

PTT 1. ligin şuana kadar en yoğun transfer gündemine sahip olan takım olduğumuzu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sezon forma giyen çoğu futbolcu ile yollarımız ayrıldığı için deyim yerindeyse sil baştan takım kuruyoruz.  Bunun bize bir artısı olacak mı onu sezon içinde göreceğiz. Hasan Kabze'nin sözleşmesinin bitmesi, Stancu ve Barral'ın satılacak olması ve elimizde forvet olarak sadece Murat Torun'un kalmasıyla forvet transferi kaçınılmazdı. Nitekim 1 günde yapılan 3 forvet transfer ile 4 forvet oyuncusuna sahip olduk.


Emre Aygün bizim eski göz ağrılarımızdan.2007-2008 sezonunda Orduspor'da 22 maça çıkıp 2 gol attı. Geçtiğimiz sezonu ise Polatlı Bugsaşspor'da geçirdi. Polatlı'da 2 si Türkiye Kupası olmak üzere 24 maça çıkan Emre 9 gol attı. Takımında en çok gol atan oyuncusu durumundaydı. Her ne kadar yedek kulübesine yapılan bir transfer gibi görünse de Emre'nin iki sezon öncesinde Süper Ligde forma giyerken şanssız bir sakatlık geçirip ikinci lige dönmek zorunda kaldığını hatırlatmakta fayda var. Emre adına da Orduspor'a transferinin olumlu bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Sakatlıktan sonra geçtiğimiz sezon Bugsaş'da kendini toparladı. Bu sezon ise kariyerini yeniden yükseğe taşımak adına bir şansı olacak. Erkan Hoca'nın kendisinden maksimum verim alabileceğini düşünüyorum. Zaten Ordu'yu ve Orduspor'u da çok iyi tanıyan birisi. Herhalde en büyük artısı da bu olsa gerek.


Subasic transferine gelince; bence alınmasının en büyük sebeplerinden birisi Azeri vatandaşı olması yani yabancı kontenjanına takılmaması. Bu tarz futbolcuları bulup verim alabilmek önemli ama açık konuşmak gerekirse benim gözümde tam bir kapalı kutu. Geçtiğimiz sezon isim yapmış futbolcuların bizi ne hale getirdiğini görünce yapılan bu transfere de insan pek ses çıkaramıyor. Subasic forvet oyuncusu olarak değil de forvet arkası yani gizli forvet olarak görev yapıyor. 4 Avrupa ligi maçında 3 gol, 18 lig maçında da 3 gol kaydederek takımının skor yüküne katkıda bulunmuş. Azerbaycan milli takımında da oynuyor. Büyük ihtimalle yapılacak forvet oyuncusunun tamamlayıcısı olacak. Bu sene hangi taktikle oynayacağız hiç bir bilgi yok ama bence çift forvet oynamayız o yüzden de Subasic'i orta saha-forvet arasında görev yaparak forveti beslemesi muhtemel.

İki futbolcu da Orduspor'umuza hayırlı olsun. Transfer gündemimiz hızlı bir şekilde ilerlediği ve biz biraz geriden başladığımız için yeni transferlerimiz hakkındaki bilgilendirmeler biraz geç de olsa blogda yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...