19 Haziran 2013

Ziya Alkurt Orduspor'da


Alt liglerde ön plana çıkan futbolcularla ilgili girişimlerimiz neticelenmeye devam ediyor. Son olarak Bayrampaşaspor forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Ziya Alkurt da dün üç yıllık sözleşmeye imza attı. Geçtiğimiz sezon Bayrampaşaspor forması altında oldukça başarılı bir sezon geçiren Ziya'nın geçtiğimiz sezon kulübümüz tarafından takip edildiğini ve Süper Ligde kalmış olmamız durumunda dahi transfer edileceğini öğrendik. 

Futbola Aydınlıkevlerspor'da başlayan Ziya profesyonelliğe Sürmenespor'da adım attı. Profesyonelliğe adım attığı ilk sezon Sürmenespor forması ile başarılı bir sezon geçiren Ziya bir sonraki sezon 1461 Trabzon'a transfer oldu. 1461 Trabzon forması ile azımsanmayacak sayıda maçta forma giyen Ziya Alkurt 2010-11 sezonunda Beşikdüzüspor'a transfer oldu. Beşikdüzü'nde yarım devre forma giyen 2010-11 sezonunun devre arasında son 1.5 sezondur forma giydiği Bayrampaşaspor'a transfer oldu.

Bayrampaşaspor'da 53 maçta forma giyip oldukça istikrarlı bir görüntü çizen Ziya bir kanat hücumcusu olarak skora yaptığı katkı ile ön plana çıkıyor. 10'u geçtiğimiz sezon olmak üzere son 1.5 sezon 18 gole imza atan Ziya yaptığı asistler ile de dikkat çekiyor. 

Bayrampaşaspor'da genelde solkanatta forma giyen Ziya Alkurt takım içinde farklı mevkilerde de görev üstlenebiliyor. Zaman zaman forvet ve orta alanın ortasında da forma giydiği Bayrampaşa'da hızı ile ön plana çıkan Ziya uzaktan attığı goller ile göz dolduran bir futbolcu. Çok teknik olmamasına rağmen hızı ile kolay adam eksiltebilen bir özelliğe sahip. Kontratak futboluna yatkın bir isim olduğunu da söyleyebiliriz.

Ziya Alkurt'un 3. ligde rüştünü ispat etmiş olan yenetekli ve önü açık bir futbolcu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Onun adına önümüzdek sezon kadrosunda genç isimlere yer verecek olan Orduspor'da oynayacak olması büyük bir şans. Umarız sahip olduğu bu şansı iyi değerlendirir ve hem Orduspor'a olumlu yönde hizmet eder hem de kendi kariyeri adına eline geçen şansı değerlendirir. Orduspor'umuz ve Ziya adına hayırlı olsun.

3 yorum:

  1. hem çok iyi topçu, hem adam gibi adam...

    YanıtlaSil
  2. Bayrampaşa'mızda çok iyi işler yaptı...Çok sevildi... Kendisine bu yüzden Arnavut Ziya lakabını taktık :) şenol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şalpazarında çok maç oynamıştık onunla çok da efendi birisi ama maçlarda çok hırçın oluyo bazen :)

      Sil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...