25 Ekim 2013

Haftanın Maçı #10 | Denizlispor vs Orduspor



Bu sene izleyemeyeceğim ilk maçı, yarın Denizli deplasmanı. Denizli Atatürk Stadyumu’nda oynanacak maçın başlama saati 16:30. Hakem, Suat Arslanboğa. Maçı canlı yayınlayacak kanal TRT AVAZ.

Suat Arslanboğa, Denizlispor’a ve Orduspor’a ters gelen bir isim. Arslanboğa yönetiminde Denizlispor sadece 2 galibiyet alırken, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile sahadan ayrıldı. Biz ise aynı hakemle 5 maça çıktık, 1 galibiyet 1 beraberlik fe 3 mağlubiyet aldık. 5 maçın 3’ünde ise sahadan kırmızı kart görerek ayrıldık.

Sezona Serdar Dayat yönetiminde başlayan Denizlispor  2 hafta önce Adanaspor maçı sonrasında tamamıyla değişen yönetim ve Yusuf Şimşek takviyeli bir takımla karşımıza çıkacak. Bahsettiğimiz bu takım geçen hafta ligin favorilerinden Mersin İdman Yurdu’nu 1:0 yenmişlerdi deplasmanda. İzlediğimiz bu maç, aslında kolay geçebileceğini düşündüğümüz Denizli deplasmanının o kadar da rahat geçmeyeceğini gösterdi bizlere. Kabul etmek gerekir ki, Denizlispor’un şu anki kadrosu bu lige çok yetersiz gibi görünüyor. Ben Yusuf Şimşekli Denizlispor’un da çok sağlıklı bir futbol oynayacağını sanmıyorum. Ayrı bir hava getirdi takıma, hatta Mersin’de güzelde bir sükse yaptılar ama şu an ellerinde bulunan kadroyla her maçı Mersin İdman Yurdu gibi olmayabilir. O maçta Denizli’den çok Mersin İdman Yurdu maçı kazanmak için çaba göstermediği için böyle bir sonuçla karşı karşıya kaldılar. Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum, Denizli’nin galibiyetine kendimce gölge düşürmek değil bu yada onları düşük gösterme çabası da değil. Eminim ki Denizli tarafı da kadrolarının şu an için bir başarı getireceğini düşünmüyordur. Ki Serdar Dayat’ta takımdan ayrılırken “kadro yetersizliğinden” dem vurmuş yönetimin takıma sahip çıkmadığından söz etmişti. Yusuf Şimşek’in öncelikli amacı takımı sağ salim devre arasına götürmek olacaktır. Ve devre arasına kadar ne puan gelirse kardır onlar adına.

Denizli’ye deplasmanda 4’de 4 yapan bir takım olarak gideceğiz. Yazımın başında dedim ya normalde rahat geçmesi beklenen maç bir anda sıkıntı yarattı diye. Güzel bir hava yakaladık takım olarak ve bu havanın bozulmasını istemem doğruyu söylemek gerekirse. Bu kadarda şartlı konuşmayı istemem ama çevremde “beraberlik iyidir” havasında maça bakan insanlar var. Beraberlik maçın gidişatına göre iyi olabilir ama ben şu an kesinlikle galibiyetten yanayım. Başka bir şey düşünemiyorum. Çünkü kazandığımız maçlara bakınca, bu maçı da kazanmamız için hiçbir neden göremiyorum. Haftalar geçtikçe sıkıntılı maçlarımız olacaktır mutlaka. O periyoda girene kadar ne kadar galibiyet alırsak, o dönemlerde puan kaybı lüksümüz fazla olur.

Salih ve Selçuk gibi takıma kaynayan iki isimden yoksun çıkacağız maça. Bu iki ismin aynı anda olmaması Erkan Sözeri’ye çok farklı bir sistem denetebilir. Veya ilk 11’de hiç görmediğimiz bir ismi sahada görebiliriz. Oynadığımız maç sayısı 8 olmasına rağmen birçok sakatlık problemi yaşadık. En basiti 8 haftada bir takımın ilk 2 kalecisi nasıl sakatlanabilir onu gördük. Değinmek istediğim konu şu ki, sakatlanan oyuncularımız yerine kulübeden giren oyuncularımız onları aratmadı. Hatta sakatlar iyileştiğinde dahi formayı kaptırmadılar. Bu, takım içerisinde rekabet bakımında da çok olumlu bir tablo koydu. Daha her şey için erken, bu güzel ortam bozulmaz inşallah. Salih ve Selçuk’tan girdim asıl konuyu unuttum. Eminim yarın bu iki arkadaşımızın yerine oynayacak isimlerde ne Salih’i ne Selçuk’u aratacaktır. Denizlispor cephesinde Ordulu ve 52 numaralı formasıyla gurbetçi Barış Örücü ile Ahmet Arı sarı kart cezalısı.

Denizlispor bu sezon 5 gol attı. Ve bu gollerin hepsi farklı isimlerden geldi.  Oynadıkları hiçbir maçta kırmızı kart görmediler. Şu ana kadar takımın en hırçın isimleri bu maçta cezalı olan Barış ve Ahmet  4 sarı kart gördüler. Kalelerinde 13 gol gördüler. En çok golü ise 46 ve 60.dakikalar arasında kalan 15 dakikalık süreçte buldular. Bu aralıkta 2 gol attılar. Rakipte en çok  süre alan isimler ise, Kahe 810’ Süleyman ve Ömer 787’. Kahe’nin yaşı 31 ve takımın en yaşlı oyuncularından bir tanesi.

Denizlispor ile en son Süper Lig’e çıktığımız sezon olan 2010/2011’in son haftasında Denizli’de karşılaşmıştık ve maçı 1:0 kazanarak play offlara kalmıştık. Maçın tek golü 51.dakikada Mehmet Ayaz’dan gelmişti. Bunlar dışında Denizlispor ile bu sezona kadar 24 kez karşılaştık. Bu maçlarda 12 galibiyet ve 4 beraberlik alırken 8 maçtanda mağlubiyetle ayrıldık. İki takım arasındaki en gollü ve en farklı maç 1985/1986 sezonunda 1. Lig'de Denizli'deki maçta Denizlispor'un 5:1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...