21 Ekim 2013

Yine Güzeliz | Orduspor 3:0 Fethiyespor




Bozuk bir gün. Karşımızda Fethiyespor. Muğla civarında havalar buradan da kötüydü en son. Geçmiş olsun tabi zarar görenlere. Soğuk bir hava yok  ama aralıklara atıştıran, hızını arttıran yağmurları da hissettik vücudumuzda maç saatine kadar. Tam hasta olmalık bir ortam.  Şahsım adına Ordu’da maç izlemeyeli çok zaman olduğundan ayrı bir heyecan vardı içimde. Her şey yolunda.

Taraftarlar küsmüş, kimlerin ahını aldık bilmiyorum. Acaba Denizlispor’un mu? Yoksa Rizespor’un mu? Stadyumlarının her maç boş olmalarına atıfta bulunarak, çok sataşmışlığım vardı çok iyi hatırlıyorum. Demek ki büyük lokma yemeyecekmişsin. Aynı dönemlerden geçiyoruz. Bu şehir o güveni tekrar nasıl kazanacak takıma karşı zamana bırakmak istiyorum. Bu ilgisizlik hiç hoşuma gitmiyor. Küçük, sakin bir şehrin en büyük eğlencesiydi “2 haftada bir maç olsun da gidelim” düşüncesi. Yok hani takımda iyi gidiyor ama o güvensizlik hissi bitiriyor bizi. 10-20-30 TL’lik bilet fiyatları bu şehire fazla. Daha önce de yaşadık. Israrla aynı hatalar, ders alınmalı. Alınmıyor. Ben öğrenci olsam, 10 lira para vereceğim, üzerine kale arkasında 90 dakika ıslanacağım. Giderim televizyondan izlerim, takıma çok sadık bir birey değilsem. 2006 yılında bitirilip, koltuklanmıştı en son tribünler. O tarihten bu yana hiç değiştirilmedi koltuklar. Hadi değiştirilmiyor, onu geçtim de naçizane fikrim en azından boyansa, bir bakılsa. Çok masraflı olmasa gerek. Taraftarı stada çekecek cazip hamleler yapılsa. Onlar da yok.

Bir eleştirim Biletix’e. Biletlerin üzerine basılan Orduspor logosu güncel değil. Kurumsallaşma adına önemli işler yapan yönetim bu hususa dikkat etmeli.

Bu ligde her zaman temkinli olunması gerektiğini en iyi bilenlerdeniz. Maçın mutlak favorisiyiz ama takılırız korkusunu yaşamıyor değildik içten içe. Futbolcularımız bu korkuyu yaşatmadılar, maçı çok erken kopardılar. Zira dakikalar 20’yi gösterdiğinde maç 2:0’a gelmiş bulunmaktaydı. Ve daha çok gelseydik rakip kaleye daha çok gol atacak havasında çok rahat bir oyun ortaya koyuyorduk. Olurda bu ligden çıkarsak bu sene Ferhat ve Anıl gibi ekstra oyuncularımızın olmasının payı %50’den fazla olacaktır. Bir sol bekte ne ararsın? Hele ki ülkende bulunan takımların 2/3’ünün en büyük sorunu sol bek eksikliği iken. Süper Lig’de zaten sırıtmıyordu da, Ferhat bu lige yaptıklarıyla çok çok fazla. Bugün bunu çok net gördük. Gün boyunca Ferhat ne kadar akıllı işler yaptıysa bir süre önünde oynayan Emre Aygün o kadar bozdu onu. Emre Aygün, bize ilk geldiği zaman ki Emre değil. Akan oyunu yavaşlatıyor. Atağa kalkacak takımı geri çekiyor. İlk yarım saatten sonra Landel’le yer değişimleri oldu da sol kanat işlemeye başladı.

Ligde sondan 2. Sırada bulunan Fethiyespor’da bireysel anlamda Ali Dere, Ufuk Bayraktar, Artun Akçakın ve Krasniqi ile ön plana çıkan isimler olsa da takımın geneli bu oyunculara ayak uyduramayınca ortaya çok kötü bir oyun çıktı. Kahramanmaraşspor maçının kopyası oldu Fethyespor maçı bizim için. Erken koparılan maç ve sonrası rölantide giden bir maç. Tek farkı Fethiyespor, farkı indirebilecek duran top organizasyonları da da çok kötüydü. Fark açma, averaj yapma derdimiz yok. İyi & Kötü bakacağız.

Ligin çok başı. Son yıllarda erken gaza gelmenin ceremesini çektik, bu sene biraz daha ağır başlıyız. Güzeliz, lideriz, her şey süper. Sınırlı olan kadromuza bu tür rahat giden maçlarda Ziya’yı, Reha’yı monte etmeliyiz. Hali hazırda transfer yasağımız varken 36 hafta aynı oyunculardan aynı performans? İmkanı yok. Bugün iyiyiz ama yarının garantisi yok. Selçuk ve Salih haftaya cezalı. Bu sıkıntıyı eminim ki teknik heyette görüyordur, Emre yerine giren Ziya’nın 15 dakikada neler yaptığını hepimiz gördük.

Eve gidince özetlere bakınca Bilal’in “penaltıyı sen at” dediklerindeki yüz ifadesi çok hoştu. Umutluyum ben takımdan. Hadi hayırlısı….

Maçtan karelere ulaşmak için buradan devam ediyorsunuz.

 ***

Stad: Ordu 19 Eylül
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu,  Hakan Eygü, Mehmet Kapluhan
Orduspor: Valeriy Fomichev, Erkan Sekman, Ferhat Öztorun, Bakary Soro, Volkan Koçaloğlu, Salih Sefercik, Selahattin Selçuk Özkan (70.dakika Hasan Üçüncü), Guy Lucien Michel Landel, Emre Aygün (75.dakika Ziya Alkurt) , Anıl Taşdemir (86.dakika Bilal Türkgüler), Branimir Subasic.
Fethiyespor: Sammy Ndjock, Hakan Ateş, Sabri Gümüşsoy, Birol Parlak, Gökhan Dinçer, Liridon Krasniqi, Barış Ataş, Ali Dere (76.dakika Emre Okur), Onur Okan, Ufuk Bayraktar (90.dakika Emre Öztürk), Artun Akçakın.
Sarı Kartlar: 23.dakika Salih Sefercik, 60.dakika Selçuk Özkan,75.dakika Anıl Taşdemir, 80.dakika Hasan Üçüncü (Orduspor) 17.dakika Liridon Krasniqi (64.dakika Ahmet Aras), 20.dakika Artun Akçakın, 65.dakika Sabri Gümüşsoy, 75.dakika Birol Parlak (Fethiyespor)
Kırmızı Kart: 81.dakika Birol Parlak (Fethiyespor)
Goller: 17.dakika Anıl Taşdemir (P), 20.dakika Guy Lucien Michel Landel, 90+3 Bilal Türkgüler (P) (Orduspor)

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...