23 Aralık 2013

Ankara'da Dağıldık... 4-0

Öncelikle uzun bir aradan sonra tüm #DAG blog takipçilerine yeniden merhaba diyelim. Kendi işlerimizin peşine düşünce ister istemez blogdan biraz uzak kaldık. Geçtiğimiz hafta #DAG blog ekibi olarak Tv 52'de yayınlanan Tam Saha programına konuk olduk. Orduspor'u yakından takip etmemize rağmen ekip olarak uzun bir zamandır birlikte takımı ilk kez değerlendirme fırsatı yakaladık diyebiliriz. Tabir-i caizse pasımızı attık. Gelelim uzun bir aradan sonra yapacağımız maç değerlendirmesine...



Hafta sonu deplasmanda karşılaştığımız lider Ankaraspor karşısında oynadığımız kötü futbolun ardından ligde ki ilk deplasman mağlubiyetimizi farklı bir skorla aldık. Sonuçta deplasmanda ki bu yenilmezlik serisi bir yerde son bulacaktı. Ancak bu mağlubiyetin zirve mücadelesi verdiğimiz Ankaraspor'a karşı hem de farklı bir skorla olması bizleri üzdü. Aslında yaşanan sakatlıkların ve cezalı oyuncuların eksikliğinde alınan bu farklı mağlubiyet bizleri pek fazla şaşırttı diyemeyiz. Son haftalarda takımda ki düşüşün hemen hemen hepimiz farkındayız. Landel'in haftalardır süren formsuzluğu, Eren'in ve Ufukhan'ın uzun süren sakatlığına bir de Anıl'ın sakatlığının dahil olması, üstüne Ferhat'ın kart cezalısı oluşu zor olan Ankaraspor deplasmanını bizler için daha da zor hale getirdi. 

Erkan hoca, kart cezalısı Ferhat'ın yokluğunda sol bek'de genç Canberk'e yer verirken, Ziya'yı kulübeye çekip Selçuk'u ilk 11'e aldı ve Buca maçının aksine orta sahayı biraz daha kalabalık tutmayı tercih etti. İlk 15 dakika oyun dengede gibi gözükse de kadro kalitesi bu dakikadan sonra kendini gösterdi ve daha sonra Ankaraspor oyun üstünlüğünü son dakikaya kadar elden bırakmadı. Kalemizde gördüğümüz ilk golde defans oyuncularının yerini kaybetmesi ve kademe hatası yapması sonucu bomboş pozisyonda Galip, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve golü buldu. Ferhat'ın yokluğunda forma şansı bulan Canberk'in sol kanatta fazla ileri çıkması, arada bir yerini kaybetmesi ile Volkan'ın karşılaşmada ki yükü de artmış oldu ve rakip çok rahat pozisyonlar buldu. Haftalardır formsuzluğu devam eden Landel, bu karşılaşmada da pek farklı değildi. Erkan hoca, Bilal ile birlikte orta alan ofansif oynatmaya çalıştığı Selçuk'dan istediği verimi alamayınca ikinci yarının başında onun yerine Ziya'yı oyuna dahil etti. Ziya'nın sola geçmesi ile Emre biraz daha orta alana gelip hücum gücünü arttırmaya çalışsada bu pek başarılı olmadı. Emre'nin ve Landel'in yanı sıra orta alanda üretken olamayan Bilal'in de oyundan düşmesi ile rakip Ankaraspor, 60.dakikadan sonra etkisini daha fazla arttırdı ve çok geçmeden Soro'nun bireysel hatası sonucu farkı ikiye çıkardı. Yenilen ikinci gol takımın gardını tamamen düşürdü ve sonrasında Ankaraspor rahat bir oyunla sahadan farklı galip ayrıldı. Özet olarak haftalardır devam eden form düşüklüğünün ardından Ankara'da dağıldık diyebiliriz. 

Son 5-6 haftadır artarak devam eden form düşüklüğünün ardından alınan bu sonuç bizleri çok üzsede açıkcası pek şaşırtmadı. Sezon içerisinde yaşanan sakatlıklar ve cezalardan dolayı Orduspor'un ilk 11'i hemen hemen her maç mecburiyetten rotasyona uğradı. Erkan hoca yaşanan kadro darlığında bazı oyunculardan asıl mevkileri dışında faydalanmaya çalıştı. Eren'in ve Ufukhan'ın uzun süren sakatlığı, sakatlıktan yeni çıkan Anıl'ın hazır olmayışı, Ferhat'ın cezalı oluşu, Subasiç'in hücum anlamında yetersizliği, Emre'nin, Fomichev'in ve Landel'in formsuzluğu, Soro'nun hatası, Canberk'in yetersiz oluşu... Özetle farklı Ankaraspor yenilgisine çok fazla neden sıralayabiliriz. Kimimiz oyuncuları eleştirebilir, kimimiz ise hocayı. Sonuç olarak takım halinde oynanan kötü bir oyunun ardından lidere farklı mağlup olduk. Ancak unutulmaması gereken şu ki biz bu noktaya yine bu oyuncularla geldik. 

Sezon başında muhtemelen hiç kimse bu takımın 17 maçta 33 puan toplayacağını tahmin etmiyordu. Her takımın sezon içerisinde muhakkak inişili çıkışlı bir dönemi vardır. Bizler Orduspor'un 5-6 haftadır süren formsuzluğunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Önemli olan yaşanan puan kayıplarından, alınan mağlubiyetlerden ders çıkarabilmek. Önümüzde zorlu bir Şanlıurfaspor karşılaşması var ve bu maçı kazanarak ligi 36 puanla tamamlarsak ligi bize göre çok çok iyi bir noktada tamamlamış olacağız. O sebepten Ankaraspor mağlubiyetini bir uyarı olarak değerlendirmeli, bu maçtan ders çıkarmalı ve tamamen Şanlıurfaspor maçına odaklanmalıyız. 

2 yorum:

  1. -8 derece soguk da deplasmanda Ankara'da Orduspor'u yalnız bırakmayan yaklaşık 300 taraftara teşekkür etmeniz gerekirdi, maç hakkında taraftarımız hariç söylenecek pek bişey yok bence.

    YanıtlaSil
  2. merhaba,bir kaç tespitte bulunmak istiyorum.eren özen 7.haftada oynanan tavşanlı maçının 44.dksında muhtemel adele probleminden oyundan çıktı.17inci hafta bitti hala yok.ufukhan bayraktar 8inci hafta fethiye maçının kadrosunda,bir daha yok.özellikle sol kanatta hem 1 inci hem ikinci hem üçüncü bölgede tüm yük ferhat öztorunda.oda muhtemelen buca maçında yeter artık deyip olmayacak pozisyonda kart görerek cezalı duruma düştü.canberk ankara maçında iyi niyetinden şüphe duymuyorum ama 2 kez sağ taraftan korner kullandı,topu penaltı bölgesine gönderemedi.sözün özü yedek bekleyen futbolcular hazır değil.tek tek bakıldığında futbocular arasında epey kalibre farkı var.ankarada nihayet beklenen oldu ve ağır bir yenilgi alındı.adminden ricam özellikle sakat futbolcuların son durumlarıyla ilgili bilgi verirse sevinirim.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...