25 Eylül 2014

Türkiye Kupası 2. Tur | Orduspor 2:1 BN Düzyurtspor



Fotoğraf: Fanatik Gazetesi
Dün Ordu’da bir sürprize izin vermedik Düzyurtspor’a. Kupanın 2. Turunda ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında çoğu Anadolu şehrinin bu kupaya ne kadar önem verdiğini göreceksiniz. Bu durumun nedenini maç öncesi yazımda belirtmiştim. Bizim maçımızda beklenmeyen bir sonuç çıkmadıysa bunu rakibin 45.dakika itibariyle sahada 10 kişi kalmasına bağlayabiliriz. Maçı izleyenlerden değilim. Belki de ilk defa maç izlemeden bir yazıya başladım. Ama bu maç ile ilgili bir şeyler karalamak için illa ki maçı izlemeye gerek var mı sevgili renktaşım?

Orduspor maça, Formichev – Emrullah – Ali – Umut – Ziya – Ufukhan – Volkan Ö. – Özgen – Volkan K. – Metin – Gökhan on biriyle çıktı. Yarısı yedek ağırlıklı bir kadro 2. Lig ekibi Düzyurtspor’a karşı maçı kendini çok sıkmadan alırdı herhalde. Tamam, yeri geliyor bu kupada 3. Lig takımı Süper Lig takımını eliyor da, hoş oluyor mu bu durum ? Tamam, yeri geliyor bizde Pazarspor, Arsinspor gibi takımlara eleniyoruz da, hoş mu yani ?

Elenebilirsin, olabilir de. Kusura bakmayacaksın da 45 dakika 10 kişi oynayan bir 2. Lig takımını yenemeyip maçı uzatmalara götürüyorsan, pisi pisine kendini daha çok yoruyorsan eh ne diyeyim ben sana şimdi ?

Ziya’ya tepkiler olmuş. Ziya’da gol atınca hıncını taraftardan çıkarmış. Ziya’nın nasıl oynadığını bilmiyorum ya da tepkilerin ne düzeyde olduğunu da bilmiyorum. Ama böylesine maçlarda Ziya gibi takımın tecrübeli oyuncularına insiyatif göstermeliyiz.

Maç Ziya ile Emre’nin karşılıklı golleriyle 1:1 sona erdi.

Uzatmalara kalan maçın 96.dakikasında ise Serdar bizim adımıza turu getiren golü attı.

Fikret Yılmaz’a da maç boyunca yoğun tepkiler olmuş. Fikret Yılmaz ise bu durumu maalesef “ya benim tipimi sevmediler ya da oğlumdan dolayı bana tepki gösteriyorlar” şeklinde bağlamış. Çok yanlış ve takıntılı bir düşünce. Aynı zamanda talihsiz buldum. Taraftarın tepkisi şüphesiz ki Düzyurtspor maçında ortaya konan kötü futbol değil. Aslında bu durum üzerinde durulup uzun uzun konuşulması gereken bir konu. Taraftarın tepkisi Fikret Yılmaz’ın takımın başına getirilmesiyle başlamıştı diyebiliriz. Biraz elektrik meselesi sanırım. E tabi kan ısınmayınca, üzerine de Antalyaspor maçında farklı mağlubiyet gelince herkesin ortak görüşü “yol yakınken yollar ayrılsın” şeklinde oldu. Düzyurtspor maçı ise üzerine tuz biber tabi…

Türkiye Kupası 2. Tur maçları sonunda Ordu’da bir sürpriz çıkmadı ama oynanan bir çok maçta ilginç sonuçlar alındı. Dün oynanan en garip maç Cizrespor ile Aydınspor arasındaydı. Maçı Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Cizrespor 3:1 kazanırken maçtan çok Aydınsporlu oyuncuların açıklamaları konuşuldu. İddia odur ki Aydınsporlu oyuncular tehdit edildiler, zorla sahaya çıkarıldılar ve pozisyona girmeye korktular. Türkiye’de hala böyle şeylerin konuşulması çok üzücü.

Bu maç ile beraber en ilginç skorları ise 3. Lig temsilcisi Balçova Yaşamspor’un, Balıkesirspor’u penaltılar sonunda, Etimesgut Belediyespor’un da Kayseri Erciyesspor’u 1:0 yenmesini gösterebiliriz.

Bugün sonuçlanan maçlar içerisinde ise Antalyaspor kendi sahasında BB Erzurumspor’a 3:1 mağlup oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...