17 Eylül 2014

2. Hafta | Adanaspor 2 - 4 Orduspor


Maç öncesi aklımızda soru işaretleri vardı. Samsunspor maçında bireysel olarak beğendiğimiz isimler vardı ama takım oyunu ve takımın futbol karakteri hakkında söylenebilecek çok fazla şey de yoktu. Bu sebeple Adanaspor maçından beklentilerimiz net değildi. 

Maça Adanaspor oldukça iyi başladı. İlk 5 dakikada Adanaspor maçı koparacak pozisyonlar buldu ama onların beceriksizliğine bizim şansımız da eklenince ilk dakikalardaki baskıyı kırdık ve oyunda dengeyi sağladık. Maçın ilk yarısında oyunu kendi alanımızda kabullenip Ziya, Umut ve Landel ile hızlı çıkıp pozisyon üretme düşüncesinde olan ve defansın arkasına atılan toplar ile golü arayan bir anlayış içerisindeydik. Golü de yine orta alanda kapılan bir top sonrasında Landel'in çabuk oyunu ve hızlı paslaşmalarla kaleye giderek bulduk. Orta alandaki oyuncularımızın niteliklerinden dolayı özellikle deplasmanlarda oldukça etkili bir orta alana sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Umut'un dikine çok iyi gidebilmesi, Ziya'nın hızı, Landel'in kolay adam eksiltmesine Mutumba bireysel özelliklerini, Yusuf'un defansın arkasına attığı nokta pasları da eklersek kontra atak futboluna oldukça yatkın olduğumuzu söyleyebiliriz.

İlk yarının son anlarında Adanaspor'da Abdullah Karmil ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Kendisi kırmızı kart öncesi ceza sahası içinde Yasin'i tekmelemiş ve hakemin gözünden kaçmıştı pozisyon. Adanaspor 10 kişi kaldıktan sonra işimizin kolaylaşacağını düşünsek de maç düşündüğümüz seyirde gitmedi. İlk yarının son beş dakikası da önemli pozisyonlar buldular. İkinci yarıya da taraftarının desteği ile aynı özgüven ile başladılar. Landel'in golü ile 2-0 öne geçmemize rağmen oyundan kopmadılar ve önce Mertcan ardından da Tiago'nun attığı gol ile eksik olmalarına rağmen eşitliği sağladılar. Geçtiğimiz sezon oldukça fazla karşılaştığımız ve belkide bizi şampiyonluktan eden durumla yeniden demoralize olmuşken Emrullah'ın golü ile hayata döndük. Emrullah'ın golü gelmeseydi Adanaspor geriden gelmenin de morali ile bir gol daha atıp 2-0'dan oyunu dönderebilir ve bizi de ucu açık bir kaosun içine sokabilirdi ama futbolun şans yönü bu sefer bizim yanımızdaydı diyebiliriz. Emrullah'ın Allah ne verdiyse diye attığı golden sonra Serdar sahne aldı ve oyundan iyice düşmüş olan Adanaspor'a yaklaşık 70 metre top sürerek çok güzel bir gol attı.


Karşılaşma hakkında bireysel söylenecek çok şey var ama öncelikle çıkarmamız ve ders almamız gereken konu 2-0 önde olduğumuz bir maçın avuçlarımızdan gitme noktasına gelmiş olması. Şans bu sefer yanımızdaydı ama her zaman futbol şansı bizim yanımızda olacak diye bir durum yok. Gerekirse geçtiğimiz sezon yaşadığımız durumları da ele alarak bu sorunu çözmeli teknik ekip. 

Bireysel olarak bakacak olursak Emre Aygün'ün iki haftalık performansından başlayabiliriz. Geçtiğimiz sezon da çok saç baş yoldurdu bize ama artık bu takımın kaptanı ve biraz daha derli toplu olması gerekiyor. Orta alandaki oyuncu çeşitliliği, Yasin'in olumlu performansı mutluluk verici olsa da beklerin performansı da bizim için hayal kırıklığı. Hüsamettin'in iki haftalık performansının olumlu olduğunu söyleyemeyiz. Nitekim Erkan da çok fazla Güven vermiyor. Bu futbolcuları yedekleyen isimlerin de çok üst düzey isimler olmadığını düşündüğümüzde bu seneki zaaf noktamız maalesef beklerimiz. 

Hepimizin gözlemlediği bir gerçek var ki Yasin, Umut ve Serdar üzerine düşülürse bu takımın önemli parçaları olacaklar. Geçtiğimiz sezon hepimizin Ziya'dan bir beklentisi vardı ve Ziya'nın şimdi geldiği noktayı düşünce bu üç isimin de üzerine düşülmesi gerek diye düşünüyoruz.

Sonuç olarak Adana deplasmanından üç puanla dönüyoruz ve umutluyuz. Antalyaspor maçıyla birlikte de içeride üç puana merhaba demek hem takımı hem de şehri bu sezonun havasına sokacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...