23 Eylül 2014

Türkiye Kupası 2. Tur | Orduspor vs BN Düzyurtspor



Malumunuz Türkiye Kupası’nda 2. Tur maçları oynanıyor şu sıralar. Sistem güzel, benim hoşuma gidiyor. Ama işin işine gruplar girdiği vakit tadı kaçıyor. Maç sayısı çoğalıyor, kulüpler kupayı bir külfet olarak görüyor. Dolayısıyla birçok takım elenmeyi, tur geçmeye tercih ediyor. Bu durum ise yaşanabilecek sürpriz ve sansasyonel sonuçların önüne geçiyor. Eminim böyle bir sürprizle karşılaşmayı en başta federasyon istemiyordur.

Hafta sonu geldiği vakit yaşadığımız bir heyecan olurdu, onu bitirdiler. Ne futbol bıraktılar, ne bir zevk. Ne de konuşulacak, yazılacak sözler bıraktılar. İnsanın içinden gelmiyor bazı şeyler. Şampiyon olsak ne olmasak ne, düşünüyorum bazen. Orduspor yaşasın yeter bana aslında. Nerede olursa olsun, hangi ligde olursa olsun. Orduspor yaşasın, o yeter.

Yarın, saat 18:00’de Ordu’da maç var!

Türkiye Kupası’nda rakibimiz Birlik Nakliyat Düzyurtspor. Ordu’da zaten maçlara gidemiyorduk ama artık deplasmanları da aldılar elimizden. Adana, Elazığ, Şanlıurfa? Son 1 ay içerisinde olmuş ve olacak burnumun dibinde ki maçlara gidemeyeceğim.

Evet, Passolig kartın yoksa yarın Düzyurtspor maçını dahi izleyemeyeceksin. Sevdamızın üzerine rant ekenler utansın.

Düzyurtspor ismini ilk defa duyanlardan mısın ? Dur dinle o zaman, burada bir hikaye var. Düzyurt denilen yer, Trabzon’da bir köy. Düzyurtspor ise bu köyün futbol takımı. Maçlarını Trabzon Avni Aker Stadyumu’nun yan sahasında oynuyor. Kamyoncular takımı aslında Düzyurtspor. Zira takımın isminde bulunan Birlik Nakliyat, kamyoncular derneğine ait bir isim. Futbol takımının başkanı aynı zamanda bu derneğinde başkanı. Geçen sene yaşanan şampiyonluktan sonra, kamyon  konvoyları oluşturulmuş ve şampiyonluğu doya doya kutlamışlardı Trabzon şehrinde.

2012/2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak Spor Toto 3. Lig’e çıkan Birlik Nakliyat Düzyurtspor, Türkiye’de profesyonel liglerde oynayacak ilk köy takımı unvanını almıştı. Bu durum bile başlı başına büyük bir başarıyken 3. Lig’e çıktığı sezon sonunda 2. Grup’u lider bitirerek hiç sene kaybetmeden kendilerini 2. Lig’de buldular. Dolayısıyla bu başarı onlara 2. Lig’de oynayan ilk köy takımı unvanını da kazandırdı.

Muzaffer Yurduseven takımın teknik direktörü. Renkleri ise turuncu-yeşil. Sezona 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle devam ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...