12 Ağustos 2012

#ArmamaDokunma | Kasımpaşa

" Bir günde Kasımpaşalı oldular."

 Para...

Cazip gelir, güzeldir de. Tatlıdır. Rahatlıktır çoğu zaman. Sevgide, başarıda bunla gelir genellikle. İnsanlar seni daha çok sever. Çok paran varsa herkesin üzerinde görürsün kendini arasıra bazı bazı.

Hırstır para. Yetmez, daha çok ister insan. Yeri gelir çevrendekileri görmezsin. Dünya senin ekseninde döner. "Sen ne dersen o'dur para."
Tehlikelidir para bu tür insanların elinde. Kendi hırsları uğruna, karşısındaki insanların değerlerini bir çırpıda yok edecek kadar.

Paran yoksa bu ülkede maç izleyemezsin. Türkiye Kupası'nı da Lig Tv'ye vermişler. Yakında federasyon ismini LigTvFutbolFederasyonu diye değiştirir. Türk futbolunun yönetimi artık Lig Tv'ye geçti zira. Kendi kurallarını koymaya başladılar.
Paran varsa, adamını ayarlar şampiyon olursun.
Paran varsa bir günde x takımlı olursun, şâşalı transferler göz boyar, bir semte, bir şehire ait değerleri bir çırpıda silebilirsin.

"İstemiyorum. Ben kimseyi istemiyorum. İsakson falan istemiyorum. Kalou Ucheymiş Ernst'miş, bilmem ne istemiyorum. Ben armamı istiyorum, başka hiçbirşey istemiyorum.."

Kasımpaşa'nın logosunu değiştirdi para babası yönetimi. Daha bundan 2 - 3 ay önce şampiyonluk sevinci yaşayan taraftarlarına "gerekirse 2. Lig'de 3. Lig'de oynayalım" dedirttiler. Yapılan transferler onlarında hoşuna gidiyordu ama herşeyin bir bedeli vardı. Bu bedel onlar için ağır oldu.

Arma bir kulübün simgesidir, oyuncağı değil. Öyle ha deyince değişemez. O armada anılar vardır. O armanın bir anlamı vardır tarih kokan. Bizde de denediler ama taraftarlarımızın gösterdiği aşırı tepki sonrası futbolda takımızın logosu eski haliyle kaldı. Armasına sahip çıkma işini en iyi yapanlardan biri Eskişehirspor taraftarı. Bu konuda kendilerini taktir ediyorum. Logosunu yanlış kullanan gaztelere olsun, internet sitelerine olsun tepkilerini anında gösteriyorlar. En yakın örneğini Marsilya klübünün resmi sitesinde yanlış armaları kullanıldı diye atılan mailler sonucu, Fransız klübünün sitesi eski armayı yeni armayla değiştirdiğinde görmüştüm. Kasımpaşa taraftarı bu konuda bizler kadar şanslı değillerdi. Değerleri, para karşısında duvara çarpıp geri sekti. Şu ana kadar yönetimi bu yanlış kararından döndüremediler ve taraftar grupları kendini feshetti.

Umarız Kasımpaşa yönetimi bu yanlış karardan yakın zamanda döner. Yönetimde olupta aşağıdaki videoyu izleyen bir yönetici hala bu armayı değiştirme taraftarıysa, onun da insanlığının ta...

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...