4 Mart 2013

Galibiyet Haftası | 55 Gençlik 49 - 88 Orduspor


Orduspor için önemli bir haftayı geride bıraktık. Basketbolda, Futbolda ve Voleybolda yüzümüz güldü. Aslında Potanın Menekşeleri için rahat bir haftaydı. Grubumuzun en zayıf rakibi olan Samsun temsilcisi 55 Gençlik Spor ile karşı karşıya geldik. Farklı galibiyet beklediğimiz maçta; 39 sayı fark atarak, Orduspor Futbol takımından önce ilk mutluluğu bizlere Menekşeler yaşattı ve almış olduğumuz bu farklı galibiyet gruptaki liderliğimizi devam ettirdi. 

Potanın Menekşeleri maça; Simay - Kaptan Arzu-Münevver - Miranda ve Aynur ilk beşiyle; rakip 55 Gençlik takımı ise; Nola Toylar – Dilan – Berdanur - Gülşah ve Merve beşiyle başladı. Müsabaka, rakip takımın serbest atış sayılarıyla başlarken ilk dakikalarda Kaptan Arzu’nun sayılarıyla etkili olduk. Periyod karşılıklı sayılarla devam ederken, savunma sorununu çözmek isteyen Coach Alper Durur, Aslı’yı oyun aldı ve ilk çeyreği Miranda ve Arzu’nun sayı üretkenliğiyle 23-20 önde bitirdik. İkinci periyoda rotasyonunu değiştirerek başlayan Coach; Hande, Gizem ve Melis’e süre verdi. Savunma gücünü öne çıkarken Menekşeler, rakibin sayılarına engel olmayı başardı. İkinci çeyrekte üstünlüğü kuran takımımız, bu çeyrekte bench’den gelen oyuncularımızın da oyuna katkısıyla sayı üretmeye başladı ve devreyi 40-32 önde kapattı.


Seriler farkı getirdi… 

İkinci yarıya arzulu başlayan Menekşeler, Melis’in sayılarıyla farkı çift haneli sayılara getirdi. (44-34) Rakibin top kayıplarını değerlendiren ve kontrollü hücuma devam eden takımımız çeyreğin ortalarında iki kere 9 sayılık seri yaparak 55 Gençlik Sporu oyundan iyice düşürdü. Bu çeyrekte rakipten sadece 9 sayı yerken; Miranda ve Kaptan Arzu ile etkili olduğumuz periyotta 27 sayı bularak üçüncü çeyreği 67-41 önde kapattık. 

Potanın Menekşeleri mükemmel oyununa final çeyreğinde de devam etti. Maçtan umudunu kesen rakip oyuncular hücum etmekte zorlanırken; Menekşeler kaldığı yerden devam etti. Bu çeyrekte de 10 sayılık seri yapan takımımız, son hücumunda Merve’nin atmış olduğu üçlükle maçın son sayısına imza atmış oldu. Potanın Menekşeleri almış olduğu bu 39 sayı farklı galibiyetle moral bulurken, 1.lig hedefi içinde bir engeli daha aşmış oldu. 

Bu hafta MVP’yi hak eden oyuncumuz, maçı 23 sayı ve 15 ribauntla oynayan Kanadalı Milli oyuncumuz Miranda Ayim olurken; Kaptan Arzu’nun 19 sayısı ve 8 ribaunttu ve sayısal istatistiklerde ön plana çıkmasa da yapmış olduğu 8 asistle önemli katkı yapan Aynur, farkı getiren diğer oyuncularımızdı. 

İkinci tur müsabakalarının önemli olduğu dile getirmek istiyorum. Bu hafta sonu karşılaşacağımız Güre Belediye Spor, geçen sezon Orduspor’u play-off çeyrek final’inde eleyen takımdı. Güre Belediye Spor maçına takımımızın ve teknik heyetin iyi hazırlanacağından şüphemiz yok. Taraftarlar olarak bu önemli maçta Potanın Menekşelerini yalnız bırakmayıp, hak ettiği desteği vermek için Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunu dolduralım.

Tan Aşkan
@ordusporbasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...