11 Mart 2013

Güre'ye Gür'ledik | Orduspor 95 - 53 Güre Belediyespor



Aslına bakarsanız haftaya stresli başladık. İşin psikolojik boyutu bakımından bu haftaki rakibimiz, geçen sene Play-off çeyrek finalinde elendiğimiz Güre Belediyespor’du. Güre, bugün bir çoğumuzun haritada dahi gösteremediği, belki de adını dahi bilmediği bir Ege kasabasıdır. Güre Belediyespor, Basketbol da ekol sayılabilecek bir geçmişe sahip olan, yıllardır TKB2L’in de mücadele etmiş ve bir dönemde 1.Lig’de oynamış bir takımdır. Gelelim işin teknik ve oyun kısmına. Haftaya sakatlıklarla başlayan Potanın Menekşeleri ilk olarak Münevver’in sakatlığı, sonrasında ise Melis’in sakatlığı ile oyun kurucusuz kaldı. Teknik heyeti baya sinirlendiren bu talihsiz sakatlıklar, kadromuzun derinliği ve tecrübesiyle Aynur ve Hande’den bu bölgede faydalanmamızı sağladı ve maçta bu sakatlıklardan dolayı sıkıntı yaşamamızın önüne geçti. 

Eski dostlara çiçek verildi… 
Maç öncesinde kulübümüz adına geçtiğimiz sezon Orduspor Basketbol Takımımız da görev yapan eski Coach’umuz Derya Zeren, eski oyuncularımız Ebru Ünal ve Tuğçe Erden’e plaket ve çiçek verilmesi dostluk adına güzel anlardı. 

Üç’lük bombardımanı! 
Potanın Menekşeleri maça; Simay-Kaptan Arzu-Aynur-Miranda ve Hande ilk beşiyle; rakip Güre Belediyespor takımı ise; Ebru Ünal-Deniz-Budimur-Şenay ve Ebru Ağar beşiyle başladı. Hava atışını kazanan Güre Belediyespor ilk hücumunda sayıyla dönerken, Menekşeler ardı ardına bulduğu üç sayılık atışlarla ağırlığını maçın başında hissettirdi. Üç dakika geçmeden dört tane üç sayılık atış bulan takımımız durumu 12-5 yaptı. Bunun üzerine mola alan Güre takımı, moladan sonra da takımımızın istekli oyununa engel olamadı ve fark açılmaya devam etti. İlk çeyreği dış şutlar ve Miranda’nın içeriden bulduğu sayılarla 22-10 önde bitirdik. İkinci çeyrekte toparlanan rakip oyunu rölantide tutmak için savunması sertleştirdi. Serbest atışların çok olduğu bu çeyrekte, karşılıklı bulunan sayılarla devre 44-30 Potanın Menekşelerinin üstünlüğü ile sona erdi. 

Hızlı hücumlar ve bitmeyen Üç’lükler… 
İkinci yarıya Hande’nin serbest atışıyla başladık ama Miranda’nın bu periyottaki bitmek bilmeyen sayıları daha beşinci dakikada farkın 21 sayıya, Güre Belediyespor’un da oyundan iyice düşmesine neden oldu. Beşinci dakikayı 56-35 önde geçen takımımız periyodun sonuna kadar farkı 30 sayıya çıkarak 3. Periyodu 72-42 önde bitirdi. 

Final periyodunda da durmak bilmeyen hızlı hücumlar ve dış şutlarla etkili olan Menekşeler, Simay’ın etkili oyunu, Hande ve Beril’in dış şutlarıyla rakibini adeta ezdi ve farkı 42 sayıya kadar çıkarttı. Maçı 95-53 galip bitiren Menekşeler, hem rövanşı aldı hem de grubundaki liderliğini sürdürmüş oldu. 

Bu hafta MVP’yi hak eden oyuncumuz, maçı 29 sayı, 7 ribauntla ve 4 asist’le katkı sağlayan başarılı oyuncumuz Simay Karaman olurken; Miranda’nın 21 sayısı ve 9 ribaunttu ve Hande’nin 13 sayı, 5 asist, 3 ribauntluk başarısı galibiyetin önemli mimarlarıdır. Ayrıca oyun kurucusuz çıktığımız maçta topu rakip sahaya iyi taşıyan ve her maçta ayrı bir görev üstlenen Aynur’un hakkını vermek lazım! 

Son olarak; takım oyununa değinmek istiyorum. Basketbol takımımız tecrübeli ve kariyerli oyunculardan kurulu bir takım; bunu Güre maçında on oyuncumuzun sayı bulduğunu, altı oyuncumuzun dış şutlarla etkili olduğunu ve bench’den gelen oyuncuların skor’a katkısını düşünürsek, kolektif oyununun faydasını skorboardda görürüz. Ve bu oyuncu ve oyun yapısı altılı finallerde bizim için en büyük değer olacağını düşünüyorum. 

Potanın Menekşelerine Mersin Üniversitesi deplasmanında başarılar diliyorum. 

Tan AŞKAN
@ordusporbasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...