23 Mayıs 2013

Nazarımız Olsun... 41-62




Finallerin ikinci günü Ordusporumuzun rakibi İzmir temsilcisi Altay Konakspor, rakip turnuvanın favori ekiplerinden biri. Altay Konak Belediyespor finallere gelirken; 28 maçta 26 galibiyet alarak iddasını ortaya koydu. Altay Konak Belediyespor ilk maçında Adana Botaşspor 23 sayı farkla yenerek ilk günü lider olarak bitirdi. Yorumlarımda da belirttiğim gibi, finaller sonunda ilk iki sıranın en büyük sahibi olan takımlarının maçına sahne oldu Muğla Atatürk spor salonu.

Altay Konak Belediyespor maça; Rana-Deniz-Thomas-Bengü ve Nazlı ilk 5’i ile ; Potanın Menekşeleri ise Kaptan Arzu-Aynur-Simay-Miranda ve Melis ilk 5’i ile başladı. Altay Konak Belediyespor da Amerikalı pivot Latoya Thomas sezonun en iyi yabacı oyuncularından biriydi ve bu maçta engel olamadığımız, maçı 23 sayı,18 ribauntla  double-double yaparak adeta bizi yıkan tek oyuncuydu.

Hava atışını kazanan takımımız ilk hücumundan eli boş döndü. Maça hızlı başlayan İzmir ekibi durumu 6-0’a getirdi. İlk sayımızı Miranda ile bulurken, ilk 5 dakikayı 5-8 geride geçtik. Hızlı hücumları çok iyi başaran rakip, oyundaki üstünlüğünü daha ilk periyotta hissettirdi. Aynur’un üç sayılık atışıyla durumu 11-15 getirsek te ; periyodu 12-19 yenik bitirdik.

Altay Konak Belediyespor periyoda yine hızlı başladı ve ilk 2 dakikayı 9 sayı farkla 12-21 geçti. Bu dakikalarda hücum ribauntlarını Thomas toplarken; ardı ardına hücum hakkını kazanıp sayı bulmaya devam ettiler. Coach Alper Durur’un takımı iki uzuna döndererek; Gizem Sezer ve Gizem Başaran’ın aynı anda oyuna aldı. Bu durum bir nebze de olsa Thomas’ı durdurmaya yardımcı oldu. Takımımız adına maçta tek üstün olduğumuz dakikalar bu periyotta yaşadık. Hande ve Simay’ın arka arkaya attığımız sayılarla farkı 2 sayıya kadar indirip durumu 19-21’ e getirdik. İyi oyunu sürdüremeyen Menekşeler, son 4 dakika da Miranda’nın erken faul problemine ve takımın faul hakkını bitirmesiyle savunma direncimizi kırdı. Takımımızın ilk devrede soyunma odasına 10  sayı farkla 21-31 geride girdi.

Pota altında ısrar ettik…

Üçüncü periyoda hızlı başlayan takımımız, hücumlarından boş dönünce takımı demorize gördüm. Her iki takımında ilk 4 dakikada sayı bulamazken, Thomas hem savunma hem de hücum ribauntlarını topluyordu. Periyodun ilk 5 dakikasını 33-25 Altay Konak Belediyespor’un üstünlüğü ile geçildi. Diğer oyuncularımız da faul problemi yaşamasıyla adeta savunma yapamazken, rakibin dış şutlarına bu periyotta engel olmadık. Farkın bir ara 18 sayıya kadar çıkması oyuncularımızı telaşa sokarken periyodu da 28-45 geride kapattık.

Son ve Final periyoduna istekli başlayan Potanın Menekşeleri, Aynur arka arkaya atmış olduğu üç sayılık atışlarla farkı 15 sayıya kadar indirdi. Son periyotta Aynur’la tutunmaya çalıştık, Aynur iki hücumda da basket faul atışlarının girmesiyle hücumlardan 3 sayıyla dönmeye başladık ve durumu son 4:40’ dakikasında 40-51’e getirdi. Son 4 dakikayı içerden zorlama atışları deneyen Potanın Menekşeleri başarılı olmazken, Thomas hücum ribauntlarını alıp sayı bulmaya devam etti. 4 dakikayı 1 sayı ile kapatan takımımız mağlubiyeti hak etmiş oldu.

Sezon başından beri ilk defa kötü oynayan Potanın Menekşeleri almış olduğu mağlubiyetle taraftarlarını üzerken, iki gündür takımımızın maçını yöneten ve vermiş olduğu kritik kararlarla zor durumda bırakan hakeminde, sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.

Maçın MVP’s, tartışmasız Amerikalı pivot Latoya Thomos oldu. Thomas sayı cetveline 23 sayı, 18 ribaunt ve 4 asist yazdırdı. Ardından yine rakip oyuncu Bengü başarılı bir oyun çıkardı. Takımımızın en skorer ismi, 19 sayıyla tecrübeli Aynur Metin olurken ikinci bir isim çıkaramamamız mağlubiyeti getirdi.

Bu maçı geride bıraktık artık… Bugün oynayacağımız Edirnespor maçına odaklanıp mutlak galibiyet almamız lazım. Aksi takdirde diğer maçların sonuçlarına bakar olacağız. Edirnespor daha önceden de belirttiğim gibi kapalı bir kutu. İlk Çankaya Üniversitesine mağlup oldular ama yinede dikkat edilmesi gereken bir takım… Bugünkü mağlubiyet Ordusporumuzun Nazar’ı olsun diyelim…

      Tan Aşkan (@ordusporbasket)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...