22 Mayıs 2013

Öldük, Öldük, DİRİLDİK !



Muğla’nın sıcağından bir kez daha merhaba basketbol severler… Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi Final müsabakalarının ilk gününde rakibimiz Ankara temsilcisi Ormanspor. Her ne kadar Ormanspor’u bu sene normal lig de, iki maçta da yensek de ;  devre arasında yapmış olduğu transferlerle bench’ini güçlendirdi. Organizasyon hakkında düşüncülerim aslında pek iç açıcı değil; böyle önemli bir organizasyonun daha iyi bir salonda tertiplenip, farklı bir şehir seçilebilirdi. Salonun ve imkânlarının az olması hem taraftarları hem de yayın yapan basın mensuplarının işini bir hayli zorlaştırdı. Tabi salonda hep olumsuzluklar yok; Salonu dolduran Ordu dan, çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 150 civarında Orduspor taraftarı Muhteşem desteğini eksik etmedi. Orduspor’un büyüklüğü de Muğla da görülmüş oldu.

Ormanspor maça; Betül-Ayşe İvegin-İlayda-Seda ve Melvin ilk 5’i ile ; Potanın Menekşeleri ise Kaptan Arzu-Aynur-Simay-Miranda ve Melis ilk 5’i ile başladı. Ormanspor da Amerikalı pivot Melvin ve İlayda dikkat edilmesi gereken oyuncular arasındaydı.

Kabus bir periyot…

Hava atışını Ormanspor’un kazanmasıyla ilk hücum hakkını kazandı ve ilk hücumdan boş döndü. Maçın ilk sayısını Ormanspor bulurken, takımımız ilk dakikalardan hücumların boş döndü. İlk sayımızı turnike sayısıyla Melis ile kazandık. Periyodunun 3.dakikasından sonra toparlanan Potanın Menekşeleri Simay’ın üç sayılık atışıyla 7-5 öne geçti. İlk molayı Ormanspor kullandı.Moladan sonra toparlanan rakip takım durumu son 3 dakikaya girilirken durumu 11-11 eşitliğe getirdi.Aynur’un üç sayılık atışıyla 14-11’e getiren takımımızın bu periyotta son sayısını kaydetti. Ormanspor’un ard arda sayılar bulduğu ve kendi adına farkı en yüksek sayıya ulaştığı son 2,5 dakika yaşadık. İnanın bu dakikalar salonda tam bir kabus havası yarattı ve devreyi rakibin son saniye üçlüğü ile 14-23 geride bitirdik.

Etki’ye TEPKİ vermesini bildik…

    Periyot arasını fırsat bilen takımımız ilk 2 dakika farkı 5 sayıya kadar indirerek durumu 23-28’e getirdi. Bu dakikadan sonra hücum savunmasını sertleştiren Potanın Menekşeleri ilk başta farkı kapatıp sonrasında dış şutlarla Hande ve Aynur’la etkili oldu. Rakip takımın mola alması da farkın açılmasına engel olamadı. Son 2:40’ varken sakatlığı sona eren Münevver Başak oyuna girdi. Takımımız için Final-Six maçlarında iki aydır oynamamasına rağmen, böyle bir maçta oynaması tabir-i caizse çok iyi bir transfer olmuştur…! Periyodu sert savunma ve mükemmel hücumla oynayan Potanın Menekşeleri 25 sayı atıp, sadece 7 sayı yiyerek devreyi 9 sayı farkla 39-30 önde bitirdi.

    İkinci devreye Melis’in üç sayılık atışıyla başlayan takımımızın yine oyuna hızlı başladı. Periyodun ilk 5 dakikasında etkili olan Menekşeler, Arzu’nun dış şutuyla durumu 47-33’e getirdi. Rakibini mola aldırmaya zorlayan hücumlarımız; oyuncularımızın bu dakikadan sonra yorulmasıyla rölanti hücuma dönerken, Ormanspor’un 5-0’lık serisiyle fark 10 sayıya kadar indi.Periyodun son 2 dakikasında adeta ölümüne savunma yapan takımımız, farkı 9 sayıda tutup Final periyoduna 54-53 üstünlükle girdi.

Gitti gitti ; Geldi…!

    Ve dananın kuyruğunun koptuğu; izleyenlerin nefeslerini tuttuğu periyoda girdik… Periyoda rehavetle başlayan Potanın Menekşeleri, Ormanspor’un ardı ardına sayılarına engel olamadı. Ormanspor’un farkı 3 sayıya indirmesiyle mola alan Coach Alper Durur, takıma müdahale etti. İlk 5 dakikayı sayısız geçiren ve hücumlardan boş dönen Menekşeler ilk sayısını son 4:30’ dakikasında buldu. Son dakikaya 55-55 eşitlikle girildi. Salonda hem Orduspor taraftarları hem de Ankara Ormanspor taraftarlarının tezahüratları stresi ve tansiyonu yükseltiyordu. İki takımında son iki dakikadaki hücumlarından boş dönmeleri son saniyelerin değerini artırıyordu. Maçın son 25 saniyesinde yılların tecrübesi Aynur’un üçlüğü ile 58-55 öne geçtik. Son  hücum hakkını elden Ormanspor, takımımızın sportmenlik dışı faul almasıyla serbest atış kazandı. Tek sayı bulan Ormanspor durumu 58-56’ya getirdi. Son hücumda Melis’in iki sayılık atışıyla maçı 60-56 kazanmasını bildiler… Son periyotla ilgili şunu diyebilirim ;  9 dakika da 1 sayı atıp, maç kazanmaya  MUCİZE denir...

    Final-Six’in ilk maçını galibiyetle bitirmek önemliydi. Menekşelerde bunu zorda olsa başarmayı bildi. Bugünün öne çıkan ismi ve MVP’si Kaptan Arzu Akay (14sa.13rb.3as.) olurken, Melis’in ve Aynur’un katkısı büyüktü. Yarın Altay Konakspor ile karşılaşacak olan takımımız bu maçı da yenerse çok büyük bir avantaj yakalayacak..

Muğladan sevgiler..

Tan AŞKAN
@ordusporbasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...