25 Mayıs 2013

Nerede Kalmıştık... 76-51


   
Finallerin üçüncü gününden merhaba… Takımımız ilk gün Ankara Ormanspor’u yenip, ikinci gün ise sezonun en kötü oyununu oynayıp Altay Konak Belediyespor’a mağlup olmuştu ve bu durum Edirnespor maçının önemini bir hayli önemli kıldı. Edirnespor, 28 maçta 24 galibiyet alarak finallere yükseldi. Edirnespor  finallerde, Ormanspor ve Çankaya Üniversitesine yenilerek turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

Edirnespor maça; Susan Leter-Nebahat-Nihan-Kübra ve Banu ilk 5’i ile ; Potanın Menekşeleri ise Kaptan Arzu-Aynur-Simay-Miranda ve Melis ilk 5’i ile başladı. Edirnespor da Amerikalı pivot Susan Leter sezonu 17.2 sayı, 13.2 ribauntla oynamış, takımının en etkili isimlerinden biridir. !!!!!!

Hava atışını kazanan Edirnespor ilk hücumundan boş döndü. Maçın ilk sayısını turnuvaya kötü başlayan Miranda ile bulduk. Potanın Menekşeleri oyuna çok hızlı başladı. Melis ve Aynur’un fast break’leri  durumu 7-2’ye getirdi. Farkın açılmasıyla rakip takımın iki uzuna dönmesi yine savunma ribauntlarını rakibe vermemize ve sayı bulmalarına sebep oldu. İlk 5 dakikayı 12-6 üstünlüğümüzle geçildi. Aynur ‘un üçlüğü ile moral bulan takımımız bu dakikadan sonra oyunda momentumu yükseltti; farkı da açmaya başladı.İlk periyodu Mirandanın sayısıyla 26-15 önde  bitiren Menekşeler, Altay Konak Belediyespor maçını unutmuşlar dı.

Ribaunt almaya başladık…

İkinci periyoda savunma ağırlıklı beş’le başlayan takımımız ilk dakikalarda sayısal anlamda etkili olamasa da, çalmış olduğu toplarla rakibi faul sıkıntısına soktu. Aynur’un oyuna girmesiyle tek topla potaya giden Menekşeler oyunu yine lehine çevirerek farkı açmaya devam etti. Çeyreğin 5:25’ dakikasını 16 sayı farkla 38-22 önde geçilirken,  Suzan Letter’ı Gizem Başaran’la durdurmamız rakibi sayı sıkıntısına girmesine Gizem Başaran’in da faul sıkıntısına girmesine neden oldu. Periyodun sonrasına doğru dış şutlarla etkili olan Edirnespor farkı 11 sayıya kadar indirdi. İlk iki maçta yaşadığımız, hem savunma hem de hücum ribauntların daki sıkıntımızı bu maçta Gizem Başaran ve Miranda ile kapatmamız, rakibin hücum şansını azalttı. Devreyi de 41-28 bitirdik.

    Üçüncü periyoda erken faullerle başladık ve 10 ribauntla oynayan Gizem Başaran’ın erken faul problemi yaşayıp yerini Gizem Sezer’e bıraktı. Sayı sıkıntısı yaşadığımız dakikalar da Aynur Metin’in üç sayılık atışları takımı motive etti. Aynur ‘un güzel oyununa Miranda da eşlik edince fark birden 22 sayıya kadar yükseldi. Üçüncü periyodu da 63-41 önde bitirdik.

Miranda kendini buldu…

    Final periyoduna hızlı başlayan Potanın Menekşeleri, Aynur ‘un üçlükleriyle ve Miranda’nın pota altındaki etkili oyunu izleyenlere güzel bir basketbol keyfi sundu. Özlediğimiz Miranda yı bu maçta bulmamız, inanın galibiyetten daha önemliydi. Mirandanın da atmış olduğu sayılar sonunda özgüveninin yerine gelmesi Çankaya Üniversitesi maçı öncesinde takımımız adına sevindiricidir. Güzel bir oyunun sonunda Edirnespor’u 76-51 yenerek, haklı ve değerli bir galibiyet aldık.

    Bugün maça damgasını vuran ve MVP seçilen Miranda Ayim 20 sayı,11 ribaunt alarak double-double yaparken, bir başka değerli oyuncularımı Simay(18sa.5rb.) ve Aynur(14sa.5as.) oldu. Takımın geneli güzel bir basketbol sergiledi. Bu şekilde oynarsak Çankaya Üniversitesini de rahat yeneceğimizi düşünüyorum. Turnuvanın üçüncü gününde 3 galibiyetle Altay Konak Belediyespor liderliğini sürdürürken ardından üçlü averajla Ordusporumuz, Çankaya Üniversitesi ve Ankara Ormanspor olarak sıralanmaktadır.

İyi hafta sonları Basketbol severler…

Tan AŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...