20 Haziran 2013

Kerem Gülbahar ve Salih Sefercik Transferi Üzerine...

Transfer döneminin başlaması ile yaptığımız ilk transferlerden ikisi Kerem Gülbahar ve Salih Sefercik idi. Geçtiğimiz sezon Tff 2. ligde şampiyon olup Ptt 1. lige çıkan Balıkesirspor'un başarısında önemli katkıları bulunan bu iki futbolcuyu Balıkesirspor'u belkide en yakından takip eden hayalet10kolik.blogspot.com'un sahibi Hüseyin Koç'a sorduk. Kendisi bizi kırmadı ve iki futbolcu hakkındaki görüşlerini kaleme aldı. Görüşleri ve iki futbolcu hakkında bizlere verdiği bilgiler için tekrardan teşekkür ederiz.


29 yaşındaki Kerem Gülbahar,sol bek olarak görev yapıyor. Balıkesirspor'umuz'a 2011-2012 sezonunda Tokatspor'dan transfer olan Kerem Gülbahar, şampiyonluğa oynayan takımın en istikrarlı oyuncusuydu. Ligde 32 karşılaşmanın 30'unda oynama başarısı gösterdi. Oynamadığı maçlar ise cezalı olduğu Kocaelispor maçı ve ligin son maçında hoca

mızın genç oyunculara şans verdiği Bozüyükspor maçıydı. Oynadığı maçlarda sol kanadı arı gibi kullanan Kerem Gülbahar formanın hakkını veren futbolcularımızın başında geliyordu. Zaman zaman ileri çıkışlarıyla bilinen Kerem yaptığı asistlerle de ön plana çıkan bir yapıya sahip. 2012-2013 sezonu öncesi yine takımda düşünülen Kerem ile bir yıllık sözleşme yapıldı. Mutlak şampiyonluğun hedeflendiği bu sezonda Kerem yine istikrarlı görüntüsünden uzak değildi. Ligde 28 maçta forma giyen Kerem sol bek olarak takımda alternatifsizdi. Oynadığı 2 sezon içerisinde Balıkesirspor taraftarlarının efendiliğiyle, çalışkanlığıyla tanıdığı Kerem Gülbahar, sol kanatta mevkisini iyi kullanan, rakip futbolcuya saygısı olan, ağzından kötü bir kelime dahi çıkmayan, hakemle ve rakiple tartışmaya girmeyen bir futbolcudur. Tipik örnek verecek olursak eski Galatasaraylı Ergün Penbe'ye benzetebiliriz. 

Futbolunun olgunluk çağında olan Kerem Gülbahar'ın Orduspor sol kanadı için bir kazanç olduğunu ve başarılı olacağını düşünüyorum. Her iki taraf adına da hayırlı olsun. 


Salih Sefercik'den bahsedecek olursak, 29 yaşındaki Salih'in orta sahada ön libero olarak görev yapıyor. Balıkesirspor'umuz'a 2011-2012 sezonunda devre arasında transfer olan Salih, başarılı performansıyla ligin ikinci yarısında 16 karşılaşmanın 12'sinde forma giydi. Toplam 1 gol attı ama 12 karşılaşmada 6 sarı kart görerek agresif bir görüntü ortaya koydu. 2012-2013 sezonunda sözleşmesi devam eden Salih SEFERCİK 25 maçta forma giyerken 8 sarı kart 1 kırmızı kart ile sezonu tamamladı. Orta sahada ofansif yetenekleri sınırlı olan Salih SEFERCİK, defansif olarak pres gücü yüksek, hırslı, mücadeleci bir futbolcu. En büyük eksikliği sinirlerine hakim olamaması, zaman zaman hakemle ve rakiple tartışmaya girebilmesi ve bunun sonucunda kart görmesi. Orta sahada basmad

ık yer bırakmaz, formanın hakkını sonuna kadar verir. Sahada forması en fazla terlemiş olan futbolcu olur. Çok top kapar, rakibi hataya zorlar. Bizdeki lakabı Pirana Salih idi. Araya ara pas verip pozisyon hazırlamasını beklemeyin, zaman zaman duran toplarda ve uzaktan şutlarda etkili olur. Kendisini dizginleyebilen bir Salih SEFERCİK, Orduspor orta sahası için defansif olarak bir kazanç olabilir ama ofansif anlamda çok fazla beklenti içine girilmemesi lazım. 

Her iki transfer de Orduspor camiasına hayırlı olsun.

4 yorum:

  1. Hayırlı olsun her iki transfer tekrardan..
    Yeni sezonda sizlerle karşılaşmak çok güzel olacak..
    Bu arada geçen sene Salih ile yaptığım röportaj
    http://hayalet10kolik.blogspot.com/2012/04/soz-sras-zizuda-l-salih-sefercik.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin bilgiler ve iyi dileklerin için teşekkür ederiz Hüseyin.

      Sil
  2. ben Balıkesirde yaşıyorum, Orduluyum. Kerem bu takıma büyük katkılar sağlayacaktır. çok isabetli bi transfer olmuş. Kerem bu sezonda aynı performansla oynarsa 4 büyüklerin dikkatini çekebilir.

    YanıtlaSil
  3. Kerem Gülbahar'ı merak etmeye başladım.
    Salih Sefercik de Emrullah Kokoç ekürisi sanırım. Tip de benziyor zaten :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...