22 Haziran 2013

Tecrübe Takviyesi | Muhammet Özdin

BİLGİ: Muhammet Özdin ve kulübümüz her konuda anlaşmış olmasına rağmen, Muhammet Özdin belirtilen tarihten daha önce peşinat istemiş, kulübümüzün ilk başta konuşulup anlaşılan tarihten daha önce peşinat ödeyemeyeceğini bildirmesi üzerine Özdin kamptan ayrılmıştır. Muhammet Özdin birkaç gün sonra ilk başta kabul ettiği şartları yeniden kabul ettiğini belirtip geri dönmek istediğini belirtmiş, fakat bu durum Erkan Hoca tarafından onaylanmamıştır. Bu sebepten dolayı Muhammet Özdin transferinden vazgeçilmiştir.

Bu sezonun kadrosu oluşturulurken imza atan ilk isimlerden biriydi Muhammet Özdin. Yaptığımız transferlerin geneline baktığımız zaman Muhammet'i ayrı bir konuma koyabiliriz. Yaşıyla, tecrübesiyle takımda oluşan tecrübe eksikliği giderecek, takıma abilik yapacak bir ismi kadromuza kattık. Muhammet Özdin'i Karabükspor'u oldukça yakından takip eden, Habertürk İddaa yazarı ve futbolsandigi.blogspot.com sahibi Tansu Gürsel'e sorduk. Kendisi bizleri kırmadı ve Muhammet Özdin hakkında gayet doyurucu bir yazı hazırladı. Blog aracılığı ile de teşekkürlerimizi tekrardan sunuyoruz.


Tansu Gürsel
@futbolsandigi

Muhammet Özdin'le ilgili olarak ilk söylenmesi gereken, yaşına rağmen çok iyi bir PTT 1. Lig savunmacısı olduğudur. Müthiş tecrübesi, liderlik yetileri ve kuvvetli fiziğiyle bu ligde fark yaratmak isteyen kulüplerin, kapısını ilk çalması gereken oyunculardandır. 

Muhammet'in yaşı 35. Ancak asla bu yaşın oyuncusu değil. Zaten onu gördüğünüzde 28-29 yaşından fazla olduğunu düşünmezsiniz. Uzun boyu sayesinde havadan oldukça etkili. Hücumdaki duran toplarda önemli bir koz olabilir. Karabükspor'daki ilk sezonunda bu özelliğini göstermiş, daha sonrasında takımın oyun yapısının da etkisiyle skora pek katkıda bulunamamıştı. 

Tabii bu uzun boyun avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. En büyük dezavantaj da ağırlığı. Bu ağırlığı yaşına bağlayanlar da olabilir. Doğal olarak yaşın da etkisi vardır. Ancak asıl sebep uzun boyu ve fiziksel yapısıdır. En azından benim onu izlemeye başladığım ilk günden bu yana böyle bir sorunu var. Ancak bu ağırlığını doğru pozisyon alarak kapatmayı başarabiliyor. Bu da futbolu aslında ne kadar iyi bildiğinin bir göstergesi. Mesela çok çabuk, pırpır bir oyuncu karşısında sorun yaşayabilir ancak ofsaytı bozan oyuncu olduğuna senede en fazla 1-2 kez şahit olabilirsiniz. 

Onun yanında oynayacak isim mutlaka hamleli bir oyuncu olmalı. Muhammet, fazla atletik olmadığı için ondan patlamalı hamleler beklememek gerek. Onun en büyük misyonu savunmadaki organizasyonu sağlamak olacaktır. Ki bu konuda çok başarılı bir stoper olduğunun altını kalın kalın çizmek lazım. 

Karabükspor'dayken hem PTT 1. Ligi'nde (o dönem ligin adı farklıydı tabii) hem de Süper Lig'de çıktığı maç sayısı, onun ne kadar istikrarlı bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Öncelikle aile yaşantısı son derece düzenlidir. Aklı futboldadır ve kendisini sürekli olarak belli bir fiziksel kalitede tutabilir. Uzun süreli sakatlık sorunları yoktur . 

Muhammet Özdin'in bu sezon Orduspor'a büyük katkı yapacağını düşünüyorum. Her ne kadar yaşını göstermiyor desem de 35 yaşın verdiği handikapları mutlaka yaşayacaktır. Bu handikaplar ve en zayıf noktası olan ağırlığı dışında her yönüyle kaliteli bir oyuncu kazandı Orduspor. Dahası, bir futbolcudan öte saha içi lideri kazandı.

3 yorum:

  1. Bence Kürşatı yeniden getirelim

    YanıtlaSil
  2. Kürşat bundan sonra olmaz ama Muhammet de Kürşat'ın şampiyon olduğumuz sezon yaptığı katkyı verebilir takıma.

    YanıtlaSil
  3. Orkun

    Garcia - Ömer Kulga - Muhammet Öz. - Ferhat Öz.

    Javito - Anıl - Şamil - Eren Özen

    Subasic - (Kamanan - Mbilla - Kostovski)

    Yedekler:
    İrfan
    Müslüm
    Kerem Gülbahar
    Ziya Alkul
    Emre Aygün
    Salih Sefercik
    Hüsam


    Kadro güzel görünüyo sanki? :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...