6 Ağustos 2013

Bakary Soro Orduspor'da


Orduspor'umuz geçtiğimiz sezon Fransa 2. lig takımlarından Arles-Avignon'da forma giyen Fildişi asıllı defans oyuncusunu kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon Arles forması ile 32 maçta forma giyen 27 yaşındaki Bakary önümüzdeki sezon defans hattımızdaki önemli isimlerimizden biri olacak.

Profesyonel kariyerine Eboue, Zokora, Kalou gibi önemli isimleri bünyesinden çıkaran ASEC Mimosas'da başlayan Soro daha sonra İngiltere'nin yolunu tutmuş ve Charlton Athletic'e transfer olmuş. Charlton'da çok fazla forma şansı bulamayan Soro 2007 yılında Belçika takımlarından Germinal'ın yolunu tutmuş. 2007-2008 yılından bu yana Fransa'da futbol hayatını sürdüren Soro'nun Fransa'daki ilk durağı Lorient olmuş. 2007-2008 sezonunda Lorient formasıyla 12 maçta forma giyen Soro son 4 sezondur Arles-Avignon formasını giyiyor. Arles forması ile bir sezonu Fransa 1. ligi olmak üzere son 4 sezondur oldukça istikrarlı bir grafik çizen Soro 100'ün üzerinde maçta forma giymiş.

Özbek futbolcu Kletskov'un Bolu kampında ortaya koyduğu performanstan memnun memnun kalınmaması üzerine stoper transferine yöneldiğimizi belirtebiliriz. Ufukhan ve Volkan Koçaloğlu gibi Ptt 1. ligde önemli tecrübeye sahip iki yerli futbolcunun yanı sıra Soro'nun da gelmesiyle defans hattındaki eksikliğimizi son verdik. Bu transferin gerçekleşmesi ile Kletskov'un gönderilme ihtimalinin de olduğunu söyleyebiliriz. 

Fransa 2. liginin kalitesinin Ptt 1. ligden daha iyi olduğunu düşündüğümüzde Soro'nun geçtiğimiz sezonlarda ortaya koyduğu performanstan dolayı olumlu bir transfer olduğunu söyleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...