20 Ağustos 2013

İlk Haftanın Lideri | Adanaspor 0:4 Orduspor



Mutlu uyandığımız ertesi günleri özlemişiz. Kaç ay oldu maç kazanmayalı. Kaç yıl oldu deplasmanda 3 puan almayalı. Şimdi hepsi geride kaldı. Yeni bir lig, yeni bir Orduspor, yeni bir başlangıç. Süper başlangıç.

Gün boyunca içimizde kopan fırtınalar, yaşanılan heyecanlar. Bugün Orduspor’un maçı var. Ligler değişir, rakipler değişir ama bu renkler için hissedilen heyecan değişir mi hiç? Yabancı olmadığımız bir atmosfer, yabancı olmadığımız stadyumlar, yabancı olmadığımız bir televizyon kanalında Orduspor’un maçı var. Pazartesi’ye denk geldiğinden kaçırılan bir deplasman. Kaçar mıydı bu maç? Kaçtı. Adana’nın sıcağı. Adana’ya gitmeyen, görmeyen varsa gerçekten oranın sıcağıyla ilgili bir konu konuşulurken herhangi bir abartı söz konusu olamaz. Nemden ötürü yürümenin zor olduğu bir şehirde akşamın 8’inde 90 dakika boyunca koşmak, bir şeyler yapmak gerçekten yürek ve tecrübe işi. Sıcak, maçın önünde en büyük engeldi. O yüzden maç öncesinde yaptığımız tahminlerde futbolcuların bu sıcaklarda kendini gösteremeyeceğini, ilk hafta olması dolayısıyla da 1 puana razı olacaklarını düşünüyorduk. Genel yargı bu yöndeydi.

Adanaspor’un bu sezona sıkıntılı başlayacağı, biraz olsun ligi takip edenler tarafından bilinen bir şeydi. Geçen sezon zaten istenilen başarıya ulaşamayan kadroya takviye yapmayan, bununla beraber Mbilla ve Mbamba gibi isimlerle yollarını ayıran Adanaspor’un birçok bölgesinde hala eksikler olduğu maç öncesinde, maç içerisinde ve maç sonrasında belliydi. Ekrem Al, hedefi olan bir takımın hocası olamaz benim gözümde. Bizde de çalıştı hatırlıyorsanız. Sezon öncesinde Ekrem Al tercihiyle zaten lige 1:0 yenik başlayan Adanaspor bu hatadan erken döndü maç sonrası. Orduspor olarak bizde ise, kurulan yepyeni kadroyu ilk defa izleyecek olmamızdan dolayı, bazı şeylerin gözümüzde canlanması açısından yaşanan bir merak söz konusuydu.

Orduspor’umuzun 2013/2014 sezonunu ilk maçının  ilk 11’i; Ferhat Odabaşı, Ferhat Öztorun, Erkan, Selçuk, Anıl, Eren, Subasic, Ufukhan, Volkan, Landel ve Salih şeklindeydi.  Bu kadroyu not edin, çünkü bu kadro bir hikayenin başlangıcı olacak. Mutlu bir hikaye olsun.

Yeni oyuncularımıza alışmak biraz zaman alsa da, sahada ortaya konan mücadele onlara çabuk ısınmamızı sağladı. Unuttuğumuz bazı duyguları tekrar yaşatan bu arkadaşlarımızda dün ne vardı?
-      -    Birlik ve beraberlik ruhu.
-      -   Mücadele ruhu.
-      -     Oyunu bırakmama.
-      -    Duran toplarda isabet.
-      -   Oyunun her alanını kullanabilmek.
-      -    Maestro (Anıl Taşdemir)
-      -   İstek, arzu.
-      -    Gol, goller. En son ne zaman 4 farklı maç kazandık?
-      -   Deplasmanda galibiyet.
-      -    Rahat bir maç izleme duygusu

Kabul etmek gerekir ki biz bu maddeleri gerçekleştirirken rakibimiz çok kötü olduğu gerçeğini görmemezlikten gelemeyiz. 2. Lig kıvamında olan sağ bekleri ve 3. Lig kıvamında ki kalecilerine karşı hiç zorlanmadık.  Dün izlediğimiz Adanaspor için konuşmak gerekirsek, 3. Lig’de üst sıraları kovalayan bir takımla karşılaşsak daha çok zorlanırdık. 90 dakika boyunca halı saha maçı edasında, yürüyen bir takım karşısında galibiyet gelmemesi mucizeydi.

Ama…

Alınan bu galibiyeti sadece rakibin aciz oyununa bağlamak büyük haksızlık olacaktır. O havaya rağmen 90 dakika koşan, pozisyon arayan, bıkmayan, usanmayan, oyunu soğutma çabasına girmeyen, izlerken zevk veren takımı görmemezlikten gelemeyiz. Lakin böyle bir rakibe karşı alınan galibiyeti de çok ölçü alıp havaya girmemeliyiz. Takımımız genel olarak iyiydi. Anıl ve Landel hücumda fark yarattılar hatta. Landel’in oyunun her alanında topla buluşma işi hoşuma gitti. Lakin Subasic ve Ionita ilk maç için umut verici bir tablo çizmediler. Subasic’in kalıplı bir yapısı var ve rakiplerine karşı bunu kullanıyor da son vuruşlarda çok başarısızdı. Umarız takıma ve şehre alışırda açar kendisini. Forvet sıkıntısı yaşamaktan korkuyorum. İyi bir forvet takviyesine hayır diyemeyiz. Önümüzde Mersin İdman Yurdu maçı var. Mersin İdman Yurdu, Adanaspor’a göre daha çok ısıracaktır bizi. O maç sonrasında daha net analizler yapabiliriz.

Unuttuğumuz galibiyet sevinci için teşekkürler Orduspor’um…

STAT: 5 OCAK
HAKEMLER: Deniz Çoban, Fevzi Demirkan, Mehmet Kapluhan
ADANASPOR: Yaşar Memişoğullarından, Yiğitcan Gölboyu, Ümit Tütüncü, Talha Mayhoş (Cem dk. 45), Ergin Keleş (Okan dk. 67), Bezerra , Rahman  (Sami dk. 45), Merthan , Tuna , İlkem , Yasin
YEDEKLER: Tolgahan, Berk, Ömer, Ahmet

TEKNİK DİREKTÖR: Ekrem Al
ORDUSPOR: Ferhat Odabaşı , Ferhat Öztorun, Erkan , Selahattin (Emre dk. 67), Anıl, Eren (Ionita dk. 60), Subasic, Ufukhan (Adem dk. 80 ), Volkan, Landel , Salih
YEDEKLER: Mustafa, Faruk, Alişan, Canberk
TEKNİK DİREKTÖR: Erkan Sözeri

GOLLER: Ufukhan (dk. 27), Tuna (dk.36 K.K.), Landel (dk. 47 ve dk. 73) (Orduspor)
SARI KARTLAR: Cem, Sami (Adanaspor), Selehattin, Ionita (Orduspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...