29 Eylül 2013

Nazar Boncuğu | Orduspor 0 - 1 İstanbul B.Ş.B

Bu taraftar küme düşerken sırıtan futbolcu gördü. İlk mağlubiyeti aldık, tüm takım yere yattı. Sizin güzel yüreklerinizde saklı Şampiyonluk...!

Kötü oynamadık. En azından Kahramanmaraş maçından daha kötü oynamadık bence. Ama bir şeyler eksikti. Landel'in yaptığı bireysel hatanın cezasını kesti Belediyespor. Avantajı ele aldıktan sonra da temkinli oynayarak maçı kazandılar. Beraberliği, hatta galibiyeti getirecek pozisyonları ön tarafta çok üretken olamamıza rağmen bulduk ama geçtiğimiz hafta yanımızda olan şans bu hafta bize sırtını döndü, top kaleye girmedi. Halis Özkahya da zaten aleyhimize işleyen dakikalara yaptığı ince müdahalelerle maçı baltalayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Lige oldukça iyi başladık. Çoğumuz böyle bir başlangıcı hayal dahi etmiyorduk. Böylesine birbirine bağlı, armayı sahiplenen, taraftarla sosyal medya üzerinden kenetlenen, adam gibi adamlardan oluşan bir takım da beklemiyorduk...  Ama ligde 7 hafta geride kalırken bir Orduspor taraftarı olarak bu takımı her şeyiyle benimsedi çoğumuz. Takımda kendimizi görüyoruz.

Dün maçın ardından hepsinin sahada yıkılıp kalması... Alışkın değiliz uzun zamandır böyle şeylere biz. Göz göre göre küme düşmemize neden olan futbolcu topluluğunu hatırlayınca ortaya çıkan bu takım çok fazla geliyor bana. Bizi diğerlerinden ayıracak, bir adım öne çıkmamızı sağlayacak en önemli şey bu özelliğimiz olacak. Tek sorun, takımdaki bu havanın şehirde olmaması. Tamam küme düştük, hayal kırıklığı yaşadık ama bir kendimize gelelim artık. Şu futbolcu topluluğuna hissettirelim maneviyatımızı. Milyonları alıp bizi kepaze edenleri bastık bağrımıza, bu takımdan esirgemeyelim!

İlk başta da belirttiğim gibi futbol olarak çok kötü değildik dün. Anıl'ın maçın içine girememesi, Emre'nin formsuzluğu, Alex'in ön tarafta tehlikeli noktalarda topla buluşamaması, Eren'in üretkenlikten uzak olması... Madde madde sayınca bütün bu olumsuzluklara rağmen oyunun belli bölümlerinde oyunu Belediye'nin yarı alanına yıktık. Kadromuz dar. Sayı olarak geniş bir kadroya sahibiz ama nitelik olarak maalesef eksiklerin yerini dolduramıyoruz. Rakip Ömer Can Sokullu gibi bir isimle oyuna müdahale etti örneğin. Hatta Tom gibi oyunun kaderini her an değiştirebilecek bir futbolcuları oyuna dahi girmedi. Biz ise Ufukhan'ı forvet olarak kullanıp, Reha'ya ilk defa görev verdik. Görev almayan veya çok fazla forma giymemiş isimleri bir şekilde takıma kazandırmalıyız. Örneğin sezon başında adını sıkça duyduğumuz Ziya Alkurt, yavaş yavaş forma giymeye başlayan Faruk, Reha, Hüseyin Kuday... Devre arası transfer de yapamayacağımıza göre elimizdeki kadroyu kullanmaktan başka çaremiz yok.

Sezonun ilk mağlubiyeti... Son da olmayacak. Tavşanlı deplasmanından mutlu dönüp, Fethiye maçıyla yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz.  İnanıyorum ben...

ORDUSPOR: 0 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 1 Stat: 19 Eylül Hakemler: Halis Özkahya, Mehmet Şahan Yılmaz, Emin Yıldırım 
Orduspor: Komichev, Ferhat, Soro, Erkan, Emre (Dk. 75 Ufukhan), Ionita, Anıl (Dk. 84 Reha), Eren (Dk. 64 Faruk), Volkan, Landel, Salih İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eser, Can, Visca, Zeki, Mehmet, Lima da Silva (Dk.76 Tayfun), Mustafa (Dk.81 Fevzi) Alaattin (Dk. 61 Ömer), Alparslan, Rıdvan, Gençer 
Gol: Dk. 43 Mustafa ( İstanbul Büyükşehir Belediyespor) Sarı kartlar: Dk. 19 Salih, Dk. 40 Soro, Dk.78 Landel (Orduspor), Dk. 37 Zeki, Dk. 40 Can, Dk.90 Rıdvan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

1 yorum:

  1. Tespitleriniz doğru, ilave olarak ; Alex Ionita nın sert şut atma özelliği var ancak bu özelliğinden önceki maçlarda uzaktan vurduğu frikik dışında çok yararlanamadık. Ceza sahasına yakın frikikleri iyi kullanan Anıl ve Eren için oralarda faul kazanmamızı sağlayacak atraksiyonlar lazım. Bu takım olağanüstü aksilikler olmadığı sürece usta ayakları sayesinde ilk 6 ya kalır. Ordu, İBB, Mersin, Ankara, Balıkesir ve Manisa ilk 6 takım olur, bunlar içinden ilk 2 kim olur ? Zirve rakipleriyle oynadığı maçlardan iyi sonuçlar çıkarabilirse Balıkesir ilk 2 de olur, Balıkesir takımının tutanı da atanı da iyi.. İBB, Mersin, Ankara kaliteli takımlar. Manisa iyi top oynuyor, en kötü maçı bizimle oynadığı maçtı, uzun lig maratonunda oyununun hakkı olan sıralamada yerini bulacaktır. Bu takımları Adana Demir ve Urfa zorlar..

    Bu ligin en iyi takım oyununu oynayan bizim takım. İnş lig sonuna kadar böyle devam eder.

    Ancak bu takımın mutlaka yıldız oyuncu adaylarına ihtiyaç var, ekonomik olarak düze çıkmak ve geleceğe güvenle bakıp, yıllara yaygın istikrarlı başarı için ekonomik olarak güçlü olmak şart, bunun da yolu yıldız oyuncu çıkarıp milyon Eurolara satmaktır. Bu sene geçti, transfer yasağı da var, ancak önümüzdeki seneden itibaren her sene bir iki tane yıldız adayı çıkaracak yapılanma içine girilmesi şart. Bunun da yolu y.içi ve y.dışı izleme komiteleri kurmaktan geçer. İstikrarlı başarı ve sağlıklı bir kurumsal yapı oluştuğunda da halka arzla taçlandırılır..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...