10 Ocak 2014

İkinci Yarı Başlıyor.. | Orduspor vs Adanaspor


Sessiz sedasız geçen kısa bir aranın ardından ligin ikinci yarın bizim için başlıyor. Saçma sapan bir şekilde ilk defa bize uygulanan yasağın bir ihtimal kaldırılmasını umut ettik ama yolumuza başladığımız gibi devam edeceğiz. Sezon başında 6 aylık sözleşme yapılan Fomichev'in de durumunun umduğumuz şekilde olmadığını söyleyebiliriz. Fazla şans bulamayan Faruk ve bekleneni veremeyen Ionita'yı da ikinci yarıda yok sayabiliriz.

Bu isimler haricinde sezon başından beri sakatlık problemlerimiz devam ediyor. Eren Özen ile başlayan furyanın son piyangosu Ferhat'a vurdu. Ferhat ilk yarının son maçında sakatlandı ama anladığımız kadarı ile Mr için İstanbul'a henüz 1 2 gün önce geliyor ve tedavisi de yeni başlıyor. Ya da yanlış teşhis konulduğu için iki hafta çöpe gidiyor. Ne kadar güzel dimi? Ne güzel rahatlık... Eren, Ufukhan, Ferhat Odabaşı, Alişan, Faruk... Aşırı uzayan tedavi süreleri, konulan yanlış teşhisler ile zaten dar olan kadromuzu kendi elimizde baltalıyoruz. Ferhat'ın tedavisi düzgün bir şekilde ilerleseydi Adana maçını kaçırıp ikinci yarının ikinci haftasında forma giyebilecekti belki ama şimdi 4 hafta forma giyemeyeceği söyleniyor. Can sıkıcı bir konu. Çok fazla içine girmenin anlamı yok ama bundan sonrası için gerekli önlemlerin alındığını umut ediyoruz..

Sakatlıklar, eksikler, transfer yasağı bir yana sezon başından beri göz ucuyla takip edilen bir takım var. Oturduk nerede tökezleyecekler diye bekliyoruz. Hedef takım değiliz, nefesimizin gittiği yere kadar dediğimiz halde yarışın içine dahil olduk bir şekilde. İlk yarıda 36 puan toplamışız, neden olmasın diye soruyoruz kendimize. Belki biz de bir ucundan tutsak, omuz çıksak, itelesek olacak sanki... Olmaması için bir sebep yok çünkü 1. ligde bir çok örneğini gördük bu durumun. Yüksek bütçelerle kurulan takımların yerine takım olabilmeyi başarmış, oldukça mütevazi kadrolara sahip takımların başardığına tanık olduk. Ama belli bir kesim bir köşede öylece bekliyor. ''Bu hafta takılacaklar. Bu hafta kopacaklar. Tamam dağıldılar. Bundan sonra daha toparlayamazlar. Zaten götüremeyecekler.'' Bu cümlelere çoğumuz tanık olmuşuzdur. Çünkü yabancı değil direk yakınımızdaki bir arkadaşımız, babamız, kardeşimiz, Orduspor ile bir şekilde bağı olan kişilerin cümleleri bunlar. Öylece şimdi koptular kopacaklar diye bekleyen ciddi bir kesim var ve ligin ilk yarısında bu takım 36 puan toplamış olmasına rağmen bu ön yargının kırılamamasının da bir açıklamasını yapmak mümkün değil.

Sıçıp batırdığı bir maçtan sonra bile ''I love you Culio'' diye inleyen tribünlerimiz aynı formayı taşıyan futbolcularını tribüne çağırmaktan aciz, aciziz. Milyonlar alıp gram emek vermeden koca bir şehrin 26 yıllık özleminin değerini bilmeyen üç kuruşluk futbolcu müsvettelerine hissettirmeye çalıştığımız duyguları Volkan'a, Ferhat'a, Anıl'a, Salih'e hissettiremiyoruz ya hakikaten insanın zoruna gidiyor. Ptt'deki hedefsiz sezonlarında bile takımından kopmamış bir şehri iki yıllık Süper Lig serüveninden sonra Ptt'de yeniden zirveye oynamasına rağmen kendi takımına yabancılaştıranları da ayrı bir tebrik etmek lazım. Sportif başarı geldi. Sonrasında yanlış planlama ile düşüldü. Çok ağır şartlarda üstelik... Küme düşmek, milyonlarca liralık borç yükü, transfer yasağı, o bu değil bizim en büyük kaybımız şehrin takımdan soyutlanması olmuş.

Biz ne kadar gerektiği kadar yanlarında olamasak da, omuz veremesek de bu takımın oluşmasında emek vermiş kişiler, yapılan eleştirilere rağmen Erkan Hocaya bu sorumluluğu verip bu kadronun oluşmasına vesile olanlar ve bu takım mücadelesine devam edecek.

*

Ferhat, Eren, Fomichev yok. Volkan cezalı,  Ufukhan muallak.. Eksiklere rağmen 14 futbolcusu ile yolunu ayırıp henüz birkaç transfer yapabilmiş bir rakip olacak karşımızda. Son dakika transferleri ya da A2 takımı destekli bir kadro ile karşımıza çıkabilirler. Her hafta yolun sonuna bir adım daha yaklaşacağız. O yüzden her takıma karşı aynı motivasyon ile sahada yer almalıyız. Köşeyi döndük.Yolun sonuna daha çok var sonu karanlık değil. Bir ışık var. O ışık yok olmadığı sürece de bize umutsuzluk yasak!

Yolunuz açık olsun çocuklar,
Yolun açık olsun Orduspor'um...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...