4 Şubat 2012

Final Haftaları Başlıyor...

Ligin ilk 7 haftasında 4 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Orduspor, daha sonra ise ligin ilk yarısında oynadığı 10 maçta galibiyet alamayarak, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı. Bu süreçte alınan 7 mağlubiyetlik kötü seri Orduspor'un ayrıca Süper Lig geçmişinde ki en kötü dönem olarakta tarihe geçmişti. Ancak tüm bunlara rağmen, Orduspor ligin ikinci yarısında kendisinden beklenen çıkışı yakalayıp, özellikle son 3 maçını kazanarak alt sıralarda uzaklaşmış ve bir anda ilk 8 için iddialı konuma geldi.

İlk Yarıda Hiçbirini Yenemedik...
Ancak şimdi Orduspor'u lig sonuna kadar çok daha zorlu bir maraton bekliyor. İlk yarıda olduğu gibi Spor Toto Süper Ligin 2.yarısının ilk 7 haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet alarak 14 puan toplayan Orduspor, geride kalan haftalarda birbirinden önemli maçlar oynayacak. Ligin ilk yarısında galibiyet alamadığı rakipleri ile geride kalan 10 haftada karşılaşacak olan Orduspor'un önümüzde ki 5 haftada oynayacağı maçlarda alacağı sonuçlar, ligde ki kaderini şekillendireceği benziyor.

6'şar Puanlık Maçlar...
Ligde şu an 10.sırada yer alan Orduspor, önümüzde ki ilk 5 haftada sırasıyla 12.sırada yer alan Bursaspor, 13.sırada yer alan Antalyaspor, 15.sırada yer alan Gaziantepspor, 9.sırada yer alan Kayserispor ve 11.sırada yer alan Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak. 31 Puanı bulunan Orduspor'un 5 haftada karşılaşacağı rakiplerinin ligde ki sıralamalarının 9 ile 15 arasında olması, puan aralığının ise 26 ile 33 arasında olması nedeniyle bu dönemde oynanacak maçlar Orduspor ve rakipleri için şu an ki tabloya göre 6'şar puanlık maçlar olarak gözüküyor.

İlk 8 Mi ? Yoksa Ateş Hattı Mı ?
25.haftada 29 puanla 12.sırada yer alan Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Orduspor, daha sonra sahasında 29 puanı bulunan diğer bir takım olan Antalyaspor'u konuk edecek. Kazananın ilk 8 için büyük avantaj yakalayacağı, kaybedenin ise bu hedeften uzaklaşarak ateş hattında ki tehlikeyi ufaktan da olsa hissedeceği bu iki karşılaşmanın ardından, Orduspor bu defa alt sıralardan kurtulmak isteyen Gaziantepspor'a konuk olacak. Bu 3 karşılaşmadan Orduspor iyi sonuçlar elde ederse, ligde şu an için kendisinden bir basamak üstte bulunan 9.sıradaki Kayserispor ve bir basamak altta bulunan 11.sırada Mersin İdman Yurdu ile bana göre ilk 8 için mücadele edecek. Ancak bu 5 maçta yaşanacak kayıplar aksi durumda Orduspor'un ateş hattından uzaklaşma mücadeleleri olabilir. Kısacası önümüzdeki 5 haftada Orduspor'un rakipleri ile oynayacağı karşılaşmalar Orduspor'un ligde ki konumu için büyük bir önem arz ettiği gibi bir o kadar oynayacağı rakiplerinin kaderinide aynı ölçüde etkileyecek.

Son 5 Hafta Çok Daha Zorlu Geçecek...
Geride kalan 10 maçlık periyodun ilk 5 haftasında Orduspor'un alacağı sonuçların Orduspor açısından bu kadar çok önem teşkil etmesinde ki bir neden de aslında ligde son 5 haftada oynayacağı zorlu maçlar diyebiliriz. Nitekim Orduspor son 5 haftada şu an ligde ilk 6'da yer alan 5 takımla oynayacak. Orduspor'un ligde kalma hesapları yerine ligde ilk 8'i hedefleyebilmesi için mutlaka ilk 5 haftalık periyodu iyi sonuçlar elde ederek geçmesi gerekiyor. Sonuçta son 5 haftada ki rakiplerin ilk 6'da yer alıyor olması ve ilk 4 için mücadele veriyor olması Orduspor'un son haftalarda işini biraz zora sokacağa benziyor.

İşin özetine gelecek olursak, Orduspor ligin ilk yarısında galibiyet elde edemediği rakipleri ile geride kalan 10 maçta karşılaşacak. Bu 10 maçlık periyodun ilk 5'inde ateş hattından tamamen uzaklaşmak ve ilk 8 hedefine ulaşmak adına zorlu maçlar oynayacağız. Buradan alınacak sonuçlar bizim çok ama çok önemli, zira son 5 maçta ki rakiplerin şu an ki konumlarına ve hedeflerine bakılacak olursa ligde istediğimiz hedeflere ulaşmak için işin zor kısmını sona bırakmamamız şart ! Orduspor'un ligin ilk yarısında galip gelemediği rakiplerinin bir çoğundan, şu an ki tabloya bakacak olursak ligin ikinci yarısında rövanşı alacağını tahmin ediyorum. Haydi hayırlısı diyelim, izleyip göreceğiz, zorlu sürecin ilk maçı Pazar günü Bursa'da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...