20 Şubat 2012

Kötü Haber: Hasan Kabze 3 Hafta Yok...

Sorunsuz gidilen bir zaman sürecinden sonra önce Gaziantepspor mağlubiyeti ardından Hasan Kabze'nin sakatlığı bizim adımıza hiçde iyi olmadı. Gaziantepspor maçını kaybettik belki ama benim açımdan Hasan Kabze'nin sakatlığı kaybedilen 3 puandan çok daha kötü oldu. Bugün çekilen MR neticesinde yırtık tespit edilmiş ve tahmini olarak üç hafta forma giyemeyecek Hasan Kabze. Fornezzi'nin yaşadığı sakatlığın aynısı. Süre uzayabilir ama daha erken olur mu onu bilmiyorum.

Kısa sürede takıma yaptığı katkı ortada. Onun eksikliğini kendi içimizde nasıl gidereceğiz bilmiyorum ama en azından hamle şansımız var. Diğer forvetlerimizin hiçbiri tam anlamıyla Hasan Kabze'nin özelliklerinde değil. Hasan hücumdaki diğer arkadaşlarına boş alan yaratırken, kalıbına rağmen dikine oynayabilmesi, asistleri ile ön tarafta bizi çok rahatlatmıştı. Cuper aynı sistemi farklı oyuncularla sürdürebilir. Yani Bruno, Stancu ve Fatih Tekke üçlüsünden ikisini yan yana deneyebilir. Yada tekrardan Hasan Kabze gelmeden önce denediği 4-2-3-1'e geri dönebilir. Bu sisteme geri dönmemiz durumundada tek forvetli sisteme geri döneriz ve Hakan Özmert'e tekrardan ilk 11 şansı doğar. Her iki sistemde mantıklı ama 4-4-2'nin etkisini son oynadığımız maçlarda bir hayli gördük ve meyvelerini topladık. O yüzden Cuper'in Hasan Kabze'nin yerine öncelikle Bruno yada Fatih Tekke'yi deneyeceğini düşünüyorum. Düşüncesi umduğu gibi sonuçlanmazsa diğer ihtimalde kötü değil.

Fikstürün bizima adımıza zorlaştığı haftalarda bu sakatlık gerçekten hiç iyi olmadı. Resmi site 3 hafta diye not geçmiş. Umarız dedikleri gibi olur. Sağlık ekibimiz seferber olur ve Hasan Kabze'yi en kısa zamanda takıma kazandırırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...