17 Şubat 2012

UEFA Avrupa Liginde Deplasman Takımları Coştu !

UEFA Avrupa Ligi 2.Tur ilk tur karşılaşmaları çoğunlukla deplasman takımlarının üstünlüğü ile neticelenirken, bu gece oynanan 14 karşılaşmanın sadece 3'ünde ev sahibi takımlar sahadan galip ayrılabildi.


14 Şubat Salı akşamı oynanan iki karşılaşma ile başlayan UEFA Avrupa Ligi 2.tur maçlarında ilk olarak Olympiakos deplasmanda Rubin Kazan'ı 1-0, Beşiktaş'da Braga'yı 2-0 mağlup ederek sahalarında oynayacakları karşılaşmalar öncesi büyük bir avantaj elde etmişlerdi. Bugün oynanan 14 karşılaşma ile 2.tur ilk maçları sona ererken, 16 maçın 9'unda kazanan taraf deplasman takımları oldu.

Trabzonspor Tur Şansını Zora Soktu !

Bu gece sahasında Hollanda ekibi PSV Eindhoven'i konuk eden Trabzonspor, rakibinin maçın henüz başında bulduğu 2 gole engel olamayınca sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrılan taraf oldu. Hollanda temsilcisi PSV, mücadelenin 6 ve 11.dakikalarında bulduğu gollerle 2-0 öne geçerken, Bordo-Mavili ekip bu gollere 32.dakikada Olcan Adın'ın golü ile cevap vermeyi başardı. İlk yarı 2-1 konuk ekibin üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci yarıda rakip kaleye ataklar yapan Trabzonspor'u skora bir türlü eşitliği getiremedi. Mücadele 2-1 PSV'nin üstünlüğü ile neticelenirken, Trabzonspor bu sonuçla tur şansını zora sokmuş oldu.

United, Ajax'ı Rahat Geçti...



Günün ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova sahasında Athletic Bilabo'yu ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelenin ikinci yarısında bulduğu gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Diğer bir karşılaşmada ise kupanın favorileri arasında yer alan ve yıllar sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi dışında mücadele eden Manchester United, deplasmanda Hollanda temsilcisi Ajax'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Arda Turan'lı Atletico Madrid Deplasmanda Galip...


UEFA Avrupa Ligi 2.turunda mücadele eden 4 Hollanda takımından biri olan Az Alkmaar ise sahasında Anderlecht'i 1-0'lık skorla geçmeyi başarırken, İtalyan ekibi Lazio, Arda Turan'ın son 18 dakika forma giydiği karşılaşmada rakibi Atletico Madrid'e sahasında 1-0 öne geçmesine rağmen 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

En Farklı Skor Deplasmanda Metalist'den Geldi...

Sporting Lisbon deplasmanda Polonya ekibi Legia Varşova'ya konuk olurken, Portekiz ekibi mücadelenin son dakikalarında bulduğu golle, ikinci karşılaşma için 2-2'lik avantajlı bir skor elde etmeyi başardı. Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen'e konuk olan ve rakibi ile 1-1 berabere kalan Alman ekibi Shalke 04'de, ikinci karşılaşma için avantajlı skor elde eden diğer bir ekip oldu. Deplasman takımlarının gecesi diye nitelendirebileceğimiz bu gece, rakip sahada en avantajlı skoru yakalayan takım ise Metalist Kharkov oldu. Ukrayna ekibi deplasmanda karşılaştığı Avusturya takımı Salzburg'u 4-0 mağlup ederek büyük ölçüde bir üst turu garantilemiş oldu.

Porto, City Karşısında Dayanamadı...



Bu gece 22:05'de başlayan diğer karşılaşmalarda ise Alman ekibi Hannover 96, Christoph Daum'un çalıştırdığı Belçika ekibi Club Brugge'yi, 1-0 geriye düşmesine rağmen zor da olsa 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kupada sonucu en fazla merak edilen karşılaşmalardan biri olan Porto - Manchester City maçında ise, ev sahibi Porto sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada, Portekiz ekibi ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına rağmen, kupanın favorileri arasında yer alan güçlü rakibi Manchester City'ye 2-1 mağlup olarak büyük bir avantajı kaybetmiş oldu.

Galibiyet Golü Mehmet Topal'dan...



Hollanda ekiplerinden Twente deplasmanda Romanya temsilcisi Steaua Bükreş'i 1-0 mağlup etmeyi başarırken, İspanya temsilcisi Valencia deplasmanda İngiliz ekibi Stoke City'i Milli Futbolcumuz Mehmet Topal'ın 37.dakikada attığı harika golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gecenin diğer karşılaşmalarında ise Udinesse sahasında Paok ile golsüz berabere kalırken, Belçika ekibi Standard Liege karşılaşmanın büyük bir bölümünü 10 kişi ile oynayan Polonya ekibi Wisla Krakow ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, ikinci karşılaşma için avantajlı skor elde eden diğer bir takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...